In Progress: Cultural Center Casal Balaguer

updated based on the previous one

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢 Flores & Prats将以下内容授权gooood发行。更多请至:Flores & Prats on gooood 
Appreciation towards  Flores & Prats for providing the following description:

Casal Balaguer是位于西班牙帕尔马的一座古老宫廷,现已无人居住成为公共建筑—整个城市的文化中心。我们怀着对历史的虔诚之心衡量这座古老宫廷的价值,做出的改造设计也在最大程度上与之契合:如果观察未曾划分时代,那么设计也不能产生距离。我们最直接的想法是将宫廷改造成可重新使用的建筑,使之焕发出更为持久的生命力。这个想法是在长时间绘制图纸之后产生的,而图纸的绘制让我们更有信心在空间和时间上还原历史。新元素与古老建筑融为一体,看起来似早已存在。遗迹与新事物并存,保持旧元素的同时引出新元素,改造结果将展现一个新的时代。这是一种几何结构上的变形,同时也是材料、比例和尺寸的改变。

Casal Balaguer is a palace of the historic center of Palma, a flood over the centuries family home, starting in 1300, then in 1500 and finally in 1700, which now loses its household to be a public building, a cultural center for the entire city. To value the times contained in the building, without taking physical distance with the historical stages that have shaped its qualities, allows us to act without departing from him: if observation do not distinguish times, the action must not have distances. We act from within it, a physical and direct thought, transforming the building with the decision to re-occupying it, giving it a new era of longer life making it more sustainable. Having drawn the building for a long time let us decide on it, and in this sense the drawing gives us the confidence to work on what was found without physical and temporal distances with the story, in a continuous time which makes new interventions get incorporated appearing to our eyes as if they had already existed. The end result is a new generation, with legacy and new things, a job that takes the strain existing and draw from it. It is a geometric metamorphosis, but also of materials, proportions and dimensions.

/wp-content/uploads/2014/05/_c_QslwsART34AQ-lktczTxYLbqQ2wjvHO8cQ983KWy_H2OPo0qyv7gcUO9geZFa8pU8nRa8orsDvHS9SuAjHHbm3y5lhRnQo_J.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_aGEccPrzWtzIpGJuEioE-5opNVEqx9RdR8XvYFZ9IJjv6w2SbYmELKR18gIr4hGN9xQD-dansz6li_EFjP3OYRp3JQ78l_UN.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_l0fnO2QxUSGJncqXDzG6uTqTkjuSxuBNq8v4rE5fnk5JzHJK4aS19RJg5DFJ_X1vwwGYPlaY8hZpyv8PPBgz9yGjVPaQ74VV.jpg

改造在原有建筑的基础上迎来了新的元素。宫殿的新功能让我们在原有建筑的基础上开启新项目,开始尝试让这座古老的宫殿呈现出最大的空间感,材质特色和历史价值。由于跨越了建筑原有功能的局限性,我们得以以文化中心的新视角重新评估其空间和物理结构。对现有建筑未尽部分的探索和其用途的想象远未结束。这是一张需要不断发展和完善的画卷,我们的改造只是其中的一笔。由于保留了建筑的历史痕迹,改造完成后,建筑的年代归属和历史对话将趋于模糊。

The building is updated based on the previous one, a transformation that welcomes the new features. The effort is to make the ancient palace express its maximum spatial, materials, and historical qualities… because the new function gives us the freedom to draw a new project within the previous building. Taking it as a construction, without the typical constraints of the use for which it was intended, allow us to stop seeing it as a building of domestic dimensions, and move on to assess their spatial and physical as the start of the new occupation qualities. Explore the unfinished condition of the existing building, suggests that actions on it are not over, it is something evolving, imperfect result of the addition of steps in which ours is just one more, not the last. This dialogue of confidence in what we find, in a positive observation that values and respects as signs of an earlier occupation, giving the project a temporary sense which makes would not be possible to recognize from what time is this place.

/wp-content/uploads/2014/05/_c_nSVpf0mqO_TUjS3qL9I76vdqvA3WDQ_WycjfS42kBYWU5avZzePkgEZ_JYuufvkCjqUnnnKyD4LCwpJCy5pr3rYcBGBWOHfX.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_jz989_ltYPn8gGjQfZz6oz4nGc5_r8iOGkMlb9HpL-5Y5fmHgAC724jbyUIp9YmM66jeC10k1brBiiDX2K7SVQU9j4Otns3X.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_4MIcrQC0DQ-EFcukucfsmsSqj_i4PO2ZGJtvwAJ66spPwX9HPgB5sCX42sGZM1QLKVqwCa6zvxodENB_QqOEjyTG8okuMNWO.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c__bGaehWNg-AwrcPDtatz9vtDzDw4xY5vo5x7q7icvKvfYxs7jmBhtJJlm5ZBTyZi6hTK5C7HYCogGuYiYJXbg_BXyOEfU5eF.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_L4ww1YNEPn_BqE1mead4RRvuXi_RWzO9j1QP_h7C4IfJKLPsIHds9p64IDur5mQ96UPr60gBX04Bq4C1xOGJhkrLhQ1TQ-oy.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_SS3jGSuF97tY3W-0X-1CCVzWEdY9kOB92rw8bkMMJoSr8R8i7dVHqGS-MXjoWTuAbGePCWRqhbpoyzoefmNPM4GujGNd3UoZ.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_0DncJqU3suS9XABnzOuLRliFhLiI86RHrBvB-SCq-AXViAUoV3A0VmsCPQz0JgQi8x6GANY-y6cKOPHD5Eh-ovajMFR6roqx.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_2gRfDoAS56ARr5QCx94HoAcBxrKUzNOXtwNYIbUjbUfnJXnFr6GLpLGmPIXy_BiH3Y2UuAMn11wO_nxfxAa8bwhSM2GckHsg.jpg

Project date:  1996 First parcial project for the Roof.
2001-2003 Second global project for the building.

Construction date:  2009-2010 First phase;
2011-2013 Second phase;
2014 – Third phase under construction.

Location: Calle Unión 3, Palma de Mallorca.Promoter: Ayuntamiento de Palma.
Surface: 2500 m2   Program: Integral refurbishment of a baroque Palace of Palma as a Cultural center, House museum and specialized art library.
Architects: Flores & Prats, Barcelona + Duch-Pizá, Palma.
Archaeological Research: Grupo Arqueotaller (Roser Pérez, Margalida Munar, Magdalena Salas)
Historical Research and Documentation: Ma. Dolores Ladaria.
Analysis of materials: Lend Consulting.
Structures: Fernando Purroy.
Colaborators: Caterina Anastasia, Ankur Jain, Els van Meerbeek, Cristian Zanoni, Carlos Bedoya, Guido Fiszson, Ellen Halupczok, Julia Taubinguer, Paula
Ávila, Nicolás Chara, Eugenia Troncoso, Israel Hernando, Hernán Barbalace, Benedikte Mikkelsen, Mar Garrido, Celia Carroll, Jorge Casajús, Juan
Membrive, Oriol Valls.

/wp-content/uploads/2014/05/_c_uBdf3b1E5rX2JFYIfPRcPn12qc3MwWzlBqGEaLAltYADs7ylED8lN5CY-r_AuCcEFF5GlxjKkeFE9z-SoJuufplzNHewy2A0.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_UkzZycn4yt2M0IC6dvoXBOAPixjy-_4Q3du4DIi7pqDXBfoMZK8Oitm91KZrI_wrKEUMFu6ucGnxxLgBF5s4IxCaj2ojGrLK.jpg

/wp-content/uploads/2014/05/_c_NqN1J-e6O2eLn48s3OPY_yITHvQCcSoWTVH4q3Js4_zAcL59Udax6WixN8-U5klXR3bZOGFzN3ICU_Lk5ew9qxdKidaELNcX.jpg

 

/wp-content/uploads/2014/05/_c_2k60L0VjCWzX0dVtDZN-IDsUbqf3r68A40asnhT04Bm-KJIdFaNUTWydRSlaZK06zJFTapMteYfJDVRrMmW0xH0j-8SdQ-6w.jpg