Conil Home Suite by Kauh arquitectura & paisajismo

Light, patio and air

Project Specs

Location:

非常感谢 Kauh arquitectura & paisajismo 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Kauh arquitectura & paisajismo on gooood.
Appreciation towards Kauh arquitectura & paisajismo for providing the following description:

这个酒店项目位于一个建于20世纪下半叶的的街区内。其坐落在历史悠久的城市中心和海滩之间,不仅和谐地融入了周边的环境肌理之中,更通过合理的空间布局和形式创造出一个舒适的的居住氛围。本案是对当地的城市建筑的完美诠释,不仅唤醒了人们对这个街区历史的记忆,更作为一个优秀案例,为该街区之后的建设提供了参考。

▼酒店远景鸟瞰图,坐落在城市中心和海滩之间,distant bird-eye’s view of the home suite that is located between the historic center and the beach © Fernando Alda

Located in a neighborhood that grew over the course of the second half of the 20th century between the historic center and the beach, this building results from working with the context, integrating and questioning the spatialities, atmospheres and forms of inhabitation of the place. It is a free interpretation of the architecture of the town, the surviving vernacular examples, those that remain in our memories and that which is to come.

▼酒店近景鸟瞰图,close bird-eye’s view of the home suite © Fernando Alda

▼酒店俯视图,top view of the home suite © Fernando Alda

从城市的层面上看,这座酒店不仅符合街区的尺度,更通过简洁的体量、干净利落的轮廓和具有视觉冲击力的圆角外观造型等,强调了其在街道上的存在感。具有无限种可能的白色色调与加的斯(Cádiz)极具大西洋特色的明媚阳光交织在一起,描绘出一幅和谐的画面。

At an urban level, the piece is proportioned to fit into the domestic scale of the neighborhood, in essence materializing as a volume of smooth, delineated planes with a forceful curved chamfer highlighting its presence along the street. The infinite possibilities of the color white, blended with the powerful bright light of the Atlantic in Cádiz, emphasize everything that this building wants to become and to contribute, even its approach to the question of ornamentation.

▼酒店外观,造型简单,拥有一个具有视觉冲击力的圆角,整体采用白色色调,exterior view of the home suite in the white tone, with a volume of smooth, delineated planes with a forceful curved chamfer © Fernando Alda

▼酒店外立面局部,矩形的门窗外侧装有具有艺术感的金属网,partial exterior view of the home suite, the rectangular windows are covered with aesthetic mesh © Fernando Alda

▼酒店外立面局部,矩形与圆形和谐共处,partial exterior view of the home suite, the rectangular windows and circular openings stay in the harmony © Fernando Alda

▼酒店入口,the entrance of the home suite © Fernando Alda

设计团队希望将这个临时的歇脚地打造为一个家一般的场所。因此他们以天井为切入点,不仅创造出一系列极具流动性的室内外空间,为旅客们提供了一个舒适放松的暂居地,更突出了室外环境如天井、入口、走廊和平台等的存在感以及它们与客房、街道和屋顶景观之间的联系。

▼酒店天井俯视图,top view of the patio of the home suite © Fernando Alda

▼从天井向下看首层的公共空间和各层走廊,looking down to the pubic space on the ground floor and the galleries on each level © Fernando Alda

With the patio as the starting point, the typology is experimented with in order to liken temporary accommodations to the idea of a house, in which fluidity and the relaxation of the limits between the outside and the inside construct the spatial and atmospheric conditions. In this sense, the exterior rooms are enhanced—patio, entrance, galleries and terrace, as well as their relationship with the units, the street and the dense roofscape.

▼从入口天井顶部向下看,天井的墙壁上覆有几何图案纹理,looking down from the top of the entrance patio whose walls are cladded with geometric patterns © Fernando Alda

▼从入口天井底部向上看,looking up from the bottom of the entrance patio © Fernando Alda

▼酒店入口空间,墙面上覆有与大门同样的图案纹理,the entrance passage of the home suite, the walls are cladded with the pattern that is the same as that of the gate © Fernando Alda

▼从入口空间看首层的公共空间,viewing the public space on the ground floor from the entrance passage © Fernando Alda

▼白色的屋顶平台,享有充足的阳光,the white roof terrace with abundant sunlight © Fernando Alda

▼屋顶平台局部,partial view of the roof terrace © Fernando Alda

▼屋顶平台细节,details of the roof terrace © Fernando Alda

▼几何图案的走廊栏杆和墙壁饰面及其细节,the handrails of galleries and the wall veneers © Fernando Alda

▼金属栏杆细节,details of the metal handrails © Fernando Alda

本项目还包括了完整的室内设计和景观设计。除了室内的家具和纺织品外,设计团队还专门为酒店定制了一系列艺术品以提高空间的质量。

This commission also included the full interior design and gardening schemes for the building. Besides furniture, textiles and other features, specific art pieces were produced which textually express the qualities of this architecture.

▼客房内部,interior view of the guest room © Fernando Alda

▼酒店主入口夜景,night view of the entrance of the home suite © Fernando Alda

▼天井夜景,night view of the patio © Fernando Alda

▼总平面图,site plan

▼平面图,floor plans

▼立面图,elevations

▼剖面图,sections

Address: Calle San José, 18 esquina calle Ramón y Cajal, Conil de la Frontera (Cádiz).
Fecha proyecto: 2018
Fecha construcción: 2019
Promotor: Hostelmansur SL
Arquitectura, interiorismo, jardinería, diseño integral: Juan Antonio Sánchez Muñoz & Vincent Morales Garoffolo —kauh arquitectura y paisajismo
Arquitecto técnico (dirección de ejecución, coordinación de seguridad y salud) : Enrique Morales González
Constructora: Construcciones Hijos de José Aguilar
Colaboradores:
Asesorías técnicas proyecto:
Estructura y cimentación: Duarte Asociados (Ignacio Quijano)
Instalaciones: MQE Técnicos asociados
Imagen gráfica: Viollet Comunicación visual
Obras artísticas
Platos de cerámica: Enrique Carrillo
Móvil: Esperanza Moreno Cruz (MiMina)
Topografía: Ismael Carpinter

More: Kauh arquitectura & paisajismo           更多关于他们:Kauh arquitectura & paisajismo on gooood.

Post a Comment