CONCRETE JUNGLE HOUSE by N O T Architecture

Home for exploration and adventure

Project Specs

Location:

感谢 N O T Architecture 予gooood分享以下内容。更多关于他们:N O T Architecture on gooood
Appreciation towards N O T Architecture for providing the following description:

项目位于吉隆坡TTDI敦依斯迈花园,将夹缝中的单层住宅改造成2.5层住宅。旨在用极简的手法设计建筑外观,同时最大化内部空间布局和利用率。业主是一对年轻且谦逊的夫妇,他们想要建造新的家,与父母和儿子同住。Jay和Ching Yee喜欢探索和冒险,想要拥有用于室内体育活动的宽敞区域以及用于聚会和互动的舒适区域。

A major renovation of an existing single storey intermediate linked house to 2 1/2 storey, located at TTDI Kuala Lumpur. The aim is adopting minimalist design approach for the building appearance yet maximising the internal spatial arrangement and usage. The house belongs to a young and humble couple with an intention to built a new home to live with their parents and son. Being an explorative and adventurous family, Jay & Ching Yee intended to have a spacious area for physical indoor activities besides creating some cozy areas for gathering and interaction purposes.

▼项目外观,external view © Pixelaw Photography

建筑形式源于将现有单层建筑挤压至双层高度,并与相邻建筑采取相同的屋顶坡度,保持了现有街区的轮廓线。坡屋顶分成两个层次,使日光能够照进双层客厅和部分餐区。项目没有建造可能会牺牲使用面积的传统庭院,最大限度地提高了利用率。空间的用途与传统的双层住宅相反,客厅和餐区等半私密的空间位于二层,所有私密的卧室均位于一层,明确地分离了私密空间与半私密空间。

The building form derived from an extrusion of the existing single storey to a double-storey height by maintaining the existing neighbourhood skyline with the same roof pitch. The pitched roof was then split into two levels allowing daylight to penetrate into the double-volumed living hall and partial dining area. This is also to maximise the floor usage instead of creating conventional courtyard which may sacrifice the usable floor area. The internal usage of the spaces is reversed from the conventional 2-storey linked house approach by relocating the semi private spaces such as living and dining areas to the upper level whereas keeping all the private bedrooms at the ground floor. The segregation between the private and semi-private spaces is clearly defined as such.

▼形体生成,volume generation © N O T Architecture

▼剖轴测,sectional axon © N O T Architecture

主入口处明显的楼梯将使用者自然地引至上层的客厅和餐区。楼梯旁是一部滑梯,给孩子们带来乐趣。二三层通过凸出墙面的混凝土踏板相连,它们配有光滑的金属栏杆,在空间中建立了开放且有纵深感的视觉连接。主要生活空间置入阳台,并配有构成立面要素的可开启落地玻璃窗,为室内带来阳光和自然通风。这里也是开放的户外空间,可以俯瞰TTDI公园的绿植。

As one enters the house from the main entrance, they will be led automatically to upper level that houses the living and dining areas via an obvious, easily seen staircase. A slide was introduced next to this staircase, introducing a playful feature into the house for kids. The first floor is connected to second floor via wall protruded concrete slab steps, complimented with vertical sleek metal railing, creating an opened and profound visual connectivity between spaces. The balcony was introduced to the main living space, with full height openable glass door panels which is the primary facade element, bringing daylight and natural cross ventilation into the internal spaces. It is also an open outdoor space overlooking the existing greenery of TTDI Park.

▼玄关,porch © Pixelaw Photography

▼主入口处明显的楼梯,the obvious and easily seen staircase at main entrance © Pixelaw Photography

▼楼梯旁的滑梯,the slide next to the staircase © Pixelaw Photography

▼孩童在滑梯上玩耍,the kid is playing on the slide © Pixelaw Photography

▼开放且有纵深感的视觉连接 © Pixelaw Photography
opened and profound visual connectivity

▼客厅,living hall © Pixelaw Photography

▼阳台具有可开启的落地玻璃窗,the balcony with full height openable glass door panels © Pixelaw Photography

▼休闲吊椅,hanging seat © Pixelaw Photography

▼从客厅望向餐区,view from living hall to dining area © Pixelaw Photography

▼凸出墙面的混凝土踏板与光滑的金属栏杆,wall protruded concrete slab steps and sleek metal railing © Pixelaw Photography

▼餐区,dining area © Pixelaw Photography

▼墙面储物,wall storage © Pixelaw Photography

屋顶高挑的倾斜天花搭配半外露的线性桁架,使客厅的双层空间和三层空间保持有趣的连续性。高挑的空间中置入夹层,进一步丰富了如迷你攀岩等室内体育活动。

The high sloped ceiling with semi exposed linear trusses of the main roof contributing to an interesting continuity of double-volumed to triple-volumed space within the Living Hall. The huge space was further enhanced with an insertion of mezzanine floor housing the indoor physical activities such as mini rock climbing.

▼高挑的倾斜天花,the high sloped ceiling © Pixelaw Photography

▼半外露的线性桁架,the semi exposed linear trusses © Pixelaw Photography

▼迷你攀岩,the mini rock climbing © Pixelaw Photography

室内空间几乎完全采用裸露的混凝土和水泥地面,体现了现代工业特征和粗野主义的现代外观,满足了业主最初的设想。

The interior spaces are almost fully finished with bare concrete and cement rendered floor, displaying modern industrial character yet brutalist contemporary appearance that fulfilling the owner’s very first design intent.

▼卧室,bedroom © Pixelaw Photography

▼阳台,the balcony in bedroom © Pixelaw Photography

▼夜景,night view © Pixelaw Photography

▼一层平面图,ground floor plan © N O T Architecture

▼二层平面图,first floor plan © N O T Architecture

▼三层平面图,second floor plan © N O T Architecture

▼立面图,elevations © N O T Architecture

▼剖面图,sections © N O T Architecture

Project Name: CONCRETE JUNGLE HOUSE
Architecture Firm: N O T Architecture Sdn Bhd
Website: www.notarchitecturesdnbhd.com
Contact e-mail: not.arch.2018@gmail.com
Firm Location: Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Completion Year: August 2019
Gross Built Area: 340.5sqm. (3665sqft)
Project location: No.8, Lorong Abang Haji Openg 1, Taman Tun Dr Ismail 60000 Kuala Lumpur, Malaysia
Lead Architects: Eddie Choi
Lead Architects e-mail: eddiechoi.nota@gmail.com
Photo credits: Pixelaw Photography
Photographer’s website: www.pixelaw.com
Photographer’s e-mail: pixelawphotography@gmail.com
Design Team: Ar. Eddie Choi, Lim Siaw Yen
Clients: Jay Myoung Yoon & Hong Ching Yee
Structural Engineer : IRC Engineering Sdn Bhd
Contractor: ECEQUBE Sdn Bhd

More:  N O T Architecture     更多关于他们:N O T Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment