Coffee for Sasquatch by Dan Brunn Architecture

A mysterious coffee with the theme of the forest

Project Specs

Category:

非常感谢来自 Dan Brunn Architecture 对gooood的分享。更多关于他们:dba on gooood.
Appreciation towards Dan Brunn Architecture for providing the following description:

建筑事务所Dan Brunn Architecture通过有趣的现代设计手法,将一个前身为艺术画廊的空间变成了首家大脚怪咖啡厅。这家位于洛杉矶梅尔罗斯大道(Melrose Avenue)的大脚怪咖啡厅创造了一个神秘的空间环境,给人一种仿佛置身于森林中般的切身体验。咖啡厅的入口处有一个大脚怪的卡通大模型,它的轮廓由真实的绿植搭建而成的,为空间增添了深度和质感。山毛榉木材饰面的服务台从这一簇绿植中延伸出来,象征着森林中不断生长的树枝。混合材料和抽象的壁画则延续了原野主题的精髓,营造出一种动态的视觉环境。特意定制的固定座椅的外轮廓沿着墙壁和咖啡吧台的方向形成弧线造型,为顾客提供了一个舒适的用餐、畅饮和社交空间。从咖啡厅的新门面向室内看去,这些独具特色的元素都清晰可见,使咖啡厅在其环境中脱颖而出。

Dan Brunn Architecture transformed a former art gallery into the first Coffee for Sasquatch location by implementing a playful, modern design. The Melrose Avenue coffee shop creates a mystical environment evoking the forest where Sasquatch lives. The front of the store features an outline of the hairy folkloric creature with surrounding real living greenery to add depth and texture to the space. The service counter, finished in beechwood, extends from the plantings to symbolize a growing tree branch from the forest. A mix of materials and an abstract mural continue the essence OF wilderness theme and create a visually dynamic environment. Custom-designed built-in seating CURVES along the walls and coffee bar providing comfortable spaces for eating, drinking, and socializing. These distinctive elements are clearly visible through the new storefront to create an iconic image for the shop along the street.

▼森林主题的咖啡厅空间全景,overall view of the coffee with the theme of the forest

室内空间的中心轴线通过光线和空间体量来加强,从而在第一时间内就可以吸引进门的顾客。这条T台般的交通流线为空间增添了一种动态的观感体验,同时在视觉上加大了空间的纵深感。法国巴力天花(Barrisol)公司制作的天花板使LED灯的光线可以扩散至天花板的各个角落,在交通空间的上方营造出一种飘渺的光感。天花板被设计成倒置的倾斜屋面造型,与墙面夹角处则种着葡萄藤,给人一种流动的视觉感受,营造出一种无尽高度的的空间氛围。

From the entrance, customers are drawn in along a central axis, accentuated by light and volume. This catwalk-like path ignites a feeling of movement and appears to elongate the space. A Barrisol ceiling STRETCHES OVER LED lights to create an ethereal glow above the pathway. The ceiling is designed as an inverted pitched roof leading up to light coves with flowing vines to create a sense of endless height to the space.

▼咖啡厅室内,中轴线的设计加大了空间的纵深感,天花板与墙壁夹角处的葡萄藤创造出无限高度的视觉感受,interior view, the central axis elongates the space, and the flowing vines in the coves between the ceiling creates a sense of endless height

一进入咖啡厅,顾客就可以看到一个大脚怪的大logo,该logo代表着咖啡厅的企业文化,高11英尺,由棕色粉末覆层的钢搭建而成,被立在一个7英寸深的绿植墙面内。在大众的认知中,大脚怪是一个可怖的怪物形象,但这家咖啡厅却将它卡通化,使其作为一个友好亲切的吉祥物,欢迎和吸引着广大的顾客。受森林这个概念的启发,建筑事务所Dan Brunn Architecture与Habitat Horticulture合作,共同设计了绿植墙,其上种满了各类真实的植物,如柔软的蔓绿绒叶片、欧洲鳞毛蕨、蓝星蕨、铁线蕨、圆叶蕨和小叶南洋杉等,创造出一种绿色健康的环境氛围。

Upon entry, customers are WELCOMED by an 11-foot-tall representation of the brand’s Sasquatch logo made of brown powder-coated steel and set within a seven-inch-deep living plant wall. Sasquatch, known for being predominately frightening, serves as the shop’s friendly mascot to greet and intrigue patrons. The LIVING green wall, designed in collaboration with Habitat Horticulture, features a range of plant species inspired by the natural forest, such as Velvet Leaf Philodendron, Male Fern, Blue Star Polypodium, Southern Maiden Hair Fern, Button Fern, and Norfolk Island Pine.

▼入口处的绿植墙,围绕着大脚怪的logo 种植着各类真实的植物,突出森林主题,the living green wall, a range of plant species organize around the Sasquatch, enhancing the theme of the forest

大脚怪绿植墙对面的墙壁上是由奥克兰艺术家Hueman为咖啡厅专门创作的抽象壁画,加深了森林主题的神秘感。该壁画以“雾”为标题,以灰色的云朵为图案,配合着其他几何图形,代表着巨人生物所居住的未知的秘密世界。浅色的墙壁和天花板围合出了一个淡雅的空间,可以用来展示壁画、绿植墙、木质家具以及室内表皮等。

On the wall opposite from the Sasquatch LIVING WALL, a site-specific, hand-painted abstract mural created by Oakland-based artist Hueman evokes the mystery of the forest. Titled The Mist, the image features grey cloud forms, along with geometric shapes, to represent the unknown and secretive world inhabited by the giant creature. The light-colored walls and ceiling form a pale envelope to showcase the mural, living wall, wood furniture, and surfaces within the interior.

▼绿植墙对面的休息区,墙壁上画着壁画,加深了森林主题的神秘感,the seating area opposite from the Sasquatch living wall, and on its wall there is a mural evoking the mystery of the forest

▼绿植墙对面休息区细节,details of the seating area opposite from the Sasquatch living wall

山毛榉木材打造而成的服务台代表着森林中的树枝,通过一系列商品和食品陈列柜无缝延伸至一个完整的长凳处,以供咖啡供应商们在等待他们的订单时放松身心。建筑事务所Dan Brunn Architecture设计了这个长凳和吧台区域,以便促进员工与员工、员工与顾客之间的交流和互动。与一般咖啡厅中咖啡师隐藏在“幕后”不同,本项目中咖啡吧台的尺度和形式都旨在加深顾客与咖啡师之间的联系。此外,建筑师在空间中还使用了各种材料,如天然山毛榉木材台面的柜台、水磨石地板和座椅区、以及咖啡吧台、防溅板和菜单处的CALACATTA NUVO CAESARSTONE大理石等,以增加空间的纹理质感。定制的菜单被贴在高端人造石恺萨金石(CAESARSTONE)的背板上,使顾客能够清晰快速地了解店内商品并点单。

The beechwood service counter represents a tree branch emerging from the forest and seamlessly extends through merchandise and food display cases to an integral bench where coffee purveyors can RELAX while waiting for their orders. DBA designed this BENCH AND BAR area to encourage employee interaction and engagement with customers. Rather than hide baristas from view, THE SCALE AND FORM OF THE the coffee bar SERVES TO invite dialogue. A variety of materials HAVE been used to add texture to the space, such as the NATURAL beechwood counter, terrazzo floors and seating areas, and CALACATTA NUVO CAESARSTONE on the coffee bar, backsplash, and menu BOARD. Custom-designed menu graphics provide easy visibility on both sides of the CAESARSTONE MENU board.

▼大理石制的吧台区,山毛榉木材打造而成的服务台以长凳的形式延伸至吧台,the coffee bar made of marbles, and the beechwood service counter extends to the bar in the form of an integral bench

与显眼的交通流线形成对比的是咖啡厅中心位置的座椅区,它们具有自然的曲线形外轮廓,由现浇水磨石打造而成。曲线形的木质座椅由瑞典公司Hem生产,采用了产自欧洲的山毛榉木材,更加突出了咖啡厅的森林主题。建筑事务所Dan Brunn Architecture定制的山毛榉木材的桌子边角柔和,与空间中曲线造型的座椅和固定长椅相映成趣。

In contrast to the sharp lines of the path, the built-in seating areas at the heart of the coffee shop are defined by flowing, curved surfaces of POUR IN PLACE terrazzo. CURVED Wood chairs designed and manufactured by the Swedish company Hem in European beech extend the forest theme. DBA custom-designed beechwood tables with soft angles to tie the curves of the chairs and seating built-ins together.

▼水磨石打造的具有曲线轮廓的固定座椅区,the built-in seating area with a curve surface made of pour in place terrazzo

▼咖啡厅平面图,floor plan

▼平面尺寸详图,dimensions diagram

Project Name: Coffee for Sasquatch
Location: 7020 Melrose Avenue, Los Angeles, CA
Architecture/Interior Design/Environmental Graphics: Dan Brunn Architecture; Dan Brunn, AIA, principal; Monica Heiman, designer and project manager
Size: 1,200 square feet
Completion date: 2017
Building levels: 1
Program: Complete interior renovation, including new storefront, ESPRESSO BAR, signage, seating, service areas, two bathrooms, back of house, and storage
General Contractor: MODAA
MEP Engineer: JT Engineering; M&S Engineering Design
Expediting Consultant: FE Design & Consulting
Structural Engineer: Thang Le & Associates
Living Wall: Habitat Horticulture
Street Sign: Tako Tyko
MURAL Artist: Hueman
CASEWORK: CBM WOODWORKS

More: Dan Brunn Architecture      更多关于他们:dba on gooood.

Post a Comment