Chicken House by Tropical Space

The simple things make life more beautiful and lovely

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自 TROPICAL SPACE 对gooood的分享。更多关于他们: TROPICAL SPACE on gooood.
Appreciation towards TROPICAL SPACE for providing the following description:

鸡舍的主人是一对老年夫妇,他们希望搬到农村,并在花园里养一些鸡,通过日常的喂养和观看来放松身心。他们希望自己的儿女和孙辈能经常来看看,并为他们提供玩耍和居住的地方。

The idea of the Chicken’s House comes from the customer request. They are an aged couple who longing to move to the countryside. They want to raise some chickens in the garden so that they can take care of them, feed them and watch them every day as a way to clear their mind. They look forward to their children and grandchildren could come and visit them often and have space for them to play around when they stay.

▼鸟瞰图,aerial view

▼鸡舍外观,exterior view

设计团队不希望把鸡关在狭小的笼子里。它们也需要自由的空间、空气,以及喝水、休息和孵蛋的场所。它们还会刨土,食用菜叶或者相互追赶。设计师希望打造一个宽敞且安全的空间,为鸡群和鸭群构建一个微型的“社区”。

The design team does not want to imprison the chickens in small cages. The chickens also need free space, air, a place to drink water, lay and hatch eggs. Sometimes, they dig the soil, eat some leaves or chase each other. The design team wants to give them a large and safe space to form a miniature social community for chickens and ducks.

▼鸡舍内部,一个宽敞且安全的空间,interior view, a large and safe space

   

鸡舍的建造使用了金属栅格和水泥板。2mx10mx2m的尺寸便于孩子们在其中玩耍。围绕在四周的金属栅格在保证鸡的安全的同时还带来了通透的视野,连接了室内与室外空间。

Metal grill and cemboard are used to made this chicken’s house. The size is 2mx10mx2m, which is suitable for kids to play in. The metal grill surrounding limit the safe space for the chicken but brings the unlimited view and connection between inside and outside.

▼鸡舍的尺寸便于孩子们在其中玩耍,the size of the chicken house is also suitable for kids to play in

▼悬挂着的盒子通过轻盈的台阶相连, the boxes are hung up and connected by lightweight stairs

   

▼金属栅格在保证鸡的安全的同时还带来了通透的视野,the metal grill surrounding limit the safe space for the chicken but brings the unlimited view

考虑到鸡喜欢在夜间跳至高处的生活习性,设计团队打造了额外的纵向结构。悬挂着的盒子通过轻盈的台阶相连,盒子下方的空间则与顶棚共同起到遮阳的作用。

Basing on the chickens living habit, they often go up high in the dark. To create more activities for them, the team creates additional vertical axis. The boxes are hung up and connected by lightweight stairs, the space below those boxes combined with the canopy to avoid sunlight.

▼夜间景象,night view

主人在鸡舍的周围种植了蔬菜,攀上屋顶的丝瓜藤也将为鸡舍带来荫蔽。在清洁方面,所有的废水和排泄物将被输送至花园的边缘,用于浇灌植物。

Around the cages, the owner will grow vegetables and luffa which can climb up and cover the roof to create the shadow for the chicken coop. In term of cleaning the coop, all water and chicken waste will drain to the sides of the garden to irrigate vegetables.

▼鸡舍里的可爱小动物,cute friends playing in their little house

设计鸡舍的目的实际上是为了给孩子们带来欢乐和灵感。设计团队认为在城市长大的孩子们往往生活在一个快节奏的环境当中,他们只知道学校、学习和游戏。在设计了鸡舍之后,设计师发现,有时人类也需要像鸡一样地休息和放松。简单的事物会让生活变得更加美好。

Designing this chicken house actually aims to create fun and inspiration for the kids. The team thinks of the little kids in the big cities, they are growing up in a society where adults live fast and always busy. The kids only know about school, studying and games. When we finished the chicken house, we realized that sometimes humans also need to relax in order to have the freedom as chickens.  The simple things make life more beautiful and lovely.

▼傍晚的鸡舍,chicken house in the sunset

▼透视图,perspective

▼平面图,plan

▼立面图,elevation

▼剖面图,section

CHICKEN HOUSE
Location: My Hanh Nam, Ward, Duc Hoa District, Long An Province, Vietnam
Architecture: Tropical Space Co.,Ltd
Principal Architects: Nguyen Hai Long, Tran Thi Ngu Ngon
Design Team: Nguyen Anh Duc, Nguyen Thu Hoai, Nguyen Tuan Dang, Kota Sakurada, Ngoc Anh Jade Nguyen, Ho Phuong Uyen, Pham Khanh Duy
Website: http://khonggiannhietdoi.com
Year: 2017
Site area: 20m2
Materials: Steel, metal grill, cemboard
Photo: Quang Dam

More:TROPICAL SPACE,更多关于他们: TROPICAL SPACE on gooood