Chapel by MÁS

A wedding chapel designed by architects for their own wedding

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢  MÁS 予gooood分享以下内容。更多关于他们:MÁS on gooood
Appreciations towards MÁS for providing the following descriptions:

这是MÁS建筑师为自己婚礼设计的建筑装置。随着婚期邻近,他们对婚礼堂的想法开始逐渐成型。建筑师希望借助建筑学语言来铭记这一重要而独特时刻,同时也能创造出一些非常个人化的东西。他们将项目选址于一个废弃后又重新用作农田的区域,把这里打造为一处婚礼场地。

The first thoughts of the chapel began to unfold as our wedding approached. We wanted to capture this important and special event also in the language of architecture and to create something deeply personal. The location of the project is a previously abandoned, then re-discovered agricultural area, that replaced its original function for weddings.

▼位于一片农田之中的婚礼堂装置,wedding chapel in an agricultural area

按照装置的主要原则,婚礼堂位于靠近区域中心但是又相对独立、充满亲密感的场地中。设计概念基于对教堂基本形式的研究和基督教堂圣坛所在的后殿。在形式和比例上,婚礼堂的形式都让人想起传统的罗马神庙。它是整个区域的独特之地,凭借其纤薄的形体融于环境当中,与背景中从Vértes山脉延伸而来的小路形成框景。

According to the main principle of the installation, the chapel is placed close to the center of the area, but in a separate, intimate part of the territory. The concept of the chapel is coming from the examination of the basic form of the churches, and based on the apse – the ending of the sanctuary of the Christian churches. The chapel evokes traditional Romanesque temples, both in form and proportions. It serves as a privileged place for the whole area, however with its thinness it is able to fit into the environment, giving a frame to the stretching lanes of the Vértes Mountains lying in the background.

▼婚礼堂靠近区域中心,但是位于一个相对独立,充满亲密感的场地中,the chapel is placed close to the center of the area, but in a separate, intimate part of the territory

▼在形式和比例上,婚礼堂的形式都让人想起传统的罗马神庙,the chapel evokes traditional Romanesque temples, both in form and proportions

▼装置与周围景观形成框景,the installation gives a frame to its surroundings

婚礼堂使用简单的材料,钢板将时间的永恒性与不断变化的特性和谐统一起来。半圆形的后殿展现出一种开放性,与临时性的道路及墙面一起,塑造了婚姻神圣的气氛,婚礼堂是建筑师在朋友的帮助下建造的。

The used materials are characterized by simplicity, the steel plates carry simultaneously the harmony of the timeless and the constantly changing characteristics. The semicircular apsis suggests a kind of openness that – with the temporary alleys and the walls – creates the atmosphere of the sacredness of the marriage. The chapel was built by us with the help of our friends.

▼半圆形的后殿展现出一种开放性,the semicircular apsis suggests a kind of openness

▼穹顶形的结构塑造神圣空间,dome-style structure creates sacred space

▼钢板材料细节,detail of steel plates

Details
Project size: 3 m2
Project Budget: €2500
Completion date:2018
Building levels: 1

More:  MÁS 。更多关于他们:MÁS on gooood

Post a Comment