Slit咖啡店,首尔 / ARTEFACT

时尚的“裂缝”空间

项目标签

设计公司:
位置:
类型:
标签:

感谢 ARTEFACT 予gooood分享以下内容。更多关于他们:ARTEFACT on gooood
Appreciation towards ARTEFACT for providing the following description:

Slit咖啡店位于首尔繁华的Hongdae大街前一个十分静谧的小巷中。店铺紧邻繁华的街道,根据计划,这里未来也会作为时尚品牌店经营,因此空间需要充分适应场地,灵活设置。设计的重点在于处理好虚实空间的过渡,展现“裂缝”的概念,并有效利用建筑结构分割出的小空间。

The Slit Cafe is located in a quiet, quiet alley a little away in front of Hongdae, a bustling street in Seoul. It is a space that requires versatility as it is located in a niche in the neighborhood of the busy street and has a launching plan as a fashion brand at the same time. The focus was on conceptualizing the gaps between existence and absence and understanding the totality of slits, even if part of this space is experienced in the small space that each structure creates.

▼外观,静谧小巷中的咖啡馆,exterior view, cafe in a quiet alley © Inwoo Yeo

设计师希望在建筑内外的任何地方,人们都可以从不同角度观察到连续的斜角结构,从这些“裂缝”的设计中获得连贯的体验,感受相同的氛围。

So even if we all look from different locations, the flow of the diagonal structure continues the same, whether inside, outside, or anywhere. Through this process, we planned to customers feel the same flow, identity and the atmosphere created by the slit.

▼外观,别致的斜角入口,exterior view, unique entrance in diagonal structure © Inwoo Yeo

▼细部,入口楼梯与灯光设计,details, stairs and lighting design of the entrance © Inwoo Yeo

设计师在立面上开口,创造出三维的“裂缝”。如此,便可以把握光线的变化。随着时间的推移,光线射入室内,不需要人工控制便能自然地营造出合适的氛围。三角形的“裂缝”不仅是咖啡馆的标志,也暗示着改造前建筑入口的位置。设计师替换掉原来与建筑风貌不符的立面,赋予新立面与建筑整体相适应的材质,并涂上了其他颜色。

Not just creating a gap in the Facade plan, but a three-dimensional slit occurs in the form of a huge mass penetrating. By doing so, we wanted to control light properly and naturally control light over time and create an appropriate atmosphere without the need to artificially control light. The slit of a triangle is an identity, as well as a trace of an existing entrance. The facade that harms the existing building landscape was removed and changed the material as the one of the entire building, but only with different colors was used to finish.

▼立面的裂缝引入变化的自然光,slit on the facade introducing changing natural light © Inwoo Yeo

▼细部,立面上的裂缝,details, silt on the facade © Inwoo Yeo

设计的关键在于创造环境,推敲空间与周围的连通关系。在这里,顾客可以享受独立私密的空间,尽情放松交谈,而这些独立的空间又互相敞开,紧密相连。

And it was important to create the environment itself, especially considering the connectivity with the surroundings. You can relax by yourself, and have your own space where you can make noise, and at the same time all these separate places are open and connected to each other through the same flow.

▼大厅开敞透明,open and transparent spaces of the hall © Inwoo Yeo

▼吧台空间也呈斜角,another diagonal structure, the form of the bar © Inwoo Yeo

▼透过落地窗看室外街景,the floor-to-ceiling window bringing in the outside view © Inwoo Yeo

▼细部,咖啡店的钢板座椅,details, thick steel seats in the hall © Inwoo Yeo

设计师在供顾客使用的家具零件上运用了厚钢板,小家具与大空间形成对比,让人感受到建筑的尺度感,空间紧凑的咖啡馆显得格外宽敞明亮。

We used thick steel plates on the parts of the human skin and furniture, intended to be able to experience the architectural scale. This is not a large space, but this is why many people feel the scale.

▼走廊通向时尚展示空间,the corridor leading to the showroom © Inwoo Yeo

▼指向展示空间的斜角结构
diagonal structure pointing to the showroom © Inwoo Yeo

▼展示空间内部,interior of the showroom © Inwoo Yeo

▼展示空间通过推拉门与室外相连,showroom connecting to the outdoors through sliding doors © Inwoo Yeo

▼细部,展示空间的钢板座椅,details, thick steel seats in the showroom © Inwoo Yeo

▼平面图,plan © ARTEFACT

Project Name : Cafe Slit
Design Firm : ARTEFACT
Website : http://artefact.co.kr
Contact : contact@artefact.co.kr
Instagram : @artefact_seoul
Location : Seoul, South Korea
Area : 73m2
Architect In Chief : Yekyung Kang
Project Management : Hyung-Jin Kim
Photography : Inwoo Yeo (https://www.facebook.com/inwoo.yeo.9)

More:ARTEFACT。更多关于:ARTEFACT on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »