Brunel Building by Fletcher Priest Architects

New focus for an area of London rich in engineering history

Project Specs

非常感谢 Fletcher Priest Architects 对gooood的分享。更多关于:Fletcher Priest Architects on gooood 
Appreciation towards Fletcher Priest Architects for providing the following description:

项目坐落于伦敦地标建筑云集的帕丁顿盆地,由Derwent London出资,Fletcher Priest事务所设计建造,是一栋17层的全新商务办公楼。项目紧邻布鲁内尔首座大桥,在大厦上,人们可以俯瞰运河全景以及伊萨伯德王国布鲁内尔大西部铁路的终点站 —— 帕丁顿车站。此外,项目场地还邻近A40高架高速公路以及新开运的跨城铁路伊丽莎白线的站点。场地下方是拥有百年历史的伦敦地铁隧道。

There can be few areas in London where so many engineering landmarks rub shoulders. Derwent London’s Brunel Building, a 17-storey new-build workplace building designed by Fletcher Priest, overlooks the Grand Union Canal and Paddington Station, the London terminus to Isambard Kingdom Brunel’s Great Western Railway, and is next to the site of Brunel’s first ever bridge. The elevated A40 expressway runs past and the Elizabeth Line, the new cross-London railway, stops near-by. One hundred- year-old cast-iron subway tunnels run beneath the site.

▼项目概览,overall view of the project © Dirk Lindner

场地上原有的建筑横跨运河,阻断了运河的入口以及河岸景观。如今,运河边的人行道两百年来首次对公众开放,在未来的计划中,这条小路还将成为附近小威尼斯区的入口景观步道,并成为一个全新的公共艺术空间。而布鲁内尔大厦则是伦敦为数不多的伫立在运河口以及沿岸的地标建筑之一。

The existing building on the site spanned this section of the canal blocking access and views along the canal. The canal-side walk is now publicly accessible for the first time in more than 200 years and will eventually provide new pedestrian routes to nearby Little Venice, as well as a new public space and artwork. Brunel Building is one of surprisingly few canal-side developments in London with its main entrance on a canal.

▼由运河看项目,viewing the project from the canal © Dirk Lindner

独特的地理环境与悠久的历史底蕴奠定了布鲁内尔大厦的风格基调。设计理念旨在为大厦开发创新型的工作空间,吸引目标人群,并强调出该地区的重要性与便利性。Derwent London公司的Simon Silver解释道:“我们力求坚固稳定的结构形式,以体现出伟大的工程师布鲁内尔(Brunel) 的工匠精神。”

This unique and evocative context sets the tone for the design of Brunel Building. The brief called for a development with innovative workspace which would attract occupiers, as well as highlighting the significance and amenity of the area. “We agreed that the design demanded a robust construction which would embody the spirit of the great engineer Brunel”, explains Derwent’s Simon Silver.

▼建筑立面概览,overall of the facade © Jack Hobhouse

暴露的外部结构起到遮阳的效果,从而使建筑获得了更大面积的玻璃开窗与充足的自然采光。支撑结构在接近立面处成锥形,因此大厦的高层部分也得以使用玻璃作为外立面,进一步增加了室内的采光面积。可观的层高使得光影与空间的关系更加紧密而明显。通过与建筑服务工程公司Cundall的合作,Fletcher Priest事务所将地板结构与设备所需空间压缩到极致,比普通的办公空间所需楼板厚度要少100毫米,进一步扩大了地板与天花板之间的距离。

The external structure shades windows, allowing larger areas of glazing and deep daylight penetration. Beams are tapered as they approach the facade, permitting the use of taller perimeter glazing and further increasing daylight. This impression of light and space is further enhanced by the high floor- to-ceiling dimensions. Fletcher Priest and Arup worked with building services engineer Cundall to integrate the floor structure and services into as tight a zone as possible, some 100mm less than normal for workplace buildings, to further increase ceiling heights.

▼外部结构还起到遮阳的效果,the external structure shades windows © Jack Hobhouse

项目的最终呈现结果,从技术上讲,受到了运河以及横跨场地一角的两条贝克鲁线地下隧道的影响。通过与Arup工程公司的合作,Fletcher Priest事务所为项目设计了斜肋构架金属外骨骼影射了布鲁内尔原西部铁路高架桥。这种设置,不仅在视觉上引人注目,同时使建筑跨越了隧道线路,将场地劣势转化为优势。大厦底部拐角处的结构产生出的拉力减轻了建筑自身的荷载,同时位于两条隧道之间的基桩进一步分散了基础结构的荷载。

The solution was also technically driven by the presence of the canal and two Bakerloo Line underground tunnels running across one corner of the site. Working with Arup, Fletcher Priest’s proposal for a steel diagrid exoskeleton refers to Brunel’s now lost Great Western Railway viaducts. It is not only visually arresting but allows the building to span the tube lines. The building is pulled back at this corner to reduce loading, while a line of piles between the two tunnels helps to distribute foundation loads.

▼大厦底部拐角处的结构产生出的拉力减轻了建筑自身的荷载,the building is pulled back at this corner to reduce loading © Jack Hobhouse

“布鲁内尔大厦本身就是展示其建造过程的最好说明。项目的设计策略通过暴露在外的结构淋漓尽致地展现了出来。突出的机械与结构元素,以及从运河边到建筑内部的公用电梯被喷涂成充满活力的橙色,其灵感源自河边的安全设施。”Fletcher Priest事务所创始人Keith Priest说道。

“Building services have been left on display throughout, to reveal how the building has been constructed. This strategy is most emphatically revealed through the exposed external structure, while vibrant orange, inspired by waterside safety equipment, was chosen to highlight mechanical and structural elements and canal-side public lifts”, says Fletcher Priest partner, Keith Priest.

▼外露的支撑结构细部,details of the exposed external structure © Jack Hobhouse

▼橙色结构元素细部,details of the orange structure elements © Jack Hobhouse

由河岸,商务人士可直达两处宽敞的屋顶露台,在这里,人们可以尽赏伦敦全景。优美的园林绿化,种有野花的花圃,树木与人工鸟巢,都为恢复当地生态,消除前轻工业区污染做出了贡献。设计团队与业主对环境与社会的可持续发展保有极高的关注度。复杂的外部隔墙结构可为外墙提供20%的阴影,有助于减少能源损耗。带有两个四十层深井眼的含水层热能存储(ATES)提供了低碳的供暖与降温系统。沐浴过后的中水均被回收用于冲洗浴室等。裸露的结构化预制混凝土地板是由当下最先进的自动化工厂制造的,这种地板有助于营造室内舒适的体感温度环境,并增加人均使用面积。此外,天花板也保持外露,其使用的材料贮藏了540吨以上的碳元素,彰显了项目的环保理念。项目采用的混凝土材料中回收利用了90%的建筑废料,钢铁生产废料,高炉矿渣等。

Meanwhile, occupiers have access to two expansive roof terraces with views across London. Soft landscaping, planters with wildflowers, trees and nesting boxes all contribute toward re-establishing the local ecology in what was previously a light- industrial area. Environment and social sustainability were central to the ambitions of both design team and client. The complex external diagrid structure provides 20% shading to the facades, helping to reduce energy demand. An Aquifer Thermal Energy Store (ATES), with two forty-storey deep boreholes, provides low- carbon heating and cooling. Grey water from showers is recycled to flush the building’s bathrooms. Exposed undersides of the structural precast concrete floor panels, made in a state-of-the-art robotic plant, help to deliver comfortable interior thermal gradients and more volume per person. Leaving the ceilings exposed also saved more than 540 tonnes of embodied carbon. More than 90% of construction waste was recycled and ground blast-furnace slag (a waste product from iron and steel production) was used in the concrete.

▼在屋顶露台上可以尽赏伦敦全景, two expansive roof terraces with views across London © Jack Hobhouse/Raluca Ciorbaru

建筑底层的大型玻璃门,宛如仓库的卷帘门一样,可以滑动收起。这种设置,将大楼的底层室内空间扩展到绿树成荫的人行步道上,模糊了室内外的界限。游客可以进入运河沿岸的咖啡厅与酒吧,还可以自由参观三层通高的接待大厅与其中的公共艺术品。

Motorized hangar-sized glazed sliding doors can be rolled back to provide an extension to the new tree-lined towpath walkway. Passers-by can visit the canal-side restaurant café and bar and view the public art in the triple-height reception concourse.

▼建筑底层的大型玻璃门可以滑动收起,motorized hangar-sized glazed sliding doors can be rolled back © Jack Hobhouse

▼底层咖啡厅,cafe on the ground floor © Jack Hobhouse

▼接待大厅,reception hall © Dirk Lindner

布鲁内尔大厦面积32912平方米,超大型的支撑结构均设置在建筑外部。这种设置同时在室内创造出开敞的无柱空间,从中央核心筒到外立面支撑结构可达12到16米,建筑宽度长达66米。开敞的室内空间为使用者提供了最大限度的灵活性,同时提供了一览无余的景观视野。建筑内部暴露的混凝土,钢材,以及橡木木材组成了独特的风格美感,此外设备及维修管道等均从外部可见。整个项目的工程施工质量着重体现在核心筒等区域,保持大面积混凝土的抛光与整洁是一项艰巨的挑战。因此,在施工期间,这些区域都受到了特别的保护。

Pushing the superstructure to the outside of the 32,912 sqm building delivers column-free internal floor space – spanning 12-16m to the dispersed central cores and 66m from end to end. Occupiers can have maximum flexibility with their fit-outs and enjoy unimpeded views. This aesthetic means that materials such as concrete, steel and sawn oak have been left exposed internally, and service ducts and pipes are visible. Extra emphasis has been put on the quality of construction – a particular challenge in areas such as the core, where huge areas of concrete required a consistent finish, and had to remain protected during construction.

▼开敞的无柱空间使室内一览无余,open column-free spaces give sweeping views of the interior © Jack Hobhouse

▼大面积的玻璃窗保证了充足的采光与景观视野,large area of glass windows provides ample daylight and views of the landscape © Jack Hobhouse

精心制作的全尺寸实体模型和集成数字建模成为关键的设计工具。功能如此丰富,结构如此复杂的建筑,耗时三年,只能通过利用最新的数字技术来开发和协调设计,制造管理,工程物流等来完成。“工程模拟以及VR技术将设计可视化,使我们能够更加直观地了解到设计师与供应商之间是否存在冲突,便于我们进行项目整体的把控与评估,比如穿梁管道的架设就是一个很好的例子。”Fletcher Priest合伙人Chris Radley说道。

Extensive full-scale physical mock-ups and integrated digital modelling became key design tools. Such a rich and complex building, which took three years to construct, could only be delivered by harnessing the latest digital tools, developing and coordinating the design, and managing the logistics for fabrication and construction. “We could visualise the design via simulated walkthroughs and virtual reality headsets, enabling the architects, designers and suppliers to check for clashes, such as pipework running through beams, so we could make and assess changes holistically,” says Fletcher Priest associate Chris Radley.

▼位于顶层的休闲区与办公区,Leisure area and office area located on the sixteenth floor © Tim Fallon

▼建筑内部暴露的混凝土,钢材,以及橡木木材组成了独特的美感,exposed concrete, steel, and oak wood form a unique aesthetic © Dirk Lindner

大厦内所有的工作空间在项目建成前就被超额预定,为来自多个领域的著名品牌提供了一个极富多样性的新家。这些品牌包括:Sony Pictures, the Premier League, Alpha FX, Splunk, Hellman & Friedman, Coach,以及Paymentsense等。Fletcher Priest事务所为布鲁内尔大厦赋予了采光充足,灵活度极高的创新型工作空间,并在伦敦地标建筑云集的帕丁顿街区塑造出一个全新的关注焦点。

All workspace was oversubscribed long before completion, Brunel is the new home to a remarkably diverse ecology from many sectors; Sony Pictures, the Premier League, Alpha FX, Splunk, Hellman & Friedman, Coach and Paymentsense. Fletcher Priest Architects’ Brunel Building provides an abundance of light-filled responsive workspace and delivers a new focus for an area of London rich in engineering history.

▼夜景,night view © Dirk Lindner

▼区位平面图,location plan © Fletcher Priest Architects

▼总平面图,master plan © Fletcher Priest Architects

▼底层平面图,ground floor plan  © Fletcher Priest Architects

▼二层平面图,frist floor plan © Fletcher Priest Architects

▼顶层平面图,sixteenth floor plan © Fletcher Priest Architects

Address:2 Canalside Walk, Paddington Basin, London, W2 1DG
Start on site:January 2016 (demolition)
Completion:2019
Gross internal floor area:31,248m2
Construction cost:N/A
Environmental ratings:BREEAM Excellent, EPC B
Scope:Design and Build
Architect:Fletcher Priest Architects
Client:Derwent London
Structural engineer:ARUP
M&E consultant:Cundall
Quantity surveyor:Arcadis
Project manager:Gardiner & Theobald
CDM coordinator:Jackson Coles / HCD
Approved building inspector:MLM
Main contractor:Laing O’Rourke
Facade specialist:ARUP
Landscape:Plincke / Barton Willmore
Transport:ARUP

More: Fletcher Priest Architects,更多关于:Fletcher Priest Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment