Brick House Over a Stone Barn by Studio di architettura Bricolo Falsarella

The project aimed to convert, for residential use.

Project Specs

Location:

来自Studio di architettura Bricolo Falsarella对gooood的分享。更多请至:Studio di architettura Bricolo Falsarella on gooood 

意大利北部维罗纳城外的丘陵加尔达湖附近,某古老的石制谷仓被改建为质朴的别墅建筑。

The project aimed to convert, for residential use, the rustic annexes of the eighteenth-century Villa Saccomani, located on the moraine hills a few kilometres from Lake Garda and the city of Verona.

/wp-content/uploads/2015/09/63991915a3adf5e52e3965896ebc5392.jpg

别墅位于当地有名的大公园中,过去一次扩建曾不适宜的在原有石材墙面基础上浇上混凝土,与自然风貌不符。在这次改建中,建筑师面对风景如画的景观决定恢复建筑原本的质朴,将第一次改建的混凝土拆掉一部分,然后在此基础上砌砖。最终,在建筑的外立面可以看到三层结构:具有历史的石墙,第一次改建留下的混凝土,以及这次改建使用的砖墙。为了统一外立面不同材料不同色彩的强烈对比,建筑师采用生石灰颜料粉刷了整个建筑。这样,建筑不仅与公园和地貌景观和谐,还能清晰的显示出新旧关系。

Before the project began, the annexes, part of the villa’s prestigious, monumental park, were merely seen as areas of low, architectural value . This negative impact was mainly due to the building, in the twentieth century , of an incongruous extension obtained by elevating walls in concrete blocks on top of the original, picturesque, building which had been constructed with river stone typical of rural buildings of the area.

/wp-content/uploads/2015/09/f1f9400726488db070d4d692a0578bd0.jpg

The project foresaw, in the first instance, the demolition of the twentieth century additions stripping the building to its original, fascinating form . Later, a new extension was built with an exposed brick finish. This allows us to clearly identify the original section from the new extension.

/wp-content/uploads/2015/09/4f5a5f7dc59416988c9daaad8e663ab2.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/09/5589caa3aabe4c5b520a05be51f4e080.jpg

To reduce the excessive colour contrast that would have been formed between the two facing walls ( the colour of red brick against the grey colour of the stone) both surfaces were covered with a rope-coloured scialbatura (an antique technique that involves a type of painting with lime). Seen from a distance, within the villa’s park or the hilly landscape , the expanded building appears as unit; close up however, it is possible to clearly distinguish the original and the new, brick extension.

/wp-content/uploads/2015/09/0f8d47fe0809450ec35d290572f88a04.jpg

为了减少材料之间肌理的对比和最后效果的视觉冲击力,建筑师尝试了新的砖石铺设方式,将砖沿着长边铺设,然后还故意将有些砖轻微凸出,形成如同石头砌墙般的凹凸效果,同时与上次混凝土浇筑后留下的横向水平模板印痕发生关系。新的砖砌表面有着惊人的光影魅力。

Nonetheless, in order to reduce the contrast of materials that would have been formed between the surface of the rustic stone base and the strong linearity of the new brick extension, we experimented with the laying of new masonry that made the visual impact of new construction less uniform. The laying of the bricks , 30 cm long , was made by rotating the long sides in a seemingly disordered way to form asymmetrical recesses with slight convex and concave corners . This solution gave the new brick surface a striking, movement of light effect, due to the creation of light shadows spread across the entire wall.

/wp-content/uploads/2015/09/61f5094b44ee8454589fc009114b9f59.jpg

面向公园一侧布置了主要的起居空间,二楼上新扩建的部分安排了卧室。厚厚墙面使得窗洞进深较深,沿内墙放置的窗户从视觉上似乎消失了,仿佛只有窗洞的建筑获得了纯粹的永恒感。

On the side facing the park, the masonry stone coincides with the ground floor and incorporates the living area while the new brickwork defines the first floor bedrooms.
The brick wall on the first floor is broken with incisions that define the new windows. The windows’ profiles have been completely installed on the inside so as not to be visible and also emphasize the idea of timeless architecture . Between the window frame and the masonry, without any type of fastening beams, safety glass was installed which acts as an invisible parapet.

/wp-content/uploads/2015/09/c4ec733ff077b922f06d37470765a373.jpg

一楼的窗口和门洞采用了黑铁包边。大客厅层高达到两层,打开滑动门,室内起居空间与室外院子直接相连。

阳光射入,在质朴的空间中留下美丽的光影。

On the ground floor, the new windows were installed within the annex’s existing portals and were made with iron profiles in view . In this way greater abstraction is awarded to the extended parts and a more traditional aspect remains for the original section.

The lower part of the annex comprises a double height, large living room dedicated to the social life of the family and linked to the villa’s park where a new swimming pool has been built . This is the only point where a new opening towards the park was made in the original stone walls. This new opening interrupts the continuity of a high band made of re-enforced concrete that runs on all this facade and serves as both a reinforcement of the stone wall as well as offsetting the height of the original wall and part of the new brickwork aligned with the lintel of the door window.

/wp-content/uploads/2015/09/9611184ed8322d87e0d57432708320a4.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/94cbca39f3632bc56467bcedbb5a936d.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/7a8937069b5467c041cbbe10de3184c3.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/5b5a2879326319915bab5770a1cc90e2.jpg

This new door features a sliding window with concealed hinges and looks like a reinterpretation of visual porosity, typical of Veneto villas with the opening facing the inner park aligned with the opening towards the countryside.

The facade of the long narrow hall towards the park is characterized by the presence of a window located at the point of transition between the double height of the hall and part of the rustic, two storey annex.

Therefore part of the window frame is made up of stone and the other half is brick , while the other part of the window is entirely brick, emphasizing the difference in height of the original wall . Towards the interior, glass has been directly inserted into the wall so that in the early hours of the morning , a beam of light falls onto the internal wall without the shadows of the window frame.

/wp-content/uploads/2015/09/09b08112bbbc65c38481ce8103ed9370.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/eabee135313f8cc5e0c85ac4579df4d0.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/87596b1234e818229aa9bba0054265d4.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/71096a2bd8e1cda5ba5979f8081398c7.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/7914fbdaead81882893c027f2aeb18d2.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/383881af8945858584af1d914d714b47.jpg

院子面积很大,分成两层,下层院子面积巨大,上面被铺上了草坪,中心有一个泳池。这个设计灵感来自传统果园中的鱼塘。泳池的边界是65厘米宽的石材边,水循环系统被巧妙的隐藏在下方。睡眠倒映着天空,树木,还有建筑。

As a final point, the project involved the transformation of the “brolo” (an old orchard garden) by creating a large lawn and with the construction of a central swimming pool inspired by the traditional “peschiere” (fishponds) of Veneto villas. The pool was built eliminating the perception of all technological aspects . A 65 cm wide stone defines the boundary between the pool and the great lawn , the overflow tank has been hidden below and all around . A special green-coloured resin treatment allowed for the creation of visual effect, typical of eighteenth-century fish ponds with the water that reflects the sky, trees and buildings.

/wp-content/uploads/2015/09/7fe59d243471ce57f5e2221938d799b1.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/1ef2e4709c0934ccff9a41c972d266e4.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/45b5339203046a2afaa7b120a2a26cd1.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/62846a8817b1e80c9649d2f471b4e6c9.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/86b25bc802ef028d47ef9531d3f3d74d.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/f09bddd9c6aa8df95d3516f138f99136.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/feb05db775cea4a4ce87d2541e7f440c.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/7c92adf4615c05caacc07cd059404e63.jpg

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project
hello

Post a Comment