Big and Tiny Silverlake by ZOOCO ESTUDIO

A place where families can grow in every aspect of their lives

Project Specs

非常感谢来自 ZOOCO ESTUDIO 对gooood的分享。更多关于他们:ZOOCO ESTUDIO on gooood. 
Appreciation towards ZOOCO ESTUDIO for providing the following description:

高品质的亲子空间不仅仅是一个大人与孩子都能享受到美好时光的场所,同时也是促进家庭在生活各方面成长的地方。“Big and Tiny”的理念由此诞生。2018年7月,由ZOOCO ESTUDIO设计的第一家“Big and Tiny”亲子空间(点击查看该项目,Click here to check the project)于加州圣莫妮卡市落成。本项目是该系列位于加州银湖区(Silverlake)的续作。

Out of the need for a cool spot for both kids and adults to enjoy. A place where families can grow in every aspect of their lives. This is how the idea of Big and Tiny was born. Big and Tiny opened the first space in Santa Monica. This project is the second local of the brand and it is situated in Silverlake (California)

▼项目概览,overall of the project © Jim Newberry

项目占地467平方米(5027平方英尺),室内最高点高度为6.50m(22英尺)。裸露在外的木制桁架屋顶结构覆盖了整个空间,成为引人注目的焦点。这种设置避免了冗余的支撑结构,为室内营造出开敞通透的感觉。除了屋顶桁架外,设计师还在空间中设置了几个高度不同的封闭体块作为服务与功能空间使用,包括浴室、厨房以及会议室等。

The Project covers a surface of 467m2 (5027 sq ft) with a max height of 6.50m (22 ft) and it is characterised by a visible roof structure of wooden trusses that cover the entire factory building and exempt the interior space of having structure. Besides the trusses, the building has a few closed volumes in different heights that contain maintenance functions as well as the actual bathrooms, kitchen and meeting rooms.

▼轴测分析图,axonometric drawing © ZOOCO ESTUDIO

项目的设计理念基于两个基本原则:其一是在平面上规划出两个独立的空间,分别供成人以及儿童使用,同时保证这两个空间之间的隔音效果。其二是在每个空间中,利用相对封闭的私密空间体量围合出室内公共广场。

The project is created under two different rules; the first one was to generate two different spaces acoustically isolated one from each other. This spaces are for the adult and the children public; the second one was to create in both spaces, open squares. We did it compressing the private uses in volumes that are ordered around this squares.

▼入口接待空间,reception at the entrance © Jim Newberry

设计师利用一面包含有隔音层的墙壁将室内分成两个部分,墙壁上设有镜子饰面,在视觉上将空间扩大,增加了空间的丰富度。整体空间划分完成后,ZOOCO ESTUDIO事务所运用一组模块化的隔墙体系,重复出现在整个室内空间中,通过延伸与压缩围合与划分出不同尺度不同的功能的小空间。在满足功能需求的同时,营造出流畅而富有张力的空间韵律。此外,这个结构体系还形成了室内广场的立面,而室内广场则是儿童娱乐区与学生活动区的重要构成部分。根据使用需求与功能的不同,这组隔墙体系以不同的形式与材料呈现在人们眼前,比如,在需要视觉交流的区域内,隔墙便转化为置物格。

We built a wall that splits up the building into two parts. This wall contains the acoustic isolation and is covered by mirrors in order to generate more amplitude in both spaces. Once this division is generated, we generated a constructive module that is repeated in the form of bands that runs those places. Through its expansion and compression, we covered the entire perimeter present in the premises. This spatial tension creates interior spaces that respond to the requested program, moreover at the same time, it creates the facade of the square that will be the main space for children or the space to develop various activities in the case of students. These bands materialize in different materials according to their use or function and even become lattices when we are interested in having a visual communication between spaces.

▼室内广场-主要儿童活动区,interior square – main children’s activity area © Pixel Lab

▼树屋,tree house © Pixel Lab

在功能布局上,设计师分别为儿童区与成人区设置了两个功能模块,包括儿童区的树屋与欢乐球池,以及成人区的自行车区与沉思室。此外,儿童区与成人区之间还设有一个较为封闭的功能体块,作为儿童聚会的空间使用。每个功能体块都由木制护壁板以及木制曲面板组合而成。

In a functional level, we build two cubes inside the children area (Tree House y Ball pit), two cubes inside the adult zone (Bike Cube y Silence Cube) and one cube in between the two areas connected to the children area due to it is used for the children parties. Every cube is connected through high baseboards or curves made of wooden slats.

▼儿童聚会空间, the children area due to it is used for the children parties © Jim Newberry

在材料方面,项目主要由五种材料构成,分别为:木材、镜面、软木,毛毡以及纸板。木材以其优质的性能与温暖的质感成为结构元素以及大部分家具元素的首选材料;中央隔墙上的镜面在视觉上扩大了成人区与儿童区的空间;软木与毛毡覆盖了功能体块的护壁板,营造出温暖亲切的氛围;最后,软木还被用于制作柜台与展架的分隔与支撑结构。

Regarding materials we can shout out five: Wood, mirror, cork, felt and cardboard. The wood as structural elements and in the majority of the furniture generates quality and it relates to the originals volumes; the mirror in the central wall amplifies the children and adult spaces; the cork and felt are used as an exterior skin in cubes and baseboards; lastly, the cork is used in the counter and in the exhibition shelves as a way to organise and support the shelves.

▼成人区,adult area © Pixel Lab

▼木制隔墙体系将空间分成工作区与休闲区,The wooden constructive module divides the space into working and leisure areas © Jim Newberry

▼软木与毛毡覆盖了功能体块的护壁板,the cork and felt are used as an exterior skin in cubes and baseboards © Jim Newberry

整个亲子空间室内由2×4英尺(60×120厘米)的木板和2×4英寸的木条拼接而成。这些木条除了作为空心墙的龙骨结构外,还构成了曲面的格栅屏风。室内的每一面墙都采用了相同的模数,木制饰面与龙骨结构清晰可见。在家具与照明方面,设计师采用了众多成熟的品牌,包括Normann Copenhaguen、Sprout、Ferm Living以及Peloton等。

The whole is modulated by wooden panels of 2×4 ft (60x120cm) and by wooden studs of 2×4 inches. The studs are used as structure in the cavity walls and as independent slats in the connection curves. The module is visible in every wall of the project. Moving to furniture and lighting, Normann Copenhaguen, Sprout, Ferm Living and Peloton are the main brands that are in the project.

▼木条除了作为空心墙的龙骨结构外,还构成了曲面的格栅屏风, the studs are used as structure in the cavity walls and as independent slats in the connection curve © Pixel Lab

▼面墙都采用了相同的模数,木制饰面与龙骨结构清晰可见,the module is visible in every wall of the project © Jim Newberry

▼沉思室,Silence Cube © Jim Newberry

▼影音室,auditorium © Pixel Lab

▼平面图,plan © ZOOCO ESTUDIO

Project:Big and Tiny Silverlake.
Year:2019
Team:Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)
Collaborators:Jorge Alonso, María Larriba.
Photographer:Pixel Lab (www.pixellab.us) / Jim Newberry
Construction:NIMBO PROYECTOS S.L
Illumination:ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)
Furniture:ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

More: ZOOCO ESTUDIO      更多关于他们:ZOOCO ESTUDIO on gooood. 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment