Berkeley YMCA – PG&E Teen Center by Noll & Tam Architects

A visually active and accessible community asset that socially and architecturally appropriate for its important civic location

Project Specs

Design Firm:

感谢 Noll & Tam 予gooood分享以下内容 。更多关于:Noll & Tam on gooood. Appreciation towards Noll & Tam for providing the following description:

“从各种方面来说,这都是一个非常重要的项目。作为伯克利的本地公司,我们致力于可持续性设计,同时重视基督教青年会对社区做出的重大贡献。到目前为止,与青少年特别小组的合作是项目中最为精彩的部分。” – Janet Tam

“This project is important for so many reasons. We are a Berkeley firm, committed to sustainable design, and we value the tremendous impact that the Y makes on our community. The best part, by far, is collaborating with the Teen Task Force.” – Janet Tam

▼建筑外观,exterior view

中央湾区的基督教青年会(YMCA)希望在伯克利市区成立一个青少年中心。太平洋煤气电力公司(PG&E)为该项目捐赠了一栋面积共计8000平方英尺的双层建筑。这座原本用作支付中心的建筑位于伯克利高中对面,拥有理想的改造潜力。通过设置开敞的玻璃立面、屋顶花园和灵活的室内空间,设计及建造团队成功地将这座建造于1964年的混凝土办公楼改造为了新的青少年中心,并使面积扩大到13500平方英尺。新的中心吸引了众多合作伙伴和非传统资源。在与太平洋煤气电力公司的通力合作下,基督教青年会在整个设计和施工过程中实现了高度可持续的目标。

The YMCA of the Central Bay Area sought to establish a Teen Center in downtown Berkeley. When Pacific Gas & Electric donated a two-story, 8,000-square-foot decommissioned payment center across from Berkeley High School, it provided the ideal mix of opportunity for adaptive reuse. The design-build team transformed the 1964 concrete office building into a 13,500-square-foot, flexible, youth-centered space by opening it up with glazed storefronts, adding a new partial third story with roof deck, and creating a flexible interior. From its inception, the Teen Center project drew in partners and non-traditional resources. Working side-by-side with PG&E, the YMCA committed to making the project highly sustainable, while at the same time promoting inclusivity throughout the design and construction process.

▼建造于1964年的双层办公楼被改造为三层高的青少年中心,the 1964 concrete office building was transformed into a 13,500-square-foot, flexible, youth-centered space

▼明亮的色彩展现出青少年的精神活力,bright colors reflect a youthful spirit

   

该项目将一栋过时的办公楼转变为富有活力且氛围友好的集体设施,使其在建筑性和社会性两个层面上均发挥出价值。明亮的色彩展现出青少年的精神活力,既有建筑的结构框架(特别是坚固的立柱以及位于中央大街上的主立面的比例)被保留下来,同时赋予其更加生动多彩的特征。新建的三层区域容纳了YMCA Metro的行政办公室,该楼层后退于街道,为屋顶花园带来俯瞰纪念公园的视野。

The transformation from outdated utilitarian office building into a visually active and accessible community asset, was socially as well as architecturally appropriate for this important civic location. The renovation is intended to reflect a collaboration committed to a sustainable design approach. Bright colors reflect a youthful spirit. The design retains the architectural bones of the existing building, in particular the strong vertical columns and the proportions of its main public face on Center Street, while making the overall building more vibrant and colorful to reflect the youthful energy of the Teen Center function. A new third floor, added to house the YMCA Metro administrative offices, is set back from Center Street, creating space for a roof garden that overlooks Memorial Park.

▼楼梯间的壁画,mural in the stair well

该项目对既有的双层混凝土体量进行了复杂的分解。和许多改造项目一样,除了总结现有的状况,也要探索新的可能性。既有建筑的墙壁顶端有着不同程度的倾斜且高低不一,为此,建筑师利用履带式切割机对墙壁的高度进行了纠正和调整。大量的再利用工程要求建筑团队在十分狭小的空间内工作,因此施工者、建筑师以及结构工程师之间的持续沟通起到了至关重要的作用。项目团队尽可能迅速地找到了各项解决方案,并最终将预计周期的19个月缩减到仅10个月,使青少年中心得以在冬季学期及时地开放使用。

▼大厅,lobby

The project was an intricate disassembly of a two-story concrete building. As in any design involving an existing structure, there were moments of discovery where conditions other than had been summarized emerged. One example of such a condition was that the tops of the existing walls were discovered to be sloped or at differing elevations. The solution was to horizontally saw-out the tops of walls to match heights in other parts of the building, using a wet track-saw. Since the design called for an ambitious amount of reuse involving teams working in very tight spaces, continuous conversation between the builders, the architects, and the structural engineer was necessary. The team worked to find solutions in a timely manner. Despite the complexity, the team was able to cut the owner’s contracted schedule from nineteen months to only ten. This allowed the Teen Center to open in time for the winter semester.

▼接待台,reception

项目团队还与基督教青年会的青少年特别小组进行了协作,以确保项目能够符合青少年的观点和视角。青少年小组认为承重钢结构和混凝土结构是建筑中的关键元素,因而建筑团队在设计中有意避免了饰面的过度运用,为室内空间保留了粗犷的工业美感。这一做法对饰面加工、混凝土抛光和粉刷方面的工艺品质均提出了严格的要求。

The design was developed through a collaborative process that involved the members of the YMCA’s Teen Task Force, to ensure that the youth viewpoint was incorporated. Teens recognized the bold significance of the structural steel and concrete as key elements of the structure. The project team intentionally avoided excess in terms of finishes, instead retaining a rough-edged “industrial” interior design aesthetic. This required our subcontractors to provide quality craftsmanship in finishing and polishing concrete, and plastering.

▼室内空间,interior

▼承重钢和混凝土结构被保留下来,为室内空间赋予了粗犷的工业美感,structural steel and concrete provided the internal space with a rough-edged “industrial” aesthetic

▼开放、灵活的空间,open and flexible spaces for teenagers

在设计和规划等问题上,基督教青年会积极地鼓励青少年与专业且经验丰富的地产开发商、项目管理者和负责人进行沟通和交流,充分展现了青少年中心以关注青少年发展为己任的宗旨,同时也为社区环境增添了令人愉悦的美感。青少年特别小组在项目的决策中——包括建筑师和承包商的雇用、建筑的开发和设计以及项目的展示和提交等——均发挥了积极且实质性的作用,他们亲自撰写了资格认证申请书,主动创造采访和面谈机会,对建筑公司进行实地考察,亲力亲为地投身于身份的建立,明确地表达出自己的观点和愿景。

The YMCA actively engaged teens alongside highly knowledgeable real estate developers, project managers and program directors in all aspects of design and planning. This youth involvement helped ensure that the Center is teen-friendly and teen-focused, while also aesthetically pleasing for the larger community. A dedicated Teen Task Force made key project decisions and took active, substantive roles in the project, such as hiring the architect, collaboratively developing the building program and design, presenting to the Landmarks Preservation Commission, and hiring the contractor. Teens wrote Requests for Qualifications & Proposals, learned to conduct interviews, and took tours of the architectural firms. They were directly involved in creating an identity for their new place, and in determining how to express their vision.

▼新修的屋顶花园,a new roof garden

▼从室内望向屋顶平台,interior view towards the garden

基于与Rotary Club的合作,基督教青年将为在中心工作的青少年提供薪水,供职超过1年还可获得额外的奖学金。加州大学伯克利分校的社区合作基金会为青少年中心提供了超过100万美元的补助,并将在2020年之前每年发放一次拨款,旨在支持社区服务、提高伯克利居民的社会和文化福利并促进社区的共同发展。除此之外,伯克利高中的学生和来自Cal Corps的志愿者将负责青少年中心屋顶花园的修建和维护。

For their participation, the teens earned a salary, paid for through a YMCA partnership with the Rotary Club. If they stayed on for a year, they received an additional financial educational award. The UC Berkeley Chancellor’s Community Partnership Fund awarded the Teen Center grants totaling over $1 million, and will continue to award grants annually through 2020. The grants support community service programs that enhance the economic, social or cultural well-being of Berkeley residents, and neighborhood-improvement projects that enhance the physical environment of the city’s neighborhoods. In addition, the rooftop garden at the top of the Teen Center is being funded and maintained by Berkeley High School students and Cal Corps volunteers.

▼夜景,night view

▼一层平面图,plan level 1

▼二层平面图,plan level 2

▼三层平面图,plan level 3

Sustainable features
The building exceeds California’s Title 24 Energy Standards by 29.9%, and the project achieved LEED-NC v2.2 Platinum certification through the United States Green Building Council.
Noll & Tam Architects design team
Janet Tam, Principal in Charge
Alyson Yarus, Project Manager
Scott Salge, Project Manager
Project team
Noll & Tam Architects (architecture and interior design)
Pankow Special Projects L.P (contractor)
KPFF Consulting Engineers (civil engineer)
Ingraham-DeJesse Associates (structural engineer)
Timmons Design Engineers (mechanical engineer)
Timmons Design Engineers (electrical Engineer)
Dillingham Associates Landscaping (landscape)
Photography
David Wakely Photography

More:Noll & Tam 予gooood分享以下内容 。更多关于:Noll & Tam on gooood

Post a Comment