Bar Botanique / Studio Modijefsky

A rain forest at street corner

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢 Studio Modijefsky 予gooood分享以下内容 。更多请至: Studio Modijefsky on gooood 
Appreciation towards Studio Modijefsky for providing the following description:

由Studio Modijefsky设计的Botanique酒吧就像来自热带的雨水一样,把新鲜的空气和绿树带进了这家位于阿姆斯特丹东区的当地酒吧De Ponteneur。毗邻充满多元文化的Javastraat区,Bar Botanique和 Café Tropique是消磨一天时光的好地方。

A tropical addition to the restaurant scene in Amsterdam East, Bar Botanique, designed by Studio Modijefsky, brings a fresh and green interior to the former local Dutch café, De Ponteneur. Located adjacent to the multicultural Javastraat, Bar Botanique Café Tropique is the place to be from early mornings to late in the evening.

▽ 极具热带风采的Botanique酒吧,A tropical addition to the restaurant scene

001-Bar Botanique by Studio Modijefsky

这间位于街角的酒吧立面全部使用双层高的大玻璃,阳光可以直接洒入室内,设计师借此在室内外之间建立起来一种关联。窗户是设计师概念的一个小小焦点。镜子挂在天花板上,反射光线和风景。从咖啡厅相反方向行驶过来的小火车会在酒吧的后墙投射一些转瞬即逝的光影,那些丰富多彩的颜色、织品以及镜子的悬杆交织成了美丽的图案。

Double high large windows cover the entire façade of the corner building and spill in plenty of daylight, creating a direct link between the interior and its surroundings. The windows are a focal point in the design and concept of the interior, mirrors hang from the ceiling reflecting light and the scenery. A train, running by opposite the café, creates a flickering reflection which is captured in the bar back wall with the diverse use of colour, fabric and mirror strokes.

▽ 双层高的大玻璃通透明亮,Double high large windows spill in plenty of daylight

005-Bar Botanique by Studio Modijefsky

011-Bar Botanique by Studio Modijefsky

设计师使用栏杆这样很轻松俏皮的方式来定义空间。其灵感来源于旧有的栏杆。新设计的栏杆一直顶到高高的天花板,在酒吧和休息区之间创造了一条清晰的路径。室内使用了两种铺地,温暖的橡木地板覆盖了主要的区域,而明亮的绿色混凝土地板巧妙地衔接了室内不同的区域。

The space has been divided and defined using railings in a playful way. Inspired by the old railings in the café, the new railings reach up to the high ceiling and create a clear path between the bar and lounge area. Warm oak plinths cover the floor while a bright green concrete floor naturally connects the different areas of the interior.

▽ 以栏杆划分的酒吧与用餐区,the new railings create a clear path between the bar and lounge area

003-Bar Botanique by Studio Modijefsky

位于夹层和半地下的就餐区是从室内其他区域隔离出来的。温暖的粉红色墙壁,一只鲜花造型的菜单架和绿色的天鹅绒长椅赋予了地下室独特的个性。刻有圆圈纹样的简单玻璃盘被制成了独特的灯饰,在墙上和天花板上投射出圆形的影子。

光滑的天花板倒映着夹层和半地下就餐区,重叠的影子在两个空间之间创造了一种连接。夹层的墙壁上平铺了绿色的墙纸,葱葱郁郁的植物沿着墙壁生长。半地下的就餐区摆设有粉色大理石的餐桌,这儿有着整个酒店最最开阔的视野。

Located on the entresol and souterrain the dining area is separated from the rest of the interior. Warm pink walls, a flower press menu-board and green velvet bench rolls give the souterrain a special character of its own. Custom light fixtures which are made using simple glass plates with engraved circles on them create pleasant circular shadows along the wall up to the ceiling.

A glossy ceiling creates reflections and connects the souterrain and entresol. A green tiled menu with papyrus plants stretches along the wall in the entresol. Furnished with pink marble tables, the souterrain has a spectacular view looking into the space.

▽ 独立的用餐区,the separated dinning area

007-Bar Botanique by Studio Modijefsky

▽ 半地下的就餐区,the souterrain dinning area

009-Bar Botanique by Studio Modijefsky

010-Bar Botanique by Studio Modijefsky

▽ 夹层空间,the entresol dinning area

013-Bar Botanique by Studio Modijefsky

015-Bar Botanique by Studio Modijefsky

这间酒吧原先是一间健身房,之后改造成咖啡店,的、其室内设计依旧延续了过去大部分的特征。新的元素一种不打扰的方式介入原有的空间,比如一些有趣的悬挂元素,挂在天花板上的植物,大胆的几何造型,有机的图案,定制的玻璃衣架,灯管和家具,都表达了设计师对于原来空间的尊重。尽管酒吧的前台,后墙,挂饰和灯饰五彩缤纷形状各异,但是充满植物气息的空间依旧可以被清晰的感知。在细节上,彩色大理石桌面和粉绿色天鹅绒宴会厅也彰显了空间以前作为咖啡厅的特质。

带有棕色大理石椅面的椅子就像一抹明媚的蓝色,点缀着吧台,色彩的反差让这抹蓝色更加醒目。吧台也是精心设计过的,吧台前面的板铺有热带风情的图案,吧台台面是大理石。吧台后部由圆形金属架,金属网和灯箱组成,还有一个酒瓶的展示柜。一台亮黄色的咖啡机摆放在铜制的咖啡角,给整个空间增添了另一种色彩。

Historically a gym and later a local café, the new interior takes a great part of its identity from its past. New elements in the interior are introduced such as surprising hanging elements, geometric rings holdings plants from the ceiling, bold geometric shapes, organic motifs, custom glass racks with light tubes and furniture details, which pay respect to the past.The botanical sensation of the space is visible in the colour scheme and the organic shapes which form the bar front, bar back wall, the hanging mobiles and lights. A rich colour pallet inspired by nature is used for the furniture and compliments the interior. Colorful marble table tops in green and pink stand by velvet banquets which reflect the identity of the former café in their details.

A stroke of bright blue, the lounge chairs, appear in the interior in front of the bar with the brown marble top, giving it yet another colour boost. The bar front, tiled in a tropical pattern with a marble counter top is complimented by a completely custom made back bar. It consists of a composition of rounded shapes, metal mesh and light boxes, with a centre piece showcasing the bottles. A bright yellow coffeemachine shines in the custom made copper coffee corner, adding another touch of colour to the space.

▽ 吧台空间,bar area

002-Bar Botanique by Studio Modijefsky

020-Bar Botanique by Studio Modijefsky     021-Bar Botanique by Studio Modijefsky

▽ 有趣的设计元素, design elements

008-Bar Botanique by Studio Modijefsky

022-Bar Botanique by Studio Modijefsky

029-Bar Botanique by Studio Modijefsky

 

024-Bar Botanique by Studio Modijefsky     026-Bar Botanique by Studio Modijefsky

植物在这个空间中有着极强的存在感。棕榈树、喜林芋、蕨类植物和苔藓创造一个充满变化的内部空间。在灯光的照射下,植物在天花板和墙壁上创造了戏剧性的效果;随着太阳落下,阴影变得更加真实,酒吧的喧嚣开始了。

Plants have a strong presence in the interior. Palm trees, philodendron, ferns and monsteras create an ever changing interior. Highlighted with lamps, the plants create dramatic effects on the ceiling and walls, as the sun goes down the shadows become more present and the bar life begins.

▽ 夜晚的喧嚣酒吧,the bar life begins

019-Bar Botanique by Studio Modijefsky

酒店菜单的设计延续室内设计的一贯思路。有机的形状和自己设计的字体组成了菜单上的拼贴画,菜单被做成了很自由的形状,里面使用的颜色也取自于室内。设计师以拼贴画的形式,为botanical café设计了一本随性,独特,充满热带风情的菜单。

The menu design follows the design principles of the interior, organic shapes and the custom font have been used to make collages. Organically shaped, the forms on the menu take their colours from the interior design. The collages form an artwork which is used as a canvas to design a random, unique and tropical menu for this botanical café.

023-Bar Botanique by Studio Modijefsky

025-Bar Botanique by Studio Modijefsky

酒吧的logo也是由Studio Modijefsky设计的。Studio Modijefsky采用了一种自己的设计的字体,来表达这间酒吧轻松愉悦的氛围。在室内,酒吧可以根据需要来布置logo,而在室外,沿街角的每一扇玻璃上,都有着BAR BOTANIQUE中的一个字母,环绕了立面一圈。酒吧的门牌号是581,数字8被精心设计成了门把手的样子。

Logo design and identity has also been completed by Studio Modijefsky. A custom font has been designed for the logo to reflect the playful nature of the concept, it appears in the interior on custom signage. The logo wraps around the building on the facade, each letter on a window forming BAR BOTANIQUE all the way around the corner. The house number, 581, can be seen on the main entrance glass door while the number 8 forms unique and custom made door handles.

▽ 建筑外立面,external view

031-Bar Botanique by Studio Modijefsky

▽平面,plan

D:Modijefsky dropbox folderDropbox (STUDIO MODIJEFSKY-)P000 S

Location: Amsterdam, The Netherlands
Program: restaurant cafe
Assignment: interior design and identity design and branding
Status: realised June 2016
Size: 350m2
Client: De Drie Wijzen uit Oost, Willem Klinkenberg
Design: Studio Modijefsky; Esther Stam, Natalia Nikolopoulou, Kristina Petrauskaite, Moene van Werven, Carlotta Bassi
Photography: Maarten Willemstein

MORE: Studio Modijefsky,更多请至: Studio Modijefsky on gooood 

Post a Comment