Baja Club, Mexico by Max von Werz Arquitectos + Jaune Architecture

drawing nautical inspiration from the legendary Sea of Cortés

Project Specs

Location:

非常感谢 Max von Werz Arquitectos ,Jaune Architecture 予gooood分享以下内容。更多关于:Max von Werz Arquitectos on gooood ,Jaune Architecture on gooood
Appreciation towardsMax von Werz Arquitectos ,Jaune Architecture for providing the following description:

2021年春,Baja Club酒店的盛大开幕吸引了人们的目光。项目坐落于墨西哥历史中心La Paz的美丽海滨带,在一栋20世纪初的别墅的基础上进行了重新装修,新增的四层十分优雅、别致。改造由Max von Werz Arquitectos和Jaune Architecture共同完成,酒店内部共包含32间客房和套房以及游泳池、水疗中心、餐厅与露天酒吧等。Grupo Habita的项目一如既往,吸引着时髦的海滩游人来此观光体验。

Berlin, 19 March 2021 – Located on a beautiful plot of coastal boardwalk in the historic center of La Paz, Mexico, Baja Club’s spring 2021 opening is a welcome bright spot on the travel horizon. Here, on the Baja California Peninsula, an early 20th century villa is reborn with the addition of a chic new four-story extension. The glorious completion of an adaptive reuse project by Max von Werz Arquitectos and Jaune Architecture, the hotel houses 32 guest rooms and suites, a pool and spa, a restaurant and rooftop bar. After all, it wouldn’t be a Grupo Habita project if it didn’t have the hippest sundowner joint in town.

▼酒店外观,the exterior view © Grupo Habita

本案是Grupo Habita的合伙人Carlos Couturier和Moisés Micha的第十四个项目,他们调动自己丰富的经验,从传奇的Cortés海中汲取设计灵感。这座经典的庄园建筑建于1910年,曾叫做Casa Antigua,是当地Cornejo家族收获珍珠的场所。改造后,划分层次的细致修补将新旧建筑紧密地缝合在一起,延续了原房屋的时尚与低调,并通过新增的宽敞露台展示出La Paz的壮丽海景。设计精心运用了海洋元素,水平拓展的精炼造型和突出强调的木质元素都为酒店增添了一分航海时代的意境。

For their 14th project, Carlos Couturier and Moisés Micha (the duo behind Grupo Habita) looked no further than their own coastline to draw nautical inspiration from the legendary Sea of Cortés. Originally built in 1910, the classic hacienda, once known as Casa Antigua and belonging to the local Cornejo family, was the site for oyster pearl harvesting. Seamlessly blending old with new, the tiered additions maintain the sleek low-profile of the original home and provide generous terraces with views of La Paz bay. Subtle nautical connotations such as the new build’s horizontal streamlining and the use of prominent wood elements throughout the project play on the maritime context of the hotel.

▼富有韵律感的阳台,the rhythmic balconies © Grupo Habita

Max von Werz Arquitectos和Jaune Architecture联手,更新了别墅的用途,赋予酒店新的愿景。设计借鉴了当地丰富多样的颜色、机理和手工艺,通过墨西哥陶艺、复古金属、木材和织物等材料定义了空间。此外,入口处保留了铁艺装饰的巨大双开门、高大的铁窗、裸露的木梁、瓷砖铺设的浴室以及醒目的红色水磨石地面都巧妙地致敬了历史。建筑外部,粗糙的灰泥外墙赋予房屋独特的个性,L形的新体块和32间客房错落有致,围合出中央庭院与一系列幽雅的露台花园。在亲近自然的庭院中,顾客可体验全方位的水疗服务,尽情享用希腊美食。

Tasked with the repurpose of the mission-style villa, architecture and design firms Max von Werz Arquitectos and Jaune Architecture collaborated on the new vision. Taking cues from the country’s rich tradition of colors, textures, and craftsmanship, spaces are defined by the same green and red tones common to Mexican earthenware, old metals and woods, and woven materials. Nods to the historic origins come in the form of a massive double door main entrance with original ironmongery, tall ironwork windows, exposed wood beams, tiled bathrooms, and striking red terrazzo floors. Outside, a rough stucco façade highlights the villa’s character, while the L-shaped new build and 32 rooms frame a central courtyard, creating clusters of peaceful patios and gardens. From the central courtyard, guests will feel cocooned in the intimate nature of the property, while a full spa experience is available, as is a restaurant concept centered around Greek flavors.

▼丰富的材质,the rich materials © Grupo Habita

▼公共空间,the public area © Grupo Habita

▼客房,the bedroom © Grupo Habita

Grupo Habita与当地工匠紧密合作,顺应周边自然环境,以生态导向为原则进行设计。项目中,生态策略的核心便是恢复原有的凉棚以保护场地中的天然植被,此外,露天餐厅还促进了顾客和室外绿植的互动。与之前一样,Carlos CouturierMoisés Micha通过多方紧密合作将本土体验融入了酒店的各个方面。正如Carlos Couturier所说,“当地的自然环境与传统氛围是项目的核心所在,在建造酒店时,我们每次都会与当地团队取得合作。也正因如此,顾客将在Baja Club酒店体验到热情好客的本土氛围。”

Working with local artisans, Grupo Habita paid special attention to respect the surrounding environment through an implementation of bioclimatic design. Central to this approach, an original pergola was restored—integral to the preservation of native vegetation. An outdoor kitchen encourages further guest interaction with the open-air and extensive greenery. As with their previous projects, the duo’s commitment to infusing the local experience into every aspect of the hotel comes from collaborating in a holistic sense. “We use a local team every time we build a hotel—the surroundings and their local traditions are the very heartbeat of our projects,” says Carlos Couturier. ‘’The idea is for guests to feel welcomed by the hosts of the Baja Club.’’

▼露天泳池,open-air swimming pool © Grupo Habita

▼躺椅,the deck chairs © Grupo Habita

▼泳池与沙滩,the open swimming pool and the sand beach © Grupo Habita

More:Max von Werz Arquitectos ,Jaune Architecture
更多关于:Max von Werz Arquitectos on gooood ,Jaune Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment