Apartment with free plan and fluent space, China by DNA Architects

Open space created by contrasting colors of red and black

Project Specs

Location:

感谢 DNA 邸内设计(联系方式:dnaarch@qq.com) 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:DNA Architects on gooood
Appreciations towards DNA Architects (Contact: dnaarch@qq.com) for providing the following description:

 

“刚柔相济”
Hard and Soft

该项目位于杭州,在符合舒适性与实用性的前提下,发挥空间优势,表现现代年轻化的居家风格。不过分追求装饰性和复杂化,坚持思想融入设计。

The project is located in Hangzhou. Under the premise of comfort and practicality, it will give full play to the advantages of space and express a modern and young home style. Not excessively pursuing decoration and complexity, insist on integrating ideas into design.

▼空间概览,overall view of the space ©川河映像 陈培国

对于简约,设计师理解为选材上的克制,用色的纯粹,不同的功能细节来支撑空间的平衡。材质的选择在冷暖调和中也显得刚柔相济。

For simplicity, the designer understands the restraint in material selection, the use of pure color, and different functional details to support the balance of space. The choice of material is also a combination of rigidity and softness in the harmony of cold and warm.

▼分解轴测图,空间中的置入物,exploded axonometric, objects inserted into the space ©DNA 邸内设计

 

“轻盈与热情”
light and warm

设计师经过了反复的考量和打磨之后生成对空间结构的调整和重塑,增加了空间的通透性和利用度。在保证实用性的前提下,为空间注入了时尚简约的气质。

After repeated consideration and polishing, the designer has adjusted and reshaped the space structure, which has increased the permeability and utilization of the space. On the premise of ensuring practicability, it injects a stylish and simple temperament into the space.

▼玄关,door way ©川河映像 陈培国

▼客厅,living room ©川河映像 陈培国

▼简约气质的空间,space with stylish and simple temperament ©川河映像 陈培国

不规则的几何线条互相结合,无装饰的立面造型,红与黑的对撞色构成了一个自由开放的几何平面,为空间奠定了风格基础,为其注入了热情和温度。轻盈简约的线条感、木质与灯光的结合,将原本带有烟火气的餐厅多了一份对品质生活的仪式感。

Irregular geometric lines are combined with each other, the undecorated facade shape, and the contrasting colors of red and black form a free and open geometric plane, which lays the style foundation for the space and injects passion and temperature into it. Light and simple lines, the combination of wood and light, for dining room that have a family atmosphere added a ritual feeling to quality life.

▼餐厅,黑与红碰撞,dining space with contrasting colors of red and black ©川河映像 陈培国

▼从餐厅望向客厅
view to the living from from the dining space ©川河映像 陈培国

▼餐厅细部
closer view to the dining space ©川河映像 陈培国

色彩与几何的设计理念已够强烈,因此设计师对于门套进行减法处理,打破常规。创造出有趣的互动视觉。当阳光撒进书房的一角,几本喜爱的书在椅边,舒适而惬意。

The design concept of color and geometry is strong enough, so the designer subtracted the door cover to break the routine. Create interesting interactive visions. When sunlight scattered into the corner of the den, a few favorite book in the edge of a chair, comfortable and cozy.

▼书房,study ©川河映像 陈培国

▼阳光洒入书房一角,sunlight shining into the space ©川河映像 陈培国

 

“至简与内敛”
simple and Restrained

卧室延续了简约的气质,不需要过多的装饰,呈现优雅内敛的空间。每一处的细节,都表现了设计师对审美质感的要求。

The bedroom continues the simple temperament without excessive decoration, presenting an elegant and restrained space.  Every detail expresses the designer’s requirements for aesthetic texture.

▼主卧,master’s bedroom ©川河映像 陈培国

低饱和度的灰色和米白色,自然与光影的运用,营造出温馨舒适的氛围。梳妆台处红色与黑色的色彩对比,增加空间的层次感。

Low saturation gray and off-white, the use of nature and light and shadow create a warm and comfortable atmosphere. The color contrast of red and black is passed in dresser, the administrative levels that increases a space feels.

▼红黑色的梳妆台与灰色空间
dresser in black and red contrasts with the space in gray tone ©川河映像 陈培国

 

▼平面图,plan ©DNA 邸内设计

项目名称:自由平面与流动空间
设计方:DNA 邸内设计
联系邮箱:dnaarch@qq.com
项目设计&完成年份:2019.5&2020.3
主创及设计团队:夏伟、sasa、杨晨愉
项目地址:杭州
建筑面积:170㎡
摄影版权:川河映像 陈培国
品牌:瓷砖、木地板、艺术涂料、不锈钢、洞石

More: DNA Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment