Apartment Alfornelos by Miguel Marcelino

Make a rich daily life

Project Specs

Location:

感谢 Miguel Marcelino 对gooood的分享。更多关于他们:Miguel Marcelino on gooood
Appreciation towards Miguel Marcelino for providing the following description:

上世纪后期,里斯本外的许多郊区蓬勃发展,该项目位于其中一个郊区,是当时典型的狭长两居室公寓。项目的业主是一对年轻夫妇,他们育有蹒跚学步的女儿和刚出生的儿子,希望找到能够容纳全家人的住所。

In one of the many suburbs outside Lisbon that germinated abundantly in the last decades of the last century, a typical narrow and long two-bedroom apartment. Our clients, a young couple with a toddler girl and a newborn baby boy, were looking for a home that could embrace the growth of the family.

▼入口,entrance space © Miguel Marcelino

▼隐藏的更衣室、游戏空间和鞋架区,hidden dressing room, play space and shoe rack © Miguel Marcelino

设计希望厨房、客厅和门厅等公共区域产生交流与交互,使日常生活更加丰富。中心区域增设了隔间,用作儿童房的补充,充当更衣室、游戏空间、鞋架区或盥洗室,因为壁橱内有隐藏式盥洗池。

The aim was to make the interactions of daily life richer through a fluid and intercommunicating social zone between kitchen, living room and access to the bedrooms. In the innermost area, a compartment was added that intends to function as a complement to the children’s only-room: as a dressing room, play space, shoe rack, or toilet, thanks to the hidden washbasin in the closet.

▼从入口望向起居空间,view from entrance to living space © Miguel Marcelino

▼厨房(左),餐厅(右),kitchen (left), dining room (right) © Miguel Marcelino

▼从餐厅望向厨房,view from dining room to kitchen © Miguel Marcelino

▼厨房,kitchen © Miguel Marcelino

▼主卧,master bedroom © Miguel Marcelino

▼儿童房,children’s room © Miguel Marcelino

▼隐藏式盥洗池,hidden washbasin © Miguel Marcelino

混凝土结构裸露在外,在更加明亮的光线下,突显出木材、石材和钢材。

To the bare concrete of the structure that was left visible, it was added the presence of wood, stone and steel that benefit from the natural light that now comes in more generously.

▼材质细部,details © Miguel Marcelino

▼平面图,floor plan © Miguel Marcelino

Architects: Miguel Marcelino
Collaborators: Mónica González, Mariana Brito, Miguel Coutinho
Phases: 2019 (project), 2019-2020 (construction)
General Contractor: Conceito Ficticio
Gross Floor Area: 85 m2
Location: Amadora, Portugal
Client: António Castel-Branco

More:  Miguel Marcelino     更多关于他们:Miguel Marcelino on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment