Alcazar by OOAA Arquitectura

Elegant and simple, transparent and bright

Project Specs

Location:

非常感谢 OOAA Arquitectura予gooood的分享以下内容。
Appreciation towards OOAA Arquitectura for providing the following description:

该项目旨在对西班牙里昂的一个五口之家公寓进行彻底改造。翻新之后的社交区域将把主卧与儿童卧室分开,成为一个取代了走廊的功能分配中枢。儿童卧室之前所在的区域,被设计师打造成一间与客厅&餐厅相连的游戏室。多功能的起居空间安装有一扇可供阳光注入、调节空间通透度的大型旋转门。

This project is a complete renovation of a flat in León, Spain, for a family with 3 children. In this project, the social area separates the master bedroom from the children’s bedrooms. This way, this area acts like a distributor and avoids corridors. Moreover, as a previous area to the children’s bedrooms, we project a playroom connected with the living room-dining room with a big pivoting door, allowing the natural light to cross and bringing in amplitude.

▼社交区域,social area © OOAA Arquitectura

▼社交区域将主卧与儿童卧室分隔开来,
the social area separates the master bedroom from the children’s bedroom © OOAA Arquitectura

▼空间细部,details of the space © OOAA Arquitectura

▼敞开的黑色大门将游戏室与社交区域连通,
the open black door connects the playroom to the social area © OOAA Arquitectura

挑选木头作为本次项目的主要材料,是因为它能给西班牙北部寒冷的天气带去温暖。除此之外,团队还选用了一种发白的橡木,并将它运用在公寓的地板,以及诸如书房、厨房、酒窖、主卧衣帽间和天花板等地方的定制家具上。而炭色松木门的选择,不仅与环境形成对比,也增强了其特性。

▼带白色橡木柜的厨房与酒窖,
white oak cabinets in the kitchen with wine cellar © OOAA Arquitectura

▼白色橡木操作台细部,white oak table details © OOAA Arquitectura

Wood is the main material in this project, as it brings warmness to the cold weather of Northen Spain. On the floor, we chose a whitish oak wood which was replicated in some custom made furniture pieces such as the library, the kitchen, a wine room, the isle of the master’s dressing room and even the master room’s ceiling. For the doors, in order to give contrast and enhance its character, we chose a charcoal coloured pine wood.

▼从卧室看向衣帽间,view from the bedroom to the cloakroom © OOAA Arquitectura

▼白色橡木制的衣柜、地板和天花板,
the white oak wardrobes, floors and ceilings © OOAA Arquitectura

▼衣柜细部,wardrobes details  © OOAA Arquitectura

▼首饰台,the jewelry sets © OOAA Arquitectura

▼炭色松木门,the charcoal pine door © OOAA Arquitectura

空间的装饰以中性的白、黑为主色调,营造出一种冷静、优雅的环境。避免木材的使用,既是为了突出建筑本身,也是为了凸显别致的装饰品。遵循这一理念,房间配置了黑色漆皮Pierre Jeanneret椅、用于Maison Barbier70年代灯具的钙华石、两张超细水泥咖啡桌、暗镜边桌以及定制的天然亚麻布扶手椅和窗帘。

The decoration, in neutral, white and black colours generate a sober and elegant environment, avoiding wood now so as to enhance both the architecture project and the decoration pieces.  We follow this idea by using black lacquered Pierre Jeanneret chairs, travertine stone for Maison Barbier french 70s lamps, microcement pair of coffee tables, darkened mirror side tables, and custom armchairs and curtains in natural linen.

▼主卧,master bedroom © OOAA Arquitectura

▼主卧的天然亚麻窗帘和家纺,
the master bedroom has natural linen curtains and fabrics © OOAA Arquitectura

▼浴室空间概览,the bathroom © OOAA Arquitectura

▼浴室一角,part of the bathroom © OOAA Arquitectura

PROJECT:Álcazar
TYPE:Refurbishment
LOCATION:España
ARCHITECT:Iker Ochotorena

More:OOAA Arquitectura

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment