Aether Apparel Headquarters by Assembledge+

Transparent, bright, eco-conscious, healthy

Project Specs

感谢 Assembledge+ 对gooood的分享。更多关于他们:Assembledge+ on gooood
Appreciation towards Assembledge+ for providing the following description:

出于对男女时装的极致追求,Aether Apparel的产品充分体现了形式与功能的纯粹表达,其品牌推出的潮服既满足城市居家需求,又经得起户外活动的考验。在Aether Apparel品牌与Assembledge+事务所的通力合作下,一座建于1953年的弓形桁架建筑变身为全新的、充满活力的办公总部,设计在呼应了Aether Apparel品牌价值的同时,为员工们提供了通透明亮且极具创造性的办公空间。

Born out of the desire for men’s and women’s collections to look at home in the city but withstand the outdoors, Aether’s products reflect a pure expression of form and function. Aether Apparel engaged Assembledge+ to renovate an existing 1953 bow truss building and design a new, dynamic headquarters to echo the brand’s value and provide for a transparent and creative workspace.

▼接待区,reception area © Yoshihiro Makino

▼由接待区看入口,viewing the entrance from the reception area © Yoshihiro Makino

▼接待台细部,detail of the reception desk © Yoshihiro Makino

设计试图通过开放原有的建筑结构,来营造出公共灵活的工作空间,并合理划分出工作区、设计工作室、公共区域,展厅以及毗邻展厅的会议室。

The solution endeavoured to celebrate the original building by opening up the original structure and creating a communal and flexible workspace, partitioned into workstation areas, a design studio, communal areas and a conference room adjacent to a showroom.

▼由接待区看办公区,viewing the office area from the reception © Yoshihiro Makino

南侧的混凝土立面被完全打开,大面积的开窗使空间充满自然光线,营造出开放的室内氛围。干净的线条、纯白的室内饰面、富有质感的木工细节,以及暴露出来的仓库结构共同构成了这个明亮通透的办公空间,室内采光充足、通风良好,既富有现代审美风格又有利于办公环境的清洁与工作人员的健康。

Large window openings along the southern concrete façade fill the space with natural light and contribute to the sense of openness. The project’s clean lines, predominately white interiors with wooden details and exposed warehouse space create an airy, open office conducive to communication with a clean and modern aesthetic.

▼办公区,Office area © Yoshihiro Makino

▼办公区走廊,hallway of the office area © Yoshihiro Makino

▼办公区细部,details of the office area © Yoshihiro Makino

▼通透明亮的二层办公室,Transparent and bright second floor office © Yoshihiro Makino

秉承着对环境保护的极大热情,项目的业主要求空间设计尽可能具有环保意识,并利用太阳能满足所有电力需求。利用泡沫制成的冷却屋顶,使所有的木制框架结构与围护结构暴露在室内空间中,这些结构能够反射80%的阳光,使室内空间更加明亮。

In the spirit of their extreme passion for the environment, the client requested the space to be as eco-conscious as possible and utilize solar energy for all the electrical requirements. A cooled roof made of foam was utilized to allow for all the wood structure and decking to be exposed while reflecting 80% of the sun’s rays.

▼会议区,conference room © Yoshihiro Makino

▼会议区与陈列室相连,showroom adjacent to the conference room © Yoshihiro Makino

▼由会议区看陈列室,viewing the showroom from the conference room © Yoshihiro Makino

▼由陈列室看会议区,viewing the conference room from the showroom © Yoshihiro Makino

在室外,由太阳能板组成的顶篷将刺眼的南向日光遮挡在外,同时为整个办公室提供了太阳能,除了满足本办公室的电力需求外,还能够产生30%的额外电能,这些额外的电能将投入到电网中供他人使用。

Outside, a canopy composed entirely out of solar panels provides shade from the southern sun and powers the entire office with solar energy, while putting an extra 30% back into the grid.

▼室外概览,exterior view © Yoshihiro Makino

▼太阳能电池板组成的遮阳顶棚,
A sunshade canopy made of solar panels © Yoshihiro Makino

▼室外入口,exterior entrance © Yoshihiro Makino

Project size:9506 ft2
Design:Assembledge+
Photo credit:Yoshihiro Makino

More:  Assembledge+     更多关于他们:Assembledge+ on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment