Woody by Atelier du Pont

The stretched “sticks” symbolize the mission of the Santé publique France

Project Specs

Location:
Materials:

感谢 Atelier du Pont 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Atelier du Pont on gooood
Appreciations towards Atelier du Pont for providing the following description:

法国公共健康局(Santé publique France)的办公楼位于文森森林公园边缘,并从中汲取灵感。大楼完全由木材制成,包括结构、地面和立面等。外形就像一捆立在地面上的枝条,如环抱的手臂一般伸展开来。这种设计象征着法国公共健康局的使命,即监管每一位居住在法国的人的健康状况。目的是在环境和健康方面树立典范。

The office building for Santé publique France, the French public healthcare agency, is located at the edge of the Bois de Vincennes, from which it draws its inspiration. It is entirely made of wood: structure, flooring, façades… The shape is like a bundle of sticks placed on the ground that branch out like open, protective arms. This design symbolizes the mission of this institution, which oversees the health of everyone who lives in France. The aim is to be exemplary in terms of its impact on the environment and the health.

▼项目概览,general view © Takuji Shimmura

▼建筑一端,end of the building © Takuji Shimmura

该项目创造了充分考虑使用者健康的宜人空间,采用天然可循环的施工工序及材料,不含任何溶剂和塑料。

The project has created a pleasant space that takes its users’ wellbeing fully into account. It uses natural and recyclable construction procedures and materials, free of all solvents and plastics.

▼外立面的“枝条”如环抱的手臂一般伸展开来,the sticks branch out like open, protective arms © Takuji Shimmura

▼木立面,wooden facade © Takuji Shimmura

▼室外平台,outdoor terrace © Takuji Shimmura

▼细部,details © Takuji Shimmura

楼梯宽敞且具备自然采光,使人们更愿意从楼梯走下去,而不是乘坐电梯。

The stairways have been generously sized and naturally lit to encourage people walk to go from one floor to the next, instead of taking the elevators.

▼木质楼梯,wooden stairways © Karel Balas

▼俯瞰楼梯内部,overlooking interior of stairways © Takuji Shimmura

▼自然采光,naturally lighting © Takuji Shimmura

办公空间明亮,声效良好,并且享有周围的丰富景观。公共空间可以促进人们互动并用于举办日常聚会和会议。餐厅和各个楼层的咖啡厅温馨而亲切。想要在室外用餐和享受森林公园美景的人可以去往配备家具的大型露台。

The workspaces are luminous and well cushioned in terms of sound; and have ample views of the surrounding landscape. The common spaces were created to stimulate interaction and host informal gatherings and meetings. The restaurant and small cafés on the various floors are warm and intimate. Large, furnished terraces are available to anyone who wants to eat outside and enjoy the beautiful view over the wooded park.

▼公共空间,common space © Karel Balas

▼餐厅,restaurant © Karel Balas

▼明亮的办公空间,luminous workspace © Karel Balas

▼大型会议室,large conference room © Karel Balas

▼小型会议室,small meeting room © Karel Balas

建筑周围的三个花园均为教学使用,每个都围绕有益的、有治疗作用的以及有害的植物主题进行组织。

The three gardens surrounding the building are pedagogical, each one organized around the theme of beneficial, healing, or harmful plants.

▼材质细部,details of materials © Takuji Shimmura, Karel Balas

▼轴测分解,exploded axon © Atelier du Pont

▼剖面细部,details © Atelier du Pont

Client: Santé publique France
Architect and interior designer: Atelier du Pont (Anne-Cécile Comar & Philippe Croisier)
Engineering team: Quadriplus Groupe (General engineering), Spooms (Catering), Cronos Conseil (Public Safety and Security), Laurence Jouhaud (Landscape designer), CAP 6 (Management and Coordination)
Surface: 4 270 m²
Completed: 2019
Photos: Karel Balas, Takuji Shimmura

More: Atelier du Pont     更多关于他们:Atelier du Pont on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment