Warehouse Morinha by stu.dere

A game for children

Project Specs

Design:
Location:

感谢 stu.dere 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:stu.dere on gooood
Appreciations towards stu.dere for providing the following description:

这个新项目如同一场游戏。它将一个空荡荡的消极场所转变成了一个宽敞明亮而丰富多变的空间,正适合儿童使用。

As if it was a game… so a new project started! It was a sad and an empty place turned into a large light space and dynamically fitted, as a space for children should be.

▼空间概览,overall view of the project ©Ivo Tavares Studio

建筑师第一次到现场时,发现这里的空间布局极为随意。业主要求建造一个开放的空间,在此基础上,设计希望创造出一种探索的感觉:当人们穿过空间时,仿佛身处迷宫之中。空间本身就像是孩子的游戏。为了达到这个目的,建筑师在空间中安装了金属网,形成物理上的屏障,但不会遮挡视线,满足了业主的需求。

In the first contact with the building, it was found a place too wanton in terms of space distribution. Despite the client’s request for an open space concept, the intention was to create a sense of exploration as one walked through space, as though it were a labyrinth, like a game for a kid. Hence the implementation of the wire mesh, which creates a physical but not visual barrier, thus fulfilling the client’s premises.

▼铁丝网在不遮挡视线的情况下分隔空间,wire mesh separates the space with out blocking the visual lines ©Ivo Tavares Studio

地面层中设有存储展示区,以及一间办公室和小储藏间。二层是产品摄影工作室。在此分区基础上,设计通过一套玻璃装配系统将其一分为二,进一步扩大了空间。

In addition to the area devoted to displaying and storing the items, the ground floor includes an office and a small storage room. When accessing the upper floor, there is a studio for product photography. This  division was subdivided into two spaces with a glazing system, which were designed to expand space.

▼一层存储展示区,displaying and storing area on the ground floor ©Ivo Tavares Studio

▼铁丝网分隔不同的存储展示区,wire mesh defining different displaying and storing area ©Ivo Tavares Studio

▼儿童在铁丝网之间穿梭玩耍,children playing though the wire mesh ©Ivo Tavares Studio

▼一层办公室,office on the ground floor ©Ivo Tavares Studio

材料经过建筑师精心选择,以独特的方式运用在项目中,表面使用其他产品,不需要相邻层。室内墙体采用蜂巢状的聚碳酸酯板,其工业化的外观与微水泥地面相和谐。与之相对,天花和办公室使用胶合桦木板,氛围更加亲密。设计遵循常规的米制,创造出节奏感的同时,为空间组织、包括家具布局提供指引。

The materials used have been selected in such a way that their use is unique, without the need for adjacent layers and finishing with other products . Honeycomb polycarbonate has been chosen for the interior walls, suggesting an industrial appearance in harmony with the microcement-coated floor. To counterbalance this, the ceilings and the office were lined with birch plywood, creating a more intimate feel. This note has a regular metric that allows both the rhythm to be created and the organization of space, such as furniture layout, to be guided.

▼走道,一侧为楼梯间,由聚碳酸酯板围合,corridor with staircase on one side, enclosed by polycarbonate ©Ivo Tavares Studio

▼聚碳酸酯板中的楼梯间,staircase enclosed by polycarbonate ©Ivo Tavares Studio

▼二层办公区,office space on the upper floor ©Ivo Tavares Studio

▼空间尽头为产品摄影区,木制天花带来温馨的氛围,photography are at the end of the office space, wooden ceiling creating an intimate atmosphere ©Ivo Tavares Studio

通往上层空间的楼梯旁设置了一个专供儿童玩耍的区域。这是一个两层通高的空间,由聚碳酸酯板覆盖,经过设计的灯光落入其中,通过聚碳酸酯的反射形成了一个富有想象力和创造性的魔法世界。工业式吊灯专门为本项目设计。

A small area dedicated to children was created next to the stairs to the upper floor. This playful space was covered with polycarbonate and with a double height, at which the lights of a design object fell. The lights reflected in the polycarbonate allude to a world of magic, imagination and creativity. The industrial style pendant lamp was designed specifically for the place.

▼由聚碳酸酯板围合的通高儿童玩耍区,area for children enclosed by polycarbonate ©Ivo Tavares Studio

▼特别设计的灯具悬挂在玩耍区正上方,specially designed lights suspended right above the area for children ©Ivo Tavares Studio

▼专门为项目设计的工业式灯具,industrial style lights particularly designed for the place ©Ivo Tavares Studio

▼木材与聚碳酸酯板的对比,contrast between the wood and polycarbonate ©Ivo Tavares Studio

▼一层平面图,ground floor plan ©stu.dere

▼二层平面图,first floor plan ©stu.dere

▼剖面图,section ©stu.dere

▼卫生间立面图,elevations of the washroom ©stu.dere

▼展架分析图,diagram of the display shelves ©stu.dere

Project name: Warehouse Morinha
Office: stu.dere – Oficina de Arquitectura e Design
Architects: Ulisses Costa
Website: studere.pt
Mail: oficina@studere.pt
Facebook: https://www.facebook.com/stu.dere.oficina
Instagram: https://www.instagram.com/stu.dere
Location: Vila Meã – Amarante
Conclusion year: 2020
Build Area (m2): 334 m2
Client: Belo & Tavares, SA
Engineering: Civiuban – Engenharia e Fiscalização

Photographer: Ivo Tavares Studio
Website from the photographer: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

List of Manufacturers
POLICARBONATO ALVEOLAR – Interior Walls
BIRCH PLYWOOD – Interior Walls and Ceilings
EXPORLUX – Wall Lighting
FONTINI BY FONTE BARCELONA – Ceramic switches – DO colection
MICROCIMENTO – Microcement floors, Natural finish;
WELDED MESH – Metal separation mesh.

More: stu.derestu.dere on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment