Vet’s Office by Bruno Dias Arquitectura

Wooden structure spaces interplay with bright and dark colour

Project Specs

Location:

非常感谢Bruno Dias Arquitectura予gooood分享以下内容,更多关于: Bruno Dias Arquitectura on gooood
Appreciation towards Bruno Dias Arquitectura for providing the following description:

该项目位于葡萄牙主道路IC8旁的小村庄Ansião,由Bruno Dias Arquitectura事务所最新设计完成。

Not far from a major road, the IC8, you come upon the village of Ansião, and here is where another new project took form.

▼室内概览,interior overview

宠物诊所的建立回应了周边居民的需求,同时为Ansião村镇增添服务设施的多样性和独特性,为民众带来贴心的设计。在建筑层面,项目将宠物诊所中的主要功能空间整合,形成一个包含顾客接待中心,医疗护理室,动物护理区和储藏的综合诊所空间。

The Veterinary Clinic is the answer in this area for the surrounding population, as well as being another project that adds on to the diversity and character of the services found in Ansião village. Regarding its architectural side, the project gathers different spaces which are essential to any veterinary clinic, namely a customer reception area, medical offices, animal treatment areas and storage space.

▼前台接待空间,customer reception area

未被分隔的室内曾是不受结构墙体影响的开敞空间,为设计实现所需要的功能空间提供便利。在空间划分和安排上, 诊所不仅以人们预期的布局形式呈现,同时为工作其中的医生和来访人士传递着基于优质服务之上的舒适体验。

The division of the pre-existing space, which up until now was a whole open area, not only provides the space a desired functionality, something expected in a veterinary clinic, but also conveys the feeling of comfort and better quality service to its customers and their owners, as well as to its employees.

▼空间运用木制结构进行分隔,space division using wooden structure

▼医疗护理室,medical office

▼术前准备室,pre-surgery room

▼玻璃墙分隔使诊室保持了空间上的连续,glass wall in medical office forms visual connection

▼诊室走廊,clinic corridor

室内空间拥有较好的长宽比例,然而缺乏足够的阳光照射,因而设计师在项目设计中将这两个特点纳入构思范畴。为了最大化利用光线和室内空间,设计采用木结构分隔和方形模块化的处理,运用玻璃和不透光材质赋予空间通透和密闭的属性,不仅实现了空间的分隔,同时可以规定光线沿特定的方位射入,使分隔墙具有灵活转变使用功能。

As this is an area with relative sufficient proportions, but not enough natural light, we took into account these two features whilst developing the project. So as to take maximum advantage of the space and the existing natural light, we chose to divide the space with a wooden structure, made of square units, some opaque and others in glass, which while dividing the different spaces, also allow natural light to shine through in specific points, acting as a permeable element and not a completely sealed one.

▼室内空间拥有较好的长宽比例,area with relative sufficient proportions

▼模块化的空间通过玻璃补充室内光线,interior space made of square units gaining light through glass

▼室内采光高窗细部,interior glass light-aperture detail

宠物诊所项目共设有候诊空间,接待中心,洗手间,医疗护理室,x光室,术前准备室和手术室。设计的独到之处在于材质和色彩运用,将木材这一室内空间主要材质与或明或暗的色彩进行组合,营造出独特的空间感和节奏韵律。

The suggested project for the Veterinary Clinic unfolds into a waiting area, a reception counter, a toilet, a medical office, an X-ray room, a pre-surgery room, and a surgery room. However, this space mostly acquires character through the materials and colours used: wood, as the primary element, combined with bright and dark colours, which leave you with a sense of depth and rhythm.

▼木材与白色组合的空间,wood combined with bright colour

▼木材与暗色组合的空间,wood combined with dark colour

▼木门构造细部,wood door detail

▼卫生间细部,toilet detail

▼室内平面图,floor plan

▼剖面图,section


Client: Animalvet
Location: Ansião, Leiria, Portugal
Area: 140m2
Construction Date: November, 2018
Project Team: Bruno Lucas Dias, Kevin Lopes, Catarina Serra

More: Bruno Dias Arquitectura。更多关于: Bruno Dias Arquitectura on gooood

Post a Comment