Venlo Talentencampus / Carve

Encourage children’s unlimited talent in a limited venue.

Project Specs

Design:

非常感谢Carve将以下内容授权gooood发行。更多请至:Carve on gooood 
Appreciation towards Carve for providing the following description:

景观事务所Carve为荷兰芬洛的一所新兴学校(三个种类型的学校集合在一座建筑物中)设计了室外活动空间。
希望在有限的场地中激发出孩子们无限的天赋。

景观设计师尽可能的未孩子们划定出完整的休闲区域,比如他们将场地的边缘抬高,塑造出碗型的活动空间。碗型空间的背后则是大量的自行车停车位。受用地限制,儿童活动场地只能呈点状分布在用地之中,为此每一个场地都采用围栏保持其完整性。

/wp-content/uploads/2014/09/_c_G8JvcS3dT1cV206sLyB_YxAHdphBvBfzi0Gn_KXyH6c1rG-KXNaq70yYHniS-LPG9EUXs3Tqpx4UMGq2q2_Bn0C8WnvLd_OQ.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_PG3P0MGBPU4l0JKvqyzL35huWxUbHypP87xe98Z1HUqktRgmmbZoZq7qGGZmuUvI8pn5V5HAJplSrqi3K08ERQY4cySVHw1L.jpg

Carve designed the outdoorspace of the ‘Talentcampus’, a new type of school that combines closed, half-open  and normal primary education. Instead of focusing on their limitations, the talents of the children are  stimulated. The three schools are integrated in one building – there is no strict separation between them,  which enables a fluid communication and exchange.

This principle was also the starting point for designing the surrounding schoolyards. The challenge was to  offer the diffent groups a space of their own, whilst encouraging interaction between them at the same time.

We found the solution in creating squares like compartments. By opening or closing the fences between them,  the size of the playgrounds can be either enlarged or reduced, depending on the size and type of the group of children.

The ‘stages’ around the school are a buffer between the play-and parkingzone. They are not only framing the play, but are also a sitting element and storage space. On the northside, a slanting concrete wedge, on one side clad with corten-steel, sticks out of the playground like a tectonic plate. The elevation is sitting edge, frame of the basketballcourt and backstop for the bike parking – but also a buffer to the street.

The most challenging aspect of the project was to formulate an answer to the demands on parking and water infiltration on site. The large amount of parking spaces had to be solved on the edges of the schoolyard, but this would result in a very large paved surface. The wish to soften the whole led to the invention of a new ‘grass-brick’, the Greenbrick, which was developed especially for this project.

/wp-content/uploads/2014/09/_c_x6xWw2Zo7Wm4nHVbGI7wuopifzxbS-30604mG5OAed0OI1-ENeImdP7pJEVitamWHvD7Oibma2nf8lo1or4j7TgR5Rl-Kjs9.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_WsgIXlsLzluDej1cYU3TQGqYsGhaVKoj2krQSSeWjloPcRWiiOcW8qKzjhTxVcxO1TbHSMQmIDaLR50TsA56hcOqovHBDBL-.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_-QR3S-KOe_XgrhZ62S1NJdsiNKxAYQ-TjQiFwNO--WrMzJqR4jlTBL-bRdzlQ_aMbSeviniwYrgSrzeiY_f-MsvaEYU-Q98V.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_69bJADkbktlJaKR6_Azh4oHeNYhXxfnzvHTjEAcb6ZDiFn5HTwsHVTvcRVuxiFuZ7F6NlPEUqIipgOQBRVGOxYmJxz5Nt2CV.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_Cgs-H1ogg1g-x4Jo1oVWqgaCvnJqSgB8xJpbGhIDCvMXpN2texYQa_o-mS4utWu0d4doKviCFpmcypM59M2epofwn-1UYe85.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_kqNguXeYuDP8QUBSN7Lq0oZW4OuSbXibL7PApnPmICeCuXwlIce-Exc4JXz74LL2sRig-iRDn__l5gJbPRdCQX-4_Pl4FX6w.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_9W8n7MjlQQEie6dfQTIPqEli3idUloafxNnLOtdKqHumzlmaMF4VS9acB4lzL0rb5yhHtzATehSywMy3aMJGoo_HkR2Sp_2b.jpg

因为学校的停车位需要不少的面积,景观建筑师不希望场地上全是停车场,为此他们开发出了Greenbrick–一个专门为此项目诞生的植草砖。Greenbrick 是一种由高密度聚乙烯组成的空心砖,能够与任何形式的铺路结合,并提高路面雨水渗透率,同时更重要的是,为场地带来更多绿色,让场地倍具吸引力。Greenbrick已被授予专利。

/wp-content/uploads/2014/09/_c_pVcMaTQTcn9k221_qsYvqcVJo_L5tcXcSCNQl3V-q_qOZNUGrlZZzPLccYkMPnfzJ83unrOsy70lvJos_YVnD8KgdK4ZEPIQ.jpg

Greenbrick

‘Green’ and infrastructure are a difficult match; they are two different entities. The urban environment is getting more ‘stony’ though and, as a result of this, the problems with infiltration of rainwater more acute.

Attempts to implement grass stones often fail. Standard grass stones are not easy to combine with attractive looking brick pavement, and they often don’t meet the technical requirements of a road used by traffic. The invention of the Greenbrick is our answer to this problem, with which we were confronted in the project Talentcampus Venlo. The urban plan asked for solving the heavy parking demands within the boundaries of the site, whilst at the same time it was an explicit wish to make the area more green and attractive.

To create a uniform appearance, we wanted the grass to continue in the paving, without compromising on the paving pattern or the type of brick. This led to the development of the Greenbrick. In fact, the Greenbrick is a hollow brick: the HDPE case has the same size as a standard brick, which makes it possible to combine with any type of paving. Furthermore, the Greenbrick contributes to local waterinfiltration, as it is completely permeable. Recently, the Greenbrick was granted a patent.

Because the Greenbrick can be fully integrated into any paving patterns, it is much easier to make the city greener, creating a more comfortable and softer appearance. The Greenbrick even offers the possibility of ‘greening’ existing streets, without interfering with their traffic requirements. We look forward to the first initiative in which the Greenbrick will be applied to an existing street.

(Greenbrick was developed by Carve, and is produced by StruykVerwo)

/wp-content/uploads/2014/09/_c_SjA3ws8VFUz37Vi_a0AlwX8nQYzR_VpxGC7EumUMeIsdCMIqOV7QizkvCkBZXR46pVt20mAUHdGeTAYucSiIynurpOpbhkN-.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_nVCZUwFM8hBvvTvAIlAMOz-YkWQrSONT_vNaDIT80cX-bgpAelmjbFU8HAmkZVh_PtCH_XVqvXY8RP2bY23tRUcvhvlcChB-.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_8DlV3i-NiGZg7hBMDvQMG3tEPyKUFzOgazKx9fBvtHHxWnwMaI3aiQdor_MZwBJZkjTNxkdMsQDhwaa4rb4kZK9dT-By1Ile.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_AF3UKRQdNJallJK1yBFhF3SWrS8WAQKz7RhsR8qhhDnFrkhYkE4ib0mlEWuPmAuwDIcqaRvGYd4bbtO9J4gRGRM9T_28yxxf.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_0ylDfpc4_c9PRIZdJfnhP61OPjTQa6kOyxX0jdId3nMV0GXtBBatROKmhQxYRlXluxkkPHbbgLEpbK-KJrrfWwmWi0qDaBSy.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_Givmb1eeQo_8G66vQIDF4r90Ppg3yFZ0HeYpw-SMVAMVpKkDeurIcA8ZkLcFuya6odG2Hpow75xO13BCDtYZmb8DLEuIX4UW.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_S8a8hJ75tA8U5Qhx8XxzsT0edEZFEOni55kp0IAFnWB-Ah1oR1hIcL2aLenOvVb0OFiMM4FQgZQiBvxmh03vsLJfLKKf9wBY.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_MX1nqSKvow_oDFR6xK2ZX94kgG2cN_3WW1z9kxEOWn6193qD6nOyLbXP87ZhdRgukFtQjQExPmU_inoKrzS-RKHj0sG6E3Eq.jpg

project name: Venlo Talentencampus
completion date:2011
project location: Venlo, The Netherlands
site area (size/m2): 7000 m2
designer/architect: Carve took care of designing, engineering, site management and
surveying.
photographer: Carve

MORE:   Carve,更多请至:Carve on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment