US Olympic and Paralympic Museum by Diller Scofidio + Renfro

Ensuring visitors with and without disabilities can smoothly share the same common experience

Project Specs

非常感谢 DS+R 将以下内容授权gooood发行。更多关于他们:DS+R on gooood
Appreciation towards DS+R for providing the following description:

美国奥运会和残奥会博物馆以美国国家运动员为中心,致敬了奥林匹克运动会和残奥会的发展历程。由Diller Scofidio + Renfro事务所打造的建筑占地6万平方英尺(约5574平方米),其中包括2万平方英尺的展厅、一座设施先进的剧院、活动空间以及咖啡馆。设计的灵感源于美国队的活力与优雅,以及博物馆兼收并蓄的价值观:动态的螺旋形式使参观者能够沿着连续的路径由上而下地穿越每一个画廊。凭借这一主要的组织结构,该项目得以跻身世界上通达性最高的博物馆之列,保证了残障人士与普通游客能够获得同样流畅的参观体验。

▼从Vermijo街道望向博物馆和派克峰,approach from Vermijo Road with view of Pikes Peak ©Jason O’Rear

The US Olympic and Paralympic Museum is a tribute to the Olympic and Paralympic movements with Team USA athletes at the center of the experience. The 60,000 sf building designed by Diller Scofidio + Renfro, features 20,000 sf of galleries, a state-of-the-art theater, event space and cafe. Inspired by the energy and grace of the Team USA athletes and the organizations inclusive values, the building’s dynamic spiraling form allows visitors to descend the galleries in one continuous path. This main organization structure enables the museum to rank amongst the most accessible museums in the world, ensuring visitors with and without disabilities can smoothly share the same common experience.

▼设计概念示意,concept diagram ©DS+R

▼设计手绘,site diagram ©DS+R

▼建筑正立面,front elevation ©Jason O’Rear

 

设计特点
Major Features 

一个阶梯状的硬景观广场被设置在博物馆建筑群的中央,其南面与博物馆相连,北面是咖啡馆区域。除了将远处派克峰和落基山脉的优美景致引入内部,广场还容纳了一个包含230个座位的整合式露天剧场,从冬季奥运会到夏季奥运会,这里可以用来举办各种与季节相适应的户外活动。

A terraced hardscape plaza is at the heart of the museum complex, cradled by the museum building to the south and the cafe to the north. The plaza frames a postcard view of Pikes Peak and the Rocky Mountains beyond. With integrated amphitheater seating for 230 people, the plaza is able to host outdoor events throughout the seasons, from the winter games through the summer games.

▼广场鸟瞰,aerial view to the plaza ©Jason O’Rear

▼主入口,main entrance ©Jason O’Rear

40英尺高的中庭由天窗照亮,并采用GFRG(玻璃纤维增强石膏)穿孔板为大厅引入视野。四个位于不同高度的阳台俯瞰着中庭,将参观者们的视线由各个楼层引向这一核心区域。

A skylight illuminates the 40-foot tall atrium, while perforated GFRG (Glass Fiber Reinforced Gypsum) screens provide views from the lobby.  Four balconies at varying heights overlooking the atrium re-orient visitors to this central space as they move through the galleries.

▼1层大堂中庭,Level 1 – Lobby Atrium ©Jason O’Rear

2万平方英尺的展厅空间围绕着中庭空间布局,犹如相互交叠的花瓣。在这些“花瓣”的缝隙处设置了天窗照明,使中庭散发出柔和的光线,并止于立面上纵向布局的窗户。这样的照明策略能够同时兼容导览的功能,将参观者带回中庭,或使其沿着步行轨迹穿越并体验由Gallagher Associates设计的沉浸式互动展览。

▼中庭设计示意,atrium diagram ©DS+R

DS+R designed 20,000 sf of gallery space as overlapping petals that wrap around the central atrium. Clerestory lighting at the seams between these petals provides a soft daylight emanating from the central atrium space, terminating at vertical windows at the building’s perimeter. This lighting strategy doubles as wayfinding, orienting visitors back to the atrium, and situating them along a trajectory that moves through the galleries, which feature immersive interactive exhibitions designed by Gallagher Associates.

▼位于不同高度的阳台俯瞰着中庭,balconies at varying heights overlooking the atrium ©Jason O’Rear

▼中庭媒体墙,Atrium media wall ©Jason O’Rear

2000平方英尺(约186平方米)的剧院可以容纳130名观众。座位中的两排可以拆卸,以留出26个轮椅空间,供一整个残奥会曲棍球队伍同时入座。

活动空间面积为1300平方英尺(约121平方米),提供了从科罗拉多斯普林斯市中心到落基山脉的全景视野。该空间还可以完全打开,与500平方英尺的户外露台直接相连。

2,800平方英尺(约260平方米)的咖啡馆包含了400平方英尺的户外用餐区,可作为提供全方位服务的餐厅,也可以用于各类教学活动,同时也在博物馆主楼对面的广场上创造出一个灵活的集会空间。咖啡馆的景观屋顶种植着当地的原生植物,反映出四季的景致变化。

800平方英尺(约74平方米)的多功能会议室带有一个相邻的470平方英尺的户外露台以及一面26英尺(约7.9米)高的落地窗,为室内引入了落基山脉的美景。

The 2,000 sf theater can host a 130 – person audience. Two rows of seats are removable to accommodate a max of 26 wheelchairs, enabling the potential for a full Paralympic hockey team to sit together.

The 1,300 sf event space features a panoramic view spanning from downtown Colorado Springs to the Rocky Mountains. The space can also open up to an adjoining 500 sf outdoor terrace .

A 2,800 sf cafe with an additional 400 sf outdoor dining area is equipped to host a full-service restaurant as well as educational programs, providing a flexible meeting space across the plaza from the primary museum building. The cafe’s landscaped roof samples native plantings that express the change in seasons.

The 800 sf multi-functional board room features an adjacent 470 sf outdoor terrace and a 26 ft. floor – to – ceiling window framing a view of the Rocky Mountains.

▼剧院(效果图),Theater (rendering) ©DS+R

▼活动空间(效果图),event space (rendering) ©DS+R

▼电梯视野(效果图),view from the elevator (rendering) ©DS+R

▼会议室(效果图),Board Room  (rendering) ©DS+R

DS+R事务所还为该项目额外设计了一座人行天桥,以250英尺(约76米)的跨度凌驾于热闹的车站广场之上,同时将博物馆综合体与公园景点连接起来。既有的自行车道路网络也通过桥梁得以延伸,连通了市中心和Midland观景道。桥梁由六个预制的单元构成,并将于2020年秋季在现场进行组装。

The DS+R design team also designed a new pedestrian bridge spanning 250 ft. over an active railyard to connect the museum complex to America the Beautiful Park. The bridge extends an existing bike network, connecting downtown to the Midland Trail. The bridge’s six prefabricated sections will be assembled on site during Fall 2020.

▼建筑西南侧将建成新的人行天桥,A Southwest Downtown Pedestrian Bridge will be assembled on site ©DS+R

▼场地整体鸟瞰,site aerial view ©Jason O’Rear ©DS+R

 

技术亮点
Technical Features 

自设计初始,项目团队便充分考虑了残奥会委员以及残疾人运动员的建议,以确保行动不便的参观者能够与普通参观者使用同一条参观路线。参观者们可以搭乘电梯到达博物馆顶层,并通过平缓的坡道一路向下游览,从而让整个过程更加便捷。坡道的宽度被增加至6英尺(约1.83米),可供包含一架轮椅使用者在内的两名参观者并行。除了符合严格的设计标准以及ADA规范要求之外,周到细致的设计也体现在材料与细节方面:中庭的玻璃护栏有助于提高低视角上的可见度;座椅上结合了导盲护栏;光滑的地面更加便于轮椅通行;咖啡厅松散布局的座位优化了共享的体验。

From the earliest stages of design, the team consulted a committee of Paralympic athletes and persons with disabilities to ensure that, from entrance to exit, all visitors with or without disabilities could tour the USOPM facility together and share a common path. After they have been oriented, all visitors ascend to the top floor by elevator. Ramps guide visitors down a gentle-grade downhill circulation path that enables easier movement. Ramps have been widened to 6 feet to accommodate the side-by-side movement of two visitors including a wheelchair. Beyond ensuring all code and ADA requirements were rigorously met, material details including glass guardrails in the atrium for low-height visibility, cane guards integrated into benches, smooth floors for easier wheel chair movement, and loose seating in the café optimize the shared experience.

▼设计保证了残障人士与普通游客能够获得同样流畅的参观体验 ©Jason O’Rear
the design ensure visitors with and without disabilities can smoothly share the same common experience

外立面由9000多块折叠状的菱形阳极氧化铝板组成,每块铝板的形状和尺寸都是独一无二的。紧绷的金属表皮包裹在中庭周围的四个如花瓣般重叠的体量外部,在科罗拉多斯普林斯灿烂的阳光下呈现出丰富的色彩和阴影变化,为建筑增添了别样的动感与活力。

The façade consists of over 9,000 folded anodized diamond shaped aluminum panels, each unique in shape and size. The taut skin wraps four overlapping petal-like volumes that spiral around the internal structure. Each metallic panel is animated by the extraordinary light quality in Colorado Springs, producing gradients of color and shade that give the building another sense of motion and dynamism.

▼金属表皮呈现出丰富的色彩和阴影变化,each metallic panel is animated by the extraordinary light quality in Colorado Springs, producing gradients of color and shade ©Jason O’Rear

▼立面细节,facade detailed view ©Jason O’Rear

建筑的主要结构由钢框上部结构、竖井沉箱基座以及现场浇筑的混凝土侧向核心筒组成。

The primary structural systems consist of a steel frame superstructure, drilled shaft caisson foundations, and cast-in-place concrete lateral cores.

▼背部立面,the rear facade ©Jason O’Rear

▼场地平面图,site plan ©DS+R

▼一层平面图,leve 1 plan ©DS+R


▼屋顶平面图,roof plan ©DS+R

▼立面图,elevations ©DS+R

Location: 200 S Sierra Madre St, in Southwest Downtown Colorado Springs, Colorado
Owner: The United States Olympic and Paralympic Museum
Architects: Diller Scofidio + Renfro, Design Architect / Anderson Mason Dale, Executive Architect
Total Project Cost: $91 Million USD
Construction Hard Cost: $54 Million USD
Milestones
2014: Diller Scofidio + Renfro is selected to design USOPM.
2017: Construction begins on site.
2018: Steel is erected and the structure tops out.
2020: Doors open to the public on July 30.

Design Team
Design Architect: Diller Scofidio + Renfro , (Partner – in – Charge: Benjamin Gilmartin)
Architect of Record: A nderson Mason Dale Architects
Exhibition Designers: Gallagher & Associates
Museum & Content Development: Barrie Projects
Structural Engineer: KL&A in collaboration with Arup
Civil Engineer: Kiowa Engineering Corporation
Fire Engineering: Jensen Hughes
Mechanical & Plumbing Engineer: The Ballard Group
Electrical Engineer: ME Engineers Acoustics, Audio/ Visual, Theater: ARUP
Accessibility: Ileana Rodriguez
Lighting: Tillotson Design Associates
Landscape Architects: NES, Inc. in collaboration with Hargreav es Jones
Code: Advanced Consulting Engineers
Vertical Circulation: Iros Elevators Design Services
Cost Estimating: Dharam Consulting
Energy Modeling: Iconergy
Exterior Envelope Consultant: Heitmann & Associates
Facade Fabrication: MG McGrath
Construction Manager and General Contractor: GE Johnson

More:DS+R。更多关于他们:DS+R on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment