Twin Peaks by Feldman Architecture + Ground Studio Landscape Architecture

A modern living space in harmony with the nature

Project Specs

非常感谢 Feldman Architecture + Ground Studio Landscape Architecture 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Feldman Architecture on goooodGround Studio Landscape Architecture on gooood
Appreciation towards Feldman Architecture + Ground Studio Landscape Architecture for providing the following description:

Twin Peaks住宅俯瞰着Mount Sutro公共自然保护区(Mount Sutro Open Reserve),享有绝佳的自然景观视野。该住宅的住户是两位充满活力的30多岁的年轻人,热爱瑜伽和旅行。在倾斜的山坡和丰富的花园景观的启发下,业主和建筑师共同协作,通过将原先相互独立的主楼空间打开,将原有建筑改造为了一个现代化的居住空间,同时还在视觉层面和实体空间层面将居住空间与宽敞的后院联系了起来。

建筑师最大程度地保留了住宅的原始结构体系,以便突出外露的横梁、高高的天花板以及日式滑雪仓般的空间设计。住宅的外立面被粉刷成浅灰色,至此,整个住宅体量被统一成了一个整体;同时,精雕细琢的材料和设计细节也增加了建筑的魅力,创造出一幅别具一格的建筑图景。

Overlooking the natural elegance of the Mount Sutro Open Reserve, the Twin Peaks Residence is a direct reflection of the occupants who live there, two highly active 30-somethings with a passion for yoga and a thirst for travel. Inspired by the sloping hill and bountiful garden, both client and architect worked in tandem to elevate the property into a modern transformation by opening up the original compartmentalized main floor, with the goal of visually and physically connecting it to the spacious rear yard.

The structure of the house was kept largely intact to celebrate the exposed beams, high ceiling, and Japanese ski cabin-esque design. A light greywash was added to draw the dwelling together, as well as highly crafted materials and details to enhance its charm and create moments of architectural interest.

▼住宅外观,外立面被粉刷成浅灰色,exterior view of the house with a light greywash facade

原始的建筑空间十分杂乱且昏暗,一个局促且漏风的楼梯联系着三层空间。经过改造,现在的室内空间十分明亮,即使是生活区域里的小角落,也充满了光线,这里已经变成了一个舒适的、方便的、温馨的居住空间。这里有足够的空间让两位住户分别沉浸在自己的爱好之中,更能为他们提供一个温暖的家,长途旅行后,这里将是他们永恒的港湾。

从楼梯向上走,一系列经过精心分区的花园美景让人无法移开视线,但此时,人们仍然只能窥探到花园的一角,只有在踏上顶部平台的那一刻,全景景观才会不期而至地撞入眼帘;更令人惊喜的是,在楼梯对面的空间内,设置着一面圆形的大镜子,这面镜子能够映照出花园的美景,将室外环境引入室内空间。

Originally, the home was disorienting and dim, manifested in the tight, windy staircase connecting the three floors. Now, light fills every corner of the living areas, making it a comfortable, accessible, and a beautiful space for the homeowners to pursue their respective hobbies and come home to after one of their many trips abroad.

While walking up the stairs, snippets of the garden tease the eyes through the delicate partition, yet the full view is hidden until reaching the top of the third floor; where its entirety is reflected back in the mirror directly across from the stair landing.

▼住宅的半室外平台,可以看到满眼的绿意,the semi-outdoor terrace of the house with a scenery view of the green plants

▼顺着楼梯向上走,看到的二层室外平台的景色,the scenery viewed from the terrace on the second floor walking along the stairs

▼三层室外平台,设有沙发休息区,the outdoor terrace on the third floor with a sofa-equipped rest area

▼三层室外平台,可以直接通向室内生活空间,the outdoor terrace on the third floor that is connected directly to the interior living space

▼从顶部的室外平台看住宅和自然环境的全景,the full view of the house and the natural scenery viewing from the terrace on the top

经过一个附属的瑜伽房,便到达了可以直接通向住宅后花园的主卧空间,同时,上层的生活空间也顺应山势向外延伸,创造出一个舒适的山地居住空间。由木板条组成的隔屏与楼梯空间同高,不仅能够保护住户的隐私,更能让阳光透过间隙洒进室内。

The master bedroom is preceded by a yoga annex and allows immediate access to the rear garden, while the upper living space flows easily out to the comfortable hillside carrel. Running the height of the stairwell is a wood slat screen, acting as a privacy screen that still allows the light to gently filter in.

▼卧室空间,木材和玻璃打造出一个温馨的居住环境,玻璃立面模糊了室内外空间的界限,the bedroom, the wood and the glass create a cozy living environment, and the glazed wall blurs the boundary between the interior and the exterior

▼室内空间局部,由木板条组成的隔屏与楼梯同高,partial interior view of the house, a wood slat screen runs the height of the stairwell

在倾斜的天花板和蝴蝶状的天窗之下,设置着一个舒适的阅读空间,这个阅读空间可以直接通向新建的屋顶平台,同时能够看到金门大桥(Golden Gate)的壮丽景色。一系列具有奇特触感的材料、以及建筑师与客户之间的密切合作,共同创造出了这个色调柔和地简约的住宅空间。蓝色的天鹅绒沙发、皮革面的酒吧高脚凳、精心挑选的六角形门把手、以及住户在旅途中收集的一系列独特的雕塑,将住户的个性通过建筑的语言转译和表现了出来。可以说,正是住户积极的亲身参与,才使得这个住宅有了今天的独一无二的面貌。所以,这是一个定制化的居住空间,只有它的住户才能由衷地体验到其中的妙处。

Beneath a pitched ceiling and butterfly-like skylights, sits a cozy reading nook with direct access to a new roof deck, complete with auspicious views of the Golden Gate. The soft, minimalist palette is enhanced by whimsical touches, a thoughtful collaboration between the architect and client. A blue velvet sofa, leather- topped bar stools, carefully chosen hexagonal doorknobs and a collection of unique sculptures the client had picked up on a trip to Copenhagen create a diacritic space reflective of her unique personality. Her direct involvement and excitement are what made this project so special. The home isn’t generic because of her willingness to take risks and add in fun details.

▼室内空间局部,在倾斜的天花板和蝴蝶状的天窗之下,设置着一个舒适的阅读空间,partial interior view of the house, beneath a pitched ceiling and butterfly-like skylights, sits a cozy reading nook

▼阅读空间,享有绝佳的景观视野,the reading nook with a good scenery view

Project size: 2995 ft2
Completion date: 2017
Project team: Feldman Architecture, Ground Studio Landscape Architecture

More: Feldman Architecture + Ground Studio Landscape Architecture        更多关于他们:Feldman Architecture on goooodGround Studio Landscape Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment