Tipperne bird sanctuary – Instruments in the landscape: Tower by Johansen Skovsted Arkitekter

A jettying frame expanding in width as it rises

Project Specs

Location:
Materials:

来自 Johansen Skovsted Arkitekter 对gooood的分享。更多关于他们:Johansen Skovsted Arkitekter on gooood.
Appreciation towards Johansen Skovsted Arkitekter for providing the following description:

查看本项目所有装置请至:all instruments in Tipperne Bird Sanctuary 
藏鸟屋 Bird Hide | 观鸟台Watch Tower | 工作坊Workshop | 研究站Research Station

 

项目概述 | Introduction

位于丹麦Ringkøbing峡湾南部半岛的鸟类保护区有着独特的自然环境,是迁徙鸟类的重要落脚点,也是欧洲最古老的鸟类统计场地。该保护区原先几乎不对公众开放,在建立了一系列新设施之后,场地如今已经面向公众。这些设施包含了一些简单的功能建筑:藏鸟屋、观鸟台、工作坊、步行路径以及改建过的Tipper House研究站。这些新的建筑独立地坐落于景观之中,各自拥有不同的特点,同时也与其它建筑及周围环境形成了微妙的关联。

The bird sanctuary at the tip of the peninsula in the southern part of Ringkøbing Fjord is, with its unique nature, an important stopping point for migratory birds and home to Europe’s oldest continuous bird counts. Previously, public access to the area has been very limited, but through establishing new facilities the area has now been opened to visitors. These facilities consist of simple instrument-like additions in the landscape: a bird hide, watch tower, workshop, walking routes and a conversion of the Tipper House research station. The new structures are imagined as free-standing objects in the landscape, each with distinctive characteristics and subtle mutual relationships to one another and their surroundings.

▼观鸟台远景,overview

 

观鸟台 | Tower

观鸟台的设计考量了开阔平坦的湿地地形与极为潮湿的空气,同时利用了当地工厂的专业技术,将圆柱形的铁条制作成栏杆。该项目构建了一个凌驾于景观之上的框架,可以用作围合而隐蔽的数鸟空间,也可以完全打开以欣赏风景。

The bird watching tower was developed through the synthesis of the open, flat wetland geography and dense moisture in the air, and the techniques of a local factory specialising in the production of masts in solid cylindrical iron bars. The platform provides an elevated framing of the landscape, a space which can be either closed to offer a secluded position for bird counters, or opened-up to the view.

▼该项目构建了一个凌驾于景观之上的框架,the platform provides an elevated framing of the landscape

▼平台的面积由下至上逐渐拓宽,the tower’s footprint incrementally widens to support a larger platform above

▼塔顶空间可闭合或敞开,the space which can be either closed or opened-up

   

结构系统的宽度随着高度的上升而增大,在保证极小的占地面积的同时,使平台的面积由下至上逐渐拓宽。横向的镀锌铁板同时使用了螺栓和焊接进行固定,纵向和斜向的圆柱形镀锌铁条则横跨于铁板之间。直径为50mm和65mm的柱条用以承载压力,栏杆和扶手上的直径为22mm的铁条则用于分担拉力。扶手、栏杆、楼梯和缓冲平台这些独立结构共同成为了整个观鸟台结构系统的一部分。

The structural system is designed as a jettying frame expanding in width as it rises, allowing a small footprint to incrementally widen to support a larger platform above. Horizontal elements of galvanised iron plates have been bolted and welded together, whilst vertical and diagonal galvanised cylindrical iron bars span between the plates. 50 mm and 65 mm diameter columns and diagonals take compression forces, whilst 22 mm diameter cylindrical iron bars, which form both the balustrade and handrails, transfer tensile forces. All individual elements, including handrails, stairs, landings and balustrades, form a part of the tower’s overall structural system.

▼直径为50mm和65mm的柱条(粗)用以承载压力,50 mm and 65 mm diameter columns and diagonals take compression forces

   

▼直径为22mm的铁条(细)则用于分担拉力,22 mm diameter cylindrical iron bars transfer tensile forces

   

▼工厂制作过程,factory view

▼模型,model

▼轴测图,axon

▼立面图,elevation

▼结构细部,structure detail

Tipperne bird sanctuary – Instruments in the landscape
Architect: Johansen Skovsted Arkitekter
Location: Tipperne, Ringkøbing Fjord, Denmark
Year of construction: 2017
Client: The Danish Nature Agency
Site analysis and programme with: Christoffer Thorborg
In collaboration with: Bertelsen & Scheving Arkitekter
Financially supported by: Realdania – Stedet Tæller

More:Johansen Skovsted Arkitekter,更多关于他们:Johansen Skovsted Arkitekter on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment