储存空间与冥想宿舍, 泰国 / Walllasia

春武里、静谧、冥想中心

项目标签

设计公司:
位置:
类型:

非常感谢 Walllasia 对gooood的分享。更多关于:Walllasia on gooood
Appreciation towards Walllasia for providing the following description:

一座两层高的仓储建筑建在春武里的山中 ,建筑外观呈方形,长约80米,横跨于一个干涸了二十多年的池塘上方。建筑刻意造在地下,既不阻挡周围的生态,又方便欣赏迷人的景观。

Among those same mountains in Chon Buri, a two-storey storage building – rectangular in shape and 80 metres long – rests on the bed of a pond that’s been dry for two decades. It was intentionally built subsurface so it wouldn’t block views of the lovely landscape and closer-by nature.

▼从远处看见的金属板屋顶,the roof of metal sheeting can be seen on the approach

起初,只能远远望见金属板屋顶。一旦走近,围合的土墙就变得明显。在建筑内部,底层的储藏室足够大,可存放寺庙接受到的大量捐赠物品。楼上是供前往庙静修的冥想者使用的普通宿舍,设计充分考虑到了实用和通风。为了保护使用者的隐私,储存间和住宿设有各自的入口。

Only the roof of metal sheeting can be seen on the approach. Once near, the enclosing earthen wall becomes apparent.Inside, ground-floor storage rooms are large enough to hold the great many items donated to the temple. Upstairs is minimalist accommodation for meditation practitioners who go to the temple on retreats, in rooms designed to be practical and well ventilated. To safeguard the occupants’ privacy, the storage area and accommodations have separate entrances.

▼寺庙附近开采的石头用作围合墙体,the enclosing earthen wall collected around the temple grounds

▼供冥想者使用的宿舍,upstairs is minimalist accommodation for meditation practitioners

Luang Por Mahatong Thammawuttho方丈并不想让建筑物破坏附近的自然景观。因此他希望尽量使用当地的技术和材料,所以建筑物中用到的部分石材是在寺庙周边开采的,金属板和石膏板也是在当地购置。方丈美好的愿望已全然渗透到了建筑中,是功能与情感的完美融合。

Abbot Luang Por Mahatong Thammawuttho didn’t want the building intruding on nature, but rather enhancing it. He wanted mainly local materials and expertise used, too, and in fact some portions are made of stones collected around the temple grounds. The metal and plasterboard was also acquired locally. The abbot’s compassionate concept has been integrated in a building that marries function to emotion.

▼建筑与四周景色融为一体,integrated with surrounding views

▼总平面图,master plan

▼立面图,elevation

▼剖面图,section

▼雨水分析图,water treatment diagram

▼风向分析图,air-flow diagram

Clients: Wat Pa Watchira Banpot Temple
Project location: Wat Pa Watchira Banpot, Chonburi, Thailand
Lead Architects: Suriya Umpansiriratana, Walllasia Ltd.
Engineering: Soontorn Kietkongsak, Pacharathorn Kampimol
Photo credits: Walllasia Ltd.
Completion Year: 2016
Gross Built Area: 800 msq

More: Walllasia 更多关于:Walllasia on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »