STILL by Studio Corkinho

Elevating stillness in contemplative atmospheres

Project Specs

Location:
Category:

感谢 Studio Corkinho 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Studio Corkinho on gooood
Appreciation towards Studio Corkinho for providing the following description:

STILL旨在创造一个冥想空间,摒除一切让人分神的元素。

Standing STILL on the purpose of a place dedicated to contemplation in a distraction-free atmosphere.

▼空间概览,overall view of the space ©Piet-Albert Goethals

在当下这个时代,人与人之间的距离和人的注意力持续时间被不断压缩。设计的概念是创造一个将人与更高层面的目标联系到一起的空间,使人们重归人类本身的状态。

Our design philosophy for STILL is to design spaces that connect people to a higher purpose, especially in an era when time, distance and our attention spans are increasingly compressed, the room’s atmosphere brings us back to our human condition.

▼隐藏的入口,hidden entrance ©Frederik Vercruysse

▼壁炉和高耸的楼梯,fireplace and steep stair ©Frederik Vercruysse

▼睡眠区,sleeping area ©Piet-Albert Goethals

项目在居住、办公、品牌、健身等环境中创造了一场精神的旅途,人们可以在其中寻求深度休息,补充能量,找到自我连结。

It embodies an inner journey to find deep rest, recharge, and self connection in hospitality, office, branding, wellness or in residential environments.

▼窗边的书桌,study desk beside the window ©Piet-Albert Goethals

无论是作为书房、冥想室,还是一个让人享受片刻宁静的场所,STILL是现代人类的“精神庇护所”,帮助他们将注意力锚固在眼前的时间和空间上。

Whether used as a study room, a contemplative space or as a place to enjoy a moment without input, the STILL room ennobles the “shelter of the mind” for the modern human to anchor his attention in the present time and space.

▼宁静的场所,quiet place ©Frederik Vercruysse

STILL为受到过多刺激的精神提供了短暂的休息,让能量流回人们的身体内,充分激发人们的潜能。STILL帮助人与“此时此地”建立联系,从而建立起对当下环境的完整认知。它强化了对于存才的纯粹体验。

The STILL room offers a pause, a moment of silence for the overstimulated mind. To re-orientate the flow of their energy inwards and activate their full potential. STILL is a tool to engage connection with the now-here dimension, and benefit full awareness of the present environment. It intensifies the purity of the experience of the presence.

▼细部,details ©up: Frederik Vercruysse, below: Piet-Albert Goethals

▼项目外观,external view of the project ©Piet-Albert Goethals

▼平面图,plan ©Studio Corkinho

▼剖面图,sections ©Studio Corkinho

More: Studio CorkinhoStudio Corkinho on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment