Refurbishment of an Attic of a Single Family House from the 30s by Atelier Starzak Strebicki

Multifunctional attic space

Project Specs

Location:

感谢 Atelier Starzak Strebicki予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Atelier Starzak Strebicki on gooood
Appreciations towards Atelier Starzak Strebicki for providing the following description:

设计师对老格伦沃尔德(Old Grunwald)地区一栋多户住宅中的阁楼进行翻新,将其改造成了现代且实用的公寓和工作室。原本的阁楼空间具有两个特点。第一,每个房间高度不同,有些非常低矮;第二,房间中保存了原本的木制天花和地板,十分美丽。

The attic in the multi-family house in the Old Grunwald district was adapted into the modern and functional flat and work studio. The initial attic space was characterized by various heights of the rooms (some of them very low) and with preserved beautiful wooden ceiling and floor. 

▼剖面图,不同层高的房间设置不同的功能,section, different functions for rooms with various heights ©Atelier Starzak Strebicki

设计师将天花板较低的地方改造成了卧室,高的地方则作为厨房、餐厅和工作区。每个房间都具有多种功能,从房间看出去,整个阁楼的景色一览无余。空间内没有设置走廊,如果用户需要,开放式的厨房也可以作为工作室使用。

The places with low ceiling were converted into a bedroom area, these with high came into existence as a kitchen, a dining room and a workspace. All rooms are multifunctional and every room enables view through the whole attic. The way the rooms were arranged, that is the lack of a corridor and an openly situated kitchen allows to compose the functionality of the studio accordingly to the daily needs of its user.

▼起居空间,未设置走廊,living room, no corridor ©Mateusz Bieniaszczyk

▼开放式厨房,也可作为工作室的一部分,the openly situated kitchen,composing the functionality of the studio  ©Mateusz Bieniaszczyk

▼从房间中可以看到阁楼的不同空间,views from rooms through different spaces of the attic ©Mateusz Bieniaszczyk

特色铺砖划分出卧室,日常活动区则以木材为主要材料。项目对房间布局进行整理与优化,使得整个阁楼空间的功能更加丰富、强大。

Characteristic bricks on the floor define the sleeping area, the part devoted to daily activities is determined by the wood. Organizing the rooms in a much better and useful way led to greater functionality of the whole attic’s space.

▼特色铺砖划分出卧室,the sleeping area defined by characteristic bricks ©Mateusz Bieniaszczyk

▼工作室,通过布帘和卧室隔开,可以承载不同功能,multifunctional workspace, separated from the bedroom by a curtain ©Mateusz Bieniaszczyk

▼平面图,改造前(左)改造后(右),floor plan, existing situation (left) and new situation (right) ©Atelier Starzak Strebicki

▼轴测图,axonometric view ©Atelier Starzak Strebicki

Project: Refurbishment of an attic of a single family house from the 30s
Office: Atelier Starzak Strebicki
Location: Poznań, Poland
Year: 2016 – 2018
Program: Interior of an apartment
Area: 78㎡
Photography: Mateusz Bieniaszczyk
Text: Monika Rosińska

More: Atelier Starzak Strebicki。更多关于他们:Atelier Starzak Strebicki on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment