Redesign of the Roman Quarry by AllesWirdGut

Spectacle under the stars

Project Specs

Location:

非常感谢 AllesWirdGut 予gooood分以下内容更多关于:AllesWirdGut on gooood
Appreciation towards AllesWirdGut for providing the following description:

不论是前往歌剧节观看表演的古典音乐爱好者,还是欣赏一年一度的《耶稣受难记》表演的当地观众,对于每一位来访者而言,古罗马采石场上的表演无疑是一场独特体验。

A show in the Roman quarry doubtless is a unique experience for every visitor, whether it is the classical-music lover enjoying a performance of the opera festival or a local watching the annual passion play with his friends as amateur actors.

▼项目概览,project overview ©Hertha Hurnaus

在天气温和的夏夜,远离街道的露天场地上传来美妙的歌声和舞姿,即便是对歌剧和《耶稣受难记》并不太感兴趣的游客也会被这种热情的气氛所感染。

The playing and singing under the open sky on a gentle summer night, far away from the noise of the street is an experience that even the average visitor who is not too much into opera and passion plays will find overwhelming.

▼远眺观众席,overlook to the auditorium ©Hertha Hurnaus

▼鸟瞰图,aerial view ©Hertha Hurnaus

时至今日,只有舞台本身能够从采石场的地理环境中受益,而从停车场到观众席的路径除了满足基本的交通功能之外并没有对氛围的营造提供任何帮助。该项目的基本设计思路便是帮助重塑这种戏剧性的宏伟观感,使整个舞台与壮丽的岩石景观相互融合,通过视觉上的包围来创造令人难以忘怀的体验。

▼场地平面图,site plan

Until now, though, it has only been the stage itself that has benefited from the ambience of the location, unique in Austria, whereas the path used by visitors to get from the parking lot to their seats in the auditorium and back always was an unatmospheric, merely functional accessway. The basic idea of the design is to extend the ambience of the magnificent rock-face scenery to all parts of the theatrical arena so as to make it a more palpable and visual enveloping experience.

▼坡道路径,access ramp ©Hertha Hurnaus

▼设计将整个舞台与壮丽的岩石景观相互融合,the basic idea of the design is to extend the ambience of the magnificent rock-face scenery to all parts of the theatrical arena ©Hertha Hurnaus

▼出口坡道,exit ramp ©Hertha Hurnaus

▼建筑外观,building exterior view ©Hertha Hurnaus

▼场地环境,context ©Hertha Hurnaus

Projectdata
Planning: AllesWirdGut
Project Stages: 1–7
Client: Fürst Esterházy Familienprivatstiftung
Competition: 08.2005 – 1st Prize
GBA: 9.875 m²
Team: Alexandra Seip, Ferdinand Kersten, Jan Schröder, Johanna Kropp, Martina Arend, Martin Brandt, Sandra Gnigler
Structural engineering: gmeiner_haferl
Building services: HPD Planungsdienst
Structural physics: Büro Prause
Geotechnics: 3P Geotechnik
Lighting design: Klaus Pokorny
Kitchen planning: Büro Stria
Exit route planning: Büro Düh
Photos: Hertha Hurnaus

More: AllesWirdGut更多关于:AllesWirdGut on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment