Red Cross Volunteer House by COBE

Architecture brings energy to people and city

Project Specs

Design:
Location:

感谢 COBE 对gooood的分享。更多关于他们:COBE on gooood
Appreciation towards COBE for providing the following description:

红十字会志愿者之家为在丹麦的34000名志愿者提供了可持续促进他们工作的环境。该建筑由COBE与志愿者合作设计完成,是对志愿者工作的赞扬和承诺,也是志愿者、城市和任何希望向红十字会为边缘化市民所做工作做贡献的人们的聚会场所。红十字会志愿者之家是丹麦哥本哈根红十字会国家总部的扩建建筑。三角形的建筑有一个面积850㎡的屋顶,屋顶是一个从街道一直延伸到建筑的二层的巨大公共台阶。扩建建筑占地面积为750㎡,部分位于地下,是总部和志愿者中心的主入口。红十字会志愿者之家设计目标是为3400名志愿者创造一个新的聚会场所和公共空间——一个可以回馈城市的都市会客厅。这个目标现在已经实现了。

The Red Cross Volunteer House gives 34,000 volunteers a setting for the continuous development
of their work in Denmark. The building is designed by COBE in cooperation with the volunteers as a celebration of volunteer work and commitment and as a meeting place for the volunteers, the city and anyone wishing to contribute to the work the Red Cross does for marginalized citizens. The Red Cross Volunteer House is an extension of the national headquarters of Red Cross in Denmark in Copenhagen. The triangular building has a 850-㎡ roof that acts as a large public staircase extending from the street level to the second floor of the building. The extension, which has a floorspace of 750 ㎡, is placed partially below ground and serves as the main entrance to both the headquarters and the volunteer centre. The Red Cross Volunteer House was designed with the ambition of creating a new meeting place for the 34,000 Red Cross volunteers as well as a new public space – an urban living room that gives something back to the city. That ambition has been realized.

▼红十字会志愿者之家鸟瞰,aerial view of Red Cross Volunteer House

建筑师、COBE创始人Dan Stubbergaard说:“通过红十字会志愿者之家,我们希望创造一个最佳的环境献给我们的平民英雄——那些为帮助边缘化市民做出了非凡努力的成千上万的志愿者。建筑的屋顶现在是红十字会面对世界的形象,这个既是斜坡露台也是楼梯的屋顶,更是一个独一无二、吸引和欢迎着成千上万志愿者、行人和整个城市的聚会场所。这栋建筑成为了一个城市空间,谦逊而慷慨地邀请外面的世界进入。”

‘With the Red Cross Volunteer House we wanted to create a place that provides optimal settings for the heroes of everyday life – the thousands of volunteers who make an extraordinary effort to help marginalized people. The roof of the building is now the Red Cross’s face to the world and a unique meeting place that acts both as a terraced stand and as stairs while also offering an attractive and inviting space to the many thousands of volunteers and, equally, to passers-by and the rest of the city. The building has become an urban space and expresses both generosity and modesty while inviting the outside world in,’ says Dan Stubbergaard, architect and COBE founder.

▼志愿者之家大斜坡屋顶,large slope roof of Volunteer House

 

基于志愿者愿望的城市聚会空间
A MEETING PLACE IN THE CITY BASED ON THE WISHES OF THE VOLUNTEERS

COBE在项目过程中与红十字会及志愿者组织代表密切合作。在对话中,他们从空间规划到建筑设计都进行了测试、讨论和调整。2017年11月建筑开放后,红十字会吸引了更多关注——每月有超过500名志愿者使用这栋建筑,当地60家分支机构到这里参观,超过8000名好奇的外部游客在这里驻足游览。

COBE developed the project in close collaboration with the Red Cross and representatives of the volunteer organization. In a dialogue process, everything from the spatial programme to the design of the building was tested, discussed and adapted. After the opening of the building in November 2017, the Red Cross has attracted added attention – more than 500 volunteers use the building every month, 60 local branches have visited, and more than 8,000 curious outside visitors have stopped by.

▼独特的建筑形态及入口,unique architecture style and the entrance

丹麦红十字会秘书长Anders Ladekarl说:“志愿者之家为支持和发展红十字会核心的志愿者工作做出了重要贡献。志愿者之家是一个充满开放性和吸引力的建筑,符合我们希望成为一个与社区持续对话的组织的目标。这不仅仅是一栋建筑或者一个地方——这是一个进行交流与发展的空间。创意的环境激发创意策略。我们在实践中已经看到了这一点,并且我相信在未来几年,我们将持续在志愿者之家看到更多关于未来公民社会的新想法出现。我们一次又一次的看到建筑激励和促进红十字会志愿者工作的能力。”

‘The Red Cross Volunteer House makes an important contribution to the support and development of the volunteer effort that is at the heart of the work of the Red Cross. The Volunteer House has an open and inviting architecture that is in keeping with our ambition of being an organization in continuous dialogue with the community. This is not just a building or a place – it is a space for exchange and development. A creative setting that inspires creative solutions. We have already seen this in practice, and I am certain that in coming years, we will continue to see many new ideas for tomorrow’s civil society arise in our Volunteer House. Time and again, we see the capacity of the architecture to inspire and promote the development of the volunteer effort in the Red Cross,’ says Anders Ladekarl, secretary general of Danish Red Cross.

▼斜坡屋顶成为人们聚集的空间,the roof becomes a place for people to meet here

▼人们在这里进行各种活动,people use steps for many activities

 

一个融入场地的标志建筑
AN ICONIC BUILDING ADAPTED TO ITS SITE


壮观的斜坡楼梯屋顶,与相邻的Fælledparken公园、丹麦共济会和由前哥本哈根市政厅改造成的黄色砖墙的红十字会总部共同融入并诠释了这一区域的特征。阶梯屋顶是用与红十字会总部同样的黄色砖块砌成的,它成为一个很受欢迎的聚会场所——在夏天,志愿者与工作人员在这里聚会,路人在这里停下休息,当地人在台阶上做各种事情,从锻炼到喝咖啡。

The spectacular roof slope and stair simultaneously blend into and reinterpret the unique character of the area, with the adjacent park Fælledparken and the Danish Freemasons’ Hall, as well as the Red Cross headquarters themselves, a yellow-brick building that is the former Copenhagen County hall. The stepped roof was built using the same yellow bricks. It has become a popular meeting place – in summer, volunteers and staff hold meetings here, passers-by stop for a break, and locals use the steps for anything from workouts to coffee appointments.

▼斜坡屋顶、总部、共济会大厅与公园共同诠释了这一区域特征,
slope roof、headquarters、Freemasons’ Hall and the park reinterpret the character of the area

进入内部,人们可以看到一个志愿者中心和总部共享的入口区域。区域左侧是志愿者之家开放的台阶和一个可容纳100人的会堂。这个地方通向一系列可以用于培训、会议、公开活动、放映电影和其他活动的会议室。台阶屋顶朝向总部开放,在志愿者之家的任何位置都能够看到这个地方。原有建筑与扩建建筑通过一个绿色公园进一步连接。红十字会志愿者之家也为员工和志愿者提供了一个可以见面的共有空间,从而为蓬勃发展与合作提供了理想的条件。

Going inside, one is met by a common arrival area shared by the volunteer centre and the headquarters. To the left, the Volunteer House opens up in the form of an open terraced stand and auditorium with a capacity of more than 100 attendants. This space leads down to a series of conference rooms that can be used for training and meetings, events, presentations, film showings and many other activities. The stepped roof surface opens up towards the headquarters, which are visible from any position within the Volunteer House. The original building and the new extension are further linked by a green park. The Red Cross Volunteer House also offers a common space for employees and volunteers to meet, thus providing ideal conditions for development and cooperation to flourish.

▼志愿者之家内部,interior of volunteer house

▼可容纳多人的开放礼堂, open auditorium can contain many people

▼内部开放的大台阶,open terraced stand in the interior space

▼供员工和志愿者休息的区域,leisure space for employee and volunteers

在2013年3月,丹麦红十字会宣布了新志愿者中心的竞赛结果,COBE赢得了竞赛。新建筑于2017年11月完成,私人基金会A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål为工程资助了3070万丹麦克朗。

In spring 2013, Danish Red Cross announced the competition for the new volunteer centre. COBE won the competition. The new building was completed in November 2017 and was constructed with a grant of DKK 30.7 million from the private foundation A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.

▼场地平面,site plan

▼首层平面,ground floor plan

▼屋顶平面,roof plan

▼地下层平面,lower floor plan

 

About the Red Cross Volunteer House:
Location: 27 Blegdamsvej, 2100 Copenhagen Ø, Denmark
Client: Danish Red Cross – The new building was made possible only with a grant of DKK 30.7 million from the private foundation A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.
Architect: COBE
Engineer: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma
Landscape architects: PK3 and COBE
Turnkey contractor: C.C. Brun
Programme: volunteer centre – exhibition spaces, project, meeting and conference facilities, training facilities, disaster management facilities and a café
Size: 750 ㎡
Status: First prize in competition 2013, completion 2017
Photos credts: Rasmus Hjortshøj – COAST

More:COBE。更多关于:COBE on gooood 

Post a Comment