”Red Box” Office, China by YUNGU DESIGN

Light creates time, gravity creates space

Project Specs

Location:

感谢 云谷空间设计(联系邮箱:846715031@qq.com) 予gooood分享以下内容。更多关于:YUNGU DESIGN on gooood
Appreciation towards YUNGU DESIGN (Contact: 846715031@qq.com) for providing the following description:

“到最后,设计成了生活的一部分,它发生出不可度量的气质,焕发出活生生的精神。” —— 路易斯.康

“In the end, design becomes a part of life, it produces immeasurable temperament and radiates the living spirit. ” — Louis Isadore Kahn

▼空间概览,preview © 川河映像

当空间不仅仅是空间本身,它所承载的内容就有了更多的意义。云谷办公室是设计师同小伙伴们一起打造的一个“休闲式”工作空间,打破原有办公室给人的刻板印象。

When space is not only space itself, the content it carries has more meaning. Cloud Valley Office is the designer with small partners to create a “casual” work space, to break the original office stereotypes.

▼入口,the entrance © 川河映像

▼室内一瞥,a glance to the internal space © 川河映像

门口将地面抬高15cm做成一个盒子的形状,玻璃的结合自然形成一个小小天窗。类似夯土色泽的艺术涂料是最后反复挑选定稿的颜色,在具体有视觉冲击力的同时意外的也让人感受到平静。

The doorway lifts the floor 15 cm into the shape of a box, and the combination of glass forms a small skylight. Similar to the rammed earth color of the art paint is the final repeatedly selected final colors, in the specific visual impact at the same time the unexpected also let people feel calm.

▼红色盒子,the red box © 川河映像

▼建筑结构与人的良好互动,the interaction between architecture and human © 川河映像

室内空间沐浴在宁静而温暖的阳光之中,设计师和客户进入时便可感受明亮而舒适的氛围。为人们在繁忙的都市中提供一处放松憩歇的共享空间。

The interior spaces are bathed in quiet and warm sunlight, allowing the designers and clients to enter in a bright and comfortable atmosphere. a peaceful and cozy interior atmosphere and  offers a shared  space of  relaxation in the busy city life.

▼工作空间,the working space © 川河映像

▼工作空间角落,the corners of the working space © 川河映像

▼从工作空间望向休闲区,the lounge from the working space © 川河映像

▼明亮而舒适的氛围,the bright and welcoming atmosphere © 川河映像

▼休闲区角落,the corners of the lounge © 川河映像

▼阳台休闲区,the balcony lounge © 川河映像

设计师将书架设计成看似悬挂在天花板上的效果,极简的不锈钢线条从上到下全部贯穿。

The bookshelf is designed to look like it is suspended from the ceiling, with minimal stainless steel lines running from top to bottom.

▼书架细节,the details of the bookshelves © 川河映像

从桌面生长出的仙人柱也是一个特殊的细节构想。如果说光创造了时间,引力创造了空间,那么“红盒子”的空间氛围就如同自然流淌的轻音乐,加上熏香和新鲜咖啡的气息。

The faery pillars growing from the tabletop are also a special detail idea. If light creates time and gravity creates space, the atmosphere of the “red box” is like light music flowing naturally, with the smell of incense and fresh coffee.

▼平面图,plan © 云谷空间设计

项目名称:“红盒子”办公室 / 杭州
设计方:云谷空间设计
联系邮箱:846715031@qq.com
项目设计 & 完成年份:2021/3 – 2021/8
主创及设计团队:吴飞 / 云逸
项目地址:杭州
建筑面积:50m²
摄影版权:川河映像
客户:云谷空间设计
品牌:艺术漆、不锈钢、装饰木皮

More: 云谷空间设计(Contact: 846715031@qq.com)     更多关于:YUNGU DESIGN on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment