Private dwelling house by CHADO Architectural Studio

Symmetric house emphasized by furnace

Project Specs

Location:

感谢 CHADO Architectural Studio 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:CHADO Architectural Studio on gooood
Appreciations towards CHADO Architectural Studio for providing the following description:

项目为一家四口的住宅,其纪念性的“外壳”与通透、明亮的室内形成对比,体现了设计的理念。建筑外形矮胖,钢筋混凝土外铺设石头和砖块,巨大的玻璃幕墙将室内空间展现在人们面前,成为项目最主要的元素。建筑立面中心矗立着双向火炉的烟囱,进一步凸显了项目的对称性。

A house for a family of four people uses the idea of a contrast between a monumental “shell” – and a transparent, filled with light and air “inside”. Squat forms of reinforced concrete are coated with bricks and stones, and panoramic glazing opens a view to the interior, which becomes a full-fledged element of the architecture. The symmetry of the building is dynamically emphasized by the pipe of a two-sided fireplace, which runs straight through the center of the facade.

▼项目外观,烟囱强调对称性
external view of the project, pipe emphasizing the symmetry of the building

露台中设置夏季厨房、火盆区和餐桌,外围种有多种多样的植物和果树,丰富的绿植带营造出亲密而舒适的氛围。建筑后部巨大的玻璃立面统一室内外空间,将厨房和带有露台的客房连接在一起,后院中设有巨大的无边泳池和一个带鱼塘的石头洞穴。

The abundance of greenery gives the atmosphere to these project: which is intimate and cozy, in virtue of the diversity of plants and fruit trees, which were planted by the perimeter of the patio. There is the summer kitchen with the brazier zone and dinner table in this part of the house. The interior and exterior we had united by the extension panoramic windows on the rear facade. The huge windows connect the kitchen-guest room with the terrace on the backyard, where situate the big overflow pool and the stone grotto with the pond for fish.

▼玻璃立面统合室内外空间
glass facade unified the interior and outdoor space

▼与室内相连的露台空间
terrace connecting with the interior

▼泳池旁的休息区,resting area beside the swimming pool

▼露台中的夏季厨房和餐桌,summer kitchen and dining table on the terrace

室内采用现代风格,展现出一种极为实在的特质。家具饰面和房梁由白色木材制成,其温暖的色调为宽敞开放的厨房餐厅空间带来舒适亲密的感觉。空间中最为醒目的的材料是暗红色石块,室内和外立面皆有使用,穿过了全景窗户和屋顶。双向火炉便是有此种石材制成,将餐厅和客房连接在一起。

The main conception of this modern interior had become the honest architecture of the house. The warm tone of furniture veneer and beams made of white wood give the coziness even to such a big and open space as kitchen-dining-room. Among materials, the main role was given to wild pitch-faced stone of dark red tone. We use it as in an interior so in the facade — it penetrates the roof and panoramic windows. The double-sided fireplace consists of the stone, which connects two-zones: the dining room and guest-room.

▼室内外均有使用的暗红色石块
pitch-faced stone in dark red tone used in both interior and exterior

▼双面火炉,double-sided furnace

▼吧台,bar

▼客厅,living space

▼材料形成温馨亲密的氛围,intimate and warm atmosphere created by the materials

▼一层客厅兼书房,study and living room on the first floor

▼旋转楼梯,spiral staircase

▼夜景,night view

▼一层平面图,first floor plan ©CHADO Architectural Studio

▼二层平面图,second floor plan ©CHADO Architectural Studio

Built area: 400 m²
Floors: 2
Rooms: 7

More: CHADO Architectural StudioCHADO Architectural Studio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment