Point Lonsdale House by Edition Office

An linear island amongst the surrounding coastal landscape

Project Specs

Location:

感谢 Edition Office 予gooood 分享以下内容 。更多关于:Edition Office on gooood
Appreciation towards Edition Office for providing the following description:

Point Lonsdale海滨住宅由四个体量连接而成,每个体量都拥有各自的拱顶和独立的功能。建筑适应了东西向的场地形态,并尽可能地靠向南面边界,使起居空间与北面的狭长花园形成充分互动。一系列私人花园和受到荫蔽的木质平台将不同的体量分隔开,在室内和室外之间建立起复杂的关系。

The Point Lonsdale House is a linear-formed beach-house composed of four interlinked pavilions, each defined by its own vaulted roof form and which holds within it the separate functions of the home. The house is shaped to fit the East-West orientation of its site, and is aligned to the southern boundary to allow the living spaces to engage with the long northern garden. Each of the pavilion forms are divided to the south by a series of private courtyard gardens and sheltered decks, which provides the house with a complex relationship to a number of external living spaces.

▼建筑外观,exterior view

从形式上看,住宅被构想为一座被海岸景观包围的、微微抬升于水平面的岛屿。种满本地植物的花园将随着时间的推移逐渐覆盖整个场地。狭长的体量沿着街道呈现出统一的木制肌理,同时使路人能够瞥见深入花园和场地内部的、更为封闭的北立面,从而对住宅的空间功能形成粗略的感知。

▼屋顶平面图,roof plan

Formally the house is designed as an island amongst the surrounding coastal landscape, and is elevated above and cantilevered slightly out over its ground plane. Over time the native gardens will lap against and surround its perimeter. The slender house presents a monolithic and roughly textured timber elevation to the street, while allowing the long northern and more private face of the home to be seen obliquely as it recedes into garden space deep into the site; suggesting patterns of use.

▼四个体量都拥有各自的拱顶和统一的木质肌理,each of the pavilions has its own vaulted roof form and roughly textured timber elevation

▼住宅入口,entry

公用的起居空间连接了两个独立的卧室区域,同时也将所有居住在别墅中的成员聚集起来。这一共享式的中央空间稍稍抬高于地面,定义出家庭的交流和聚会空间,其墙面和地面完全由木板覆盖,强调出起居空间在整个住宅中的核心地位。

▼首层平面图,ground floor plan

The two separated sleeping zones of the house are linked by a central shared living space which brings all of the occupants of the holiday home together. This central and communal room lifts up spatially to define the shared gathering space of the home. It is entirely and monolithically lined with timber boards, signifying the living space as the social fulcrum and heart of the project.

▼起居室,living space

▼墙面和地面完全由木板覆盖,the living space is entirely and monolithically lined with timber boards

起居空间并未设置明显的木制平台,而是与北面的花园以及更远处的海岸灌木景观紧密连接。起居空间西侧的木制墙壁中包含一个4米宽的旋转门,与朝北的户外空间相连。通过这种方式,起居空间被横向地扩展至一个非正式的空间,使人联想到当地粗犷而朴实的海滨小屋。另外一面可开启的墙壁通向厨房和休闲室之间的一个更为私密的木制平台。钢框玻璃滑动门使该平台成为了休闲室的一部分延伸,相互连接的室外空间形成了一个次级网络,将所有的建筑体量统一起来。

This living space has no apparent deck, but instead holds an intimate relationship to the northern gardens and coastal scrub landscape beyond. The timber wall to western end of this living space however opens up entirely as a 4m wide timber pivot wall from the living space, into the north facing outdoor room. In this way the living space spills out sideways into an expanded informal space which brings to mind the simplicity of the traditionally rugged and unadorned beach house vernacular that imitates a built tent rather than a refined urban house. A further operable wall opens out to a more private deck between the kitchen and lounge space. A long sliding steel-framed glass door allows this deck to become an extension of the informal lounge space, and thus re-linking the pavilions of the home via a secondary network of connected outdoor rooms.

▼起居空间与朝北的户外空间相连,the living space opens up into the north facing outdoor room

▼从餐厨空间望向平台,view to the deck from dining and kitchen

▼厨房细部,kitchen detailed view

房屋之间的空隙将海岸的微风带入每个房间,使住宅不再需要空调和机械化的制冷系统。北向的窗户被设置在屋顶结构内部,在增加屋檐深度的同时也起到了被动式的遮阳效果,使居住者可以在阳光下慵懒地小憩一阵,孩子们也可以在微微抬升的“舞台”上表演和玩耍。

▼庭院视角,view from the garden

▼木质平台细部,deck detailed view

The capacity for the house to open multiple large apertures between the interlinked pavilions allows for coastal breeze paths to wash though the home, removing the requirement for air-conditioning and mechanical cooling. The windows to the northern façade are each set within small undercrofts of the roof forms to create deepened and passively shaded eaves. These small north-facing undercroft niches establish a living edge to the house. Elevated to seating height above the ground plane they provide opportunities for lazy napping in the sun, reading while also becoming a stage for children to play and to perform from.

▼屋顶和立面细部,roof and facade detail

▼室内细部,interior detailed view

▼浴室,bathroom

▼首层平面图,ground floor plan

▼屋顶平面图,roof plan

▼北立面图,north elevation

▼南立面图,south elevation

▼东立面图和西立面图,east and west elevations

▼剖面图,section

Project Title: Point Lonsdale House
Location: Point Lonsdale, Australia
Architect: Edition Office
Builder: Fido Projects
Landscape: Lisa Stafford Design
Photographer: Ben Hosking
Completion date: 2018

More:Edition Office。更多关于他们,请至:Edition Office on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment