Peconic House by Mapos

Preserving the Hamptons’ historic character while accommodating the scale and refinement of 21st-century living

Project Specs

Design:

非常感谢 Mapos 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Mapos for providing the following description:

位于纽约长岛的South Fork以其得天独厚的自然条件,吸引着艺术家们怀着灵感与梦想伫足于此。当中最负盛名的区域便是The Hamptons。在和煦日光与优美景致中,艺术家们的才华让这个地区成为美国当代艺术与建筑的重镇。然而近年来,这些美名也为The Hamptons带来令人不乐见的发展—水准参差不齐的建案如雨后春笋般冒出,居民人口急遽增加、交通日渐壅塞。居住于此甚至开始给世人们炫富招摇的负面观感。在接受一位老客户的委托之后,我们开始思考:如何打造一座俯瞰Peconic海湾、蕴藏The Hamptons文艺气息而又兼具当代隽雅风格的住宅?

The Hamptons enjoys a storied past. Unique daylight and compelling landscapes have drawn artists to this part of Long Island’s South Fork for the last century and a half, and their work here includes an important body of modernist fine art and architecture. Yet more recently, the Hamptons’ allure has outsized its capacity—sprouting insensitive residential development, snarled traffic, and a national reputation for showing off. When a longtime Mapos client asked us to consider creating a multi-generational family retreat overlooking the Peconic Bay, we initiated dialogue about preserving the Hamptons’ historic character while accommodating the scale and refinement of 21st-century living.

▼俯瞰Peconic海湾的现代住宅外观,exterior view of a modern house overlooking the Peconic Bay

我们的客户—一对夫妻,在俯视Peconic湾的峭壁之上,找到了一片由茂密树林所环抱的狭长青草地;一棵65公尺高的梧桐树蔚然挺立于草地中央。绿意绵绵、生机盎然,这片五英亩大的青草地毫不保留地令人如痴如醉、心驰神往。在这里,Mapos希望再现The Hamptons的渊源历史与绝代风华,我们的客户则力求融于环境、拥抱自然。一场游走于展现艺术人文与善待自然生态间的对话,火花由此展开。

Prior to assigning this commission to Mapos, the husband and wife had purchased five acres of bluff top, in which the Peconic Bay and old-growth forest sandwich a sliver of meadow. In that time, they had also become deeply enthralled by the property’s existing trees and fauna, particularly a .65 meter tall sycamore standing near the center of the meadow. Emboldened by our vision of reasserting the Hamptons’ creative and environmental legacies, the couple requested a compound that leaves as little imprint on the site as possible.

▼住宅场地是一片被茂密树林所环抱的5英亩狭长青草地,the site is a five-acre bluff top, in which the Peconic Bay and old-growth forest sandwich a sliver of meadow

Peconic House由372平方米的建筑和186平方米的露台组成,优雅地楔入大梧桐树北部的山丘里。住宅横向延展贴近地面,旨在不遮蔽树木所需的光照且展现Peconic Bay的原始景观。屋顶种植原生草皮以降低人造建筑对环境的干预,同时将建筑对这片流域的影响降到最低。61公尺长的露台与住宅平行、自山丘缓步而下,并向西延伸形成一个23公尺长的无边泳池。我们还用的混凝土、松木、再生木材与耐候钢使建筑物原本有稜有角的轮廓便得圆融;房屋与露台彼此相应相合,轻柔地没入原有的植被与海岸线中。这些原材料在积年累月之后将被大自然染上一层独有的色泽,最终成为大地景观的一部分。

The Peconic House is comprised of a 372-square-meter building and 186-square-meter terrace. Gently wedged into a hillock just north of the great sycamore and featuring low-slung proportions, the residence is designed to preserve the tree’s sun exposure and original views to Peconic Bay. Its roof is planted with native meadow grasses to camouflage human intervention, and to minimize the project’s impact on the watershed. The 61-meter terrace steps down the hillock in parallel to the residence, culminating in a 23-meter100 infinity-edge lap pool that extends to the west. Together, the house and terrace form positive and negative volumes, whose palette of concrete, cedar, reclaimed ipe wood, and Corten steel soften the overall linearity and evoke local vegetation and coastline. These unfinished materials are slowly developing a natural patina, and their color will ultimately blend into and become part of the landscape.

▼住宅横向延展贴近地面,向西延伸形成一个23公尺长的无边泳池,屋顶种植原生草皮,the house features low-slung proportions, culminating in a 23-meter100 infinity-edge lap pool that extends to the west and its roof is planted with native meadow grasses

我们的客户对两位杰出当代艺术家—Richard Serra和Andy Goldworthy情有独钟,而这两位艺术家在作品中呈现的丰富层次感、空间感也形塑了我们对这座住宅入口的设计概念。于树林里与青草地上沿著蜿蜒石墙前进,在耐候钢的指引下漫步走过一层又一层的青葱翠绿,揭开整座宅邸全貌的面纱后,来访的宾客来到了入口。

Because the clients expressed a lifelong interest in Richard Serra and Andy Goldsworthy, the unfolding sequence with which one encounters these modern artists’ installations inspired our strategy for approaching the residence. Approaching guests follow a meandering stone wall through the woods and meadow of the site, eventually leading to a crisp line of Corten steel piercing the meadow; moving toward that image ultimately reveals the main residence, and conveys the visitor to its threshold.

▼宾客于树林中与青草地上沿著蜿蜒石墙前进后抵达建筑入口,approaching guests follow a meandering stone wall through the woods and meadow of the site, eventually leading to the gate

▼住宅一侧朝向自然美景的平台,platform towards splendid landspace

▼立面开窗细节,facade window detail

▼树木与立面光影,tree shadow on the facade

甫进入屋内,映入宾客眼帘的是整个Peconic海湾东西向的全景。客厅阶梯式的设计令人感到犹如从树丛中走出来的旅人一般,震慑于倏然开阔的美景。住宅内部视觉设计则浓缩了峭壁顶端的景色,一株株原生的雪松、再生白橡木依着宅邸内的地势,与31公尺长的玻璃墙一同延伸到露台。在Peconic House,我们的每一个巧思都致力于模糊人为建筑与自然景观之间的界线:铺满原生草皮的绿色的屋顶维护了生物多样性;吊臂的设计则是提供了上午接受日光沐浴、下午接受阴影庇荫的弹性;宅邸东侧的转折处则自然而然地座落了一扇主卧室专属的凸窗。室内设计上,形象与意象两者在这做宅邸的呈现相辅相成;而各项注重永续发展的细节也表明了Peconic House就如同您由其外表所见:以人为本、拥抱自然。

Opening to a stepped living room that frames an east–west panorama of the Peconic Bay, the residence’s entrance was conceived as a startling experience—as if one has emerged from the forest. The interior further abstracts the bluff-top landscape, with unfinished cedar and reclaimed white oak following the site’s topography and crossing to the terrace via 31-meter-long glass wall. Every design decision supports this blurring of built environment and nature: the green roof promotes biodiversity while its cantilevers provide daylight harvesting in the morning and shade in the afternoon, and articulation of the east elevation creates a prow-like bay window for the master bedroom. The interiors’ abstraction and literalness play off one another, and intimate an overall sustainability strategy that makes this project as sympathetic to the environment, performance-wise, as it is visually.

▼客厅阶梯式的设计令人感到犹如从树丛中走出来的旅人一般,震慑于倏然开阔的美景,stair-style design of the residence’s living room was conceived as a startling experience—as if one has emerged from the forest

▼用餐空间,dinning room

▼卧室,bedroom

▼洗手间,bathroom

▼凸窗细节,bay window detail

▼场地平面,site plan

▼首层平面,lower level plan

▼二层平面,main floor plan

Project name: Peconic House
Design: Mapos Architects D.P.C.
Website: www.studiomapos.com
Contact e-mail: lynda@studiomapos.com
Design year & Completion Year: 2016
Project location: Hamptons Bays, NY, USA
Gross Built Area: 354
Photo credits: Michael Moran/OTTO
Partners : General Contractor: Gentry Construction Company, Inc.
Lighting Designer: Mapos
Landscape Design: John Beitel
Engineering: Condon Engineering, P.C.
Civil Engineering: Fox Land Surveying
Expediting: DKR Shores, Inc.
Brands / Products used in the projrct
Glazing: North Shore Window & Door / Fleetwood / Vitrosca,
Structural Steel: Tebbens Steel
Green Roof: NY Green Roof / John Beitel
Flooring: Madera-Trade
Built-in Millwork: LCK Enterprises
Bathroom Fixtures: Waterworks / Duravit / Kohler / Geberit
Kitch. Appliances: Viking / Gagenau / Aga
Fireplace: Accucraft
Exterior Decking: Madera-Trade
Lighting: Eurofase / School House Electric / Lindsey Adelman / Rich Brilliant Willing
Window Treatments: Maharam / Kirsch / Mechoshade
Tiles: Apa Visa
Stone: Stone Source

More:Mapos

Post a Comment