Ngee Ann Polytechnic Block 5, Singapore by DP Architects

Inspired from light and shadow, the trap play pattens creating a dynamic interior.

Project Specs

Location:
Tags:

非常感谢 DP Architects 予gooood分享以下内容 。更多关于他们:DP Architects on gooood
Appreciation towards DP Architects for providing the following description:

在义安理工学院成立50周年之际,Block 51这个27000平米的教育中心成立了,其符合了义安理工学院的愿景,是一个现代动感的高等教育平台,其各个教育设施充分尊重环境。

Coinciding with the 50th anniversary of the founding of Ngee Ann Polytechnic, Block 51 is part of a 27,000 square metre expansion plan in line with the polytechnic’s vision to be the platform for modern dynamic tertiary education, complete with educational facilities that are designed with environmental sensitivity.

▼建筑外观-三角钢玻璃幕墙,External View- a triangulated steel and glass façade screen

Ngee Ann Polytechnic 51

建筑室内的中庭被包裹在三角钢玻璃幕墙内,光影在立面舞动漂浮。双层的建筑立面也是气候调节器减少室内的热量,同时也可以防止眩光。

Wrapped in a triangulated steel and glass façade screen, the large atrium interiors are washed by the dynamic movement of shadows. The façade skin also doubles up as a climate modulator, reducing heat and glare to the spaces within.

Ngee Ann Polytechnic 51     3-Ngee Ann Polytechnic Block 51by DP Architects

MAKAN广场作为设计的重要节点,设计师通过设计Eco-Deck加强了建筑和校园其他部分的联系。受到讲堂锥形体量的启发,Block 51的体量也略有倾斜,仿佛漂浮于Eco-Deck的上方,这种形式有利于公共区域的自然通风。

The design celebrates the Makan Place as an important node, and expands its connectivity to the rest of the campus via the Eco-Deck. Inspired by the tapering volumes of the lecture theatres, the slanting forms of Block 51 float above the deck, encouraging the flow of air through the naturally ventilated communal areas

▼ 自然通风的Eco-Deck,Eco-Deck-encouraging the flow of air through the naturally ventilated communal areas

2-Ngee Ann Polytechnic Block 51by DP Architects

20-Ngee Ann Polytechnic Block 51by DP Architects

项目位于现存的MAKAN广场美食中心的上方,建筑一共九层,容纳了26个新教室8个讲座厅和地面层的大美食中心,其中的6个新楼层配备有露天的学习空间。这栋建筑也是校园内最高的建筑。

Centrally located within the campus and rising eight storeys above the existing Makan Place food court, the nine-storey building houses 26 new classrooms, eight lecture theatres and a large food court at the ground level, including six new floors with open-air study spaces for students. It is also the tallest building on campus.

Ngee Ann Polytechnic 51

10-Ngee Ann Polytechnic Block 51by DP Architects

外立面遮阳元件表达了建筑设计的同时也为室内提供了适宜的日光,自然通风的公共区域则十分适合学生在这里学习。

The façade shading elements form the main architectural design expression, which provides opportunities for ideal daylighting, while the optimisation of naturally ventilated areas throughout the building provides comfortable study and communal areas for students.

Ngee Ann Polytechnic 51     Ngee Ann Polytechnic 51

Ngee Ann Polytechnic 51

室内设计也从外立面的遮阳元件上汲取灵感,光透过穿孔板照射如室内,在墙上留下了点点光斑。

The interior design draws reference from the aesthetics of the façade shading elements, where perforated cladding allows daylight to cast gentle speckled shadows on the walls.

Ngee Ann Polytechnic 51

室内的墙上绘制了不同灰度的三角形纹理就如同自然的光影效果。

As a reflection of the architectural language, the interior design applies the same triangulated pattern in gradated shades of grey, much like the different grey hues that shadows contain.

Ngee Ann Polytechnic 51

12-Ngee Ann Polytechnic Block 51by DP Architects

简单的石膏槽线更增添了纹理的深度和质感。

Further delineations of the wall pattern with simple plaster groove lines add a subtle depth and texture to the feature walls.

Ngee Ann Polytechnic 51

Ngee Ann Polytechnic 51

地板表面也采用了相同的设计方式,倾斜灰色和白色线条横贯整个开敞空间,明亮的海蓝色也搭配着出现在室内的垂直墙上。

In the same spirit of playing with shadows, the floor finish incorporates slanting lines stretching across the open spaces, in greys and whites, with bold bright splashes of aquamarine that are echoed along some of the vertical planes as well.

15-Ngee Ann Polytechnic Block 51by DP Architects

14-Ngee Ann Polytechnic Block 51by DP Architects

室内以冷色调为主,打造出一种现代严谨的氛围,与求学的知识气氛相得益彰。

The overall effect is cool, modern and serious, complementing the academic pursuit of knowledge and skills that takes place in the building.

▼ 讲堂,Lecture Theatre

Ngee Ann Polytechnic 51

Ngee Ann Polytechnic 51     Ngee Ann Polytechnic 51

Architect: DP Architects Pte Ltd
Interior Design: DP Design Pte Ltd
Client: Ngee Ann Polytechnic, Singapore
Environmental Sustainable Design Consultant: DP Sustainable Design Pte Ltd
Structural Engineer: Beca Carter Hollings & Ferner (S.E Asia) Pte Ltd
M & E Engineer: Beca Carter Hollings & Ferner (S.E Asia) Pte Ltd

More: DP Architects,更多关于他们:DP Architects on gooood

Post a Comment