Middlebury College Virtue Field House and Athletic District Master Plan / Sasaki

An indoor sport facility for large campus functions

Project Specs

Design:

来自 Sasaki 对gooood的分享。更多关于他们: Sasaki on gooood
Appreciation towards Sasaki for providing the following description:

米德尔伯里学院沃尔图体育馆是美国众多大学体育训练及比赛场地之中最独特的其中一个。这个体育设施拥有灵活的设计,容纳室内练习场、跑道、扩建的休闲空间以及优化的观众席。面积达12万平方尺(约11150平方米)的体育馆除有200米长的跑道外,超过2万平方尺(约1858平方米)的人工草坪也是其亮点所在。建筑物用途多元化,在进行体育活动时可容纳500名观众,而在举办大型校园活动时,更可按照适用于集会的布局方式容纳多达5,000人。设计采用了技术先进的运动地面,即使遇上恶劣天气,运动员仍可在室内进行练习。此外,场馆也具备必不可少的大型多用途空间,以提供场地进行国家大学体育协会所举办的田径锦标赛、各项校内节目以及其他特别的校园和社区活动。严谨的总体规划和功能布局厘定了体育馆的面积和位置,当中尤其考虑到建筑物与现有的体育中心和室外运动场地之间的关系;与此同时,此规划方案亦提升了各个重要的露天空间的功能,使整片体育园区能更好地融合到校园肌理中。

The Virtue Field House for Middlebury College is one of the most unique training and competition venues in collegiate athletics. The flexible facility incorporates an indoor practice space, competition track, expanded recreation space, and improved spectator accommodations. The 120,000-square-foot field house includes a 200-meter track and features over 20,000 square feet of athletic turf. The multi-use complex accommodates 500 spectators for sporting events and up to 5,000 people for large campus functions in an assembly configuration. The structure allows all athletic teams to practice indoors during inclement weather on a state-of-the-art performance surface and provides a much-needed large multi-purpose space that accommodates a variety of events such as NCAA track meets, intramural and recreational uses, and special campus and community functions. A rigorous master planning and programming effort determined the size and location of the facility, carefully considering the building’s relationship to the existing athletic center and outdoor fields. The plan also enhances critical outdoor spaces to better integrate the entire sports complex with the campus fabric.

▽ 鸟瞰体育馆,birdview

Middlebury Field House_web_03

▽ 建筑外观,external view

Middlebury Field House_web_01

Middlebury Field House_web_06

▽ 可举办大型校园活动的体育设施,an indoor sport facility for large campus functions

Middlebury Field House_web_16

Middlebury Field House_web_14a     Middlebury Field House_web_12a

▽ 总平面图,体育园区融合到校园肌理中,site plan, the entire sports complex integrate with the campus fabric

Middlebury Field House_web_02

本项目取代现有名为”bubble(气泡)”的体育设施,该设施是一个仅供运动员使用的室内田径场,而全新的体育馆则有机会服务全校以至米德尔堡本地社区。通过将体育馆加宽,并且将短跑用的直道置放于椭圆跑道之外,跑道的内部空间就能发挥各种用途。椭圆跑道的内部一般会铺上篮球场或网球场所用的硬质地面,但本项目却以人工草坪取而代之,因此就算在佛蒙特州寒冷的冬天里,运动员也可以在气候宜人的室内空间练习草地运动。至於米德尔堡本地社区的居民,亦受惠于这个灵活而用途广泛的体育馆:这里既可举行社区和俱乐部会议,也可成为朋友聚会或玩飞碟游戏的地方,邻近城镇的居民可前来散步或跑步,周末时,各项儿童体育联赛又能在此进行。

The project replaces the existing “bubble” – an athletics-only facility that housed an indoor competition track and floor space for field events. The new field house was an opportunity to better serve the entire College as well as the local community in Middlebury, Vermont. By increasing the width of the fieldhouse and placing the straight sprint lanes outside the track oval, the interior of the track became available for a myriad of different uses. Departing from the traditional installation of hard-top basketball or tennis courts within the track’s center, this area is covered in synthetic field turf—providing athletes with the unique opportunity to work on grass skills in temperate indoor space during Vermont’s colder seasons. The rest of the Middlebury community also benefits from the flexible, multi-purpose nature of the field house: intramural and club teams convene, friends gather to toss a Frisbee around, town neighbors come to walk or run, and children’s sports leagues take over for weekend games.

▽ 服务于全校以及整个社区的体育场馆,the new field house serves the entire College as well as the local community

Middlebury Field House_web_11

▽ 短跑用的直道置放于椭圆跑道之外, straight sprint lanes place outside the track oval

Middlebury Field House_web_13

Middlebury Field House_web_13a

▽ 椭圆跑道内部的人工草坪可进行各种草地运动,

Middlebury Field House_web_12

Middlebury Field House_web_17

新体育馆与校园的中心位置距离稍远,要吸引人们的注意,就得向外界散发箇中的活力,让人了解内里的活动。建筑物正面大幅度使用了玻璃,这不仅令室内下方的跑道清晰可见,而且亮灯后的体育馆在晚间显得格外夺目。活动场地在地下12尺(约3.7米)深的位置,以减低建筑高度并缩小体量,让建筑不致成为庞然大物,从而与周边设施和室外运动场地形成互补关系。扩建后的入口大堂充当体育园区内各个主要场地包括体育馆、溜冰场、游泳馆、篮球馆、壁球中心以及其他休闲设施的单一出入口,景观广场和林荫人行步道则将体育设施联系至主校园区。

Set slightly apart from the main hub of Middlebury’s campus, the new field house needed to draw people in by externally projecting the energy and activity happening inside. The use of significant glazing along the front of the building provides clear views onto the track below and transforms the building into a beacon at night. Lowering the event floor 12 feet below grade mitigates the building’s significant height and mass, creating a complementary relationship with surrounding facilities and outdoor fields. An expanded entry lobby provides a single point of access for each of the major venues housed in the sports complex including the field house, ice arena, natatorium, basketball arena, squash center, and recreation facility. A hardscape plaza and tree-lined pedestrian promenade connects the facility to the main campus.

▽ 扩建后的入口大堂,  an expanded entry lobby

Middlebury Field House_web_10

▽ 通透的体育场馆,clear views onto the track

Middlebury Field House_web_18

Middlebury Field House_web_15

▽ 亮灯后的体育馆在晚间显得格外夺目,  the building is transformed into a beacon at nigh

Middlebury Field House_web_08

Middlebury Field House_web_09

Middlebury Field House_web_20

由于固有的体育馆设施尺度庞大,减少及管理能源消耗是设计过程中的关键考虑因素。体育馆内装有八台24尺(约7.3米)宽的吊扇作通风之用,因此无须安装空调。加上高效的LED照明、超隔热墙体和天花以及大量自然采光,体育馆的能耗量得以大大降低。沃尔图体育馆已获得美国绿色建筑协会LEED金级认证。

Because of the inherent large scale of field house facilities, the reduction and management of energy use was a key design consideration. Middlebury was able to experience a significant reduction in energy consumption due in part to the eight 24-foot-wide ceiling fans circulating air thereby eliminating the need for air conditioning, efficient LED lighting, super-insulated walls and ceilings, and an abundance of natural light. The Virtue Field House has achieved LEED Gold certification from the US Green Building Council.

▽ 屋顶的吊扇,高效的LED照明以及大量自然采光,  ceiling fans, efficient LED lighting and an abundance of natural light in the building

Middlebury Field House_web_14

项目名称:米德尔伯里学院沃尔图体育馆建筑设计及体育园区总体规划
项目位置: 美国佛蒙特州米德尔堡
业主名称:米德尔伯里学院
完成日期:2015年7月
规模:11,150平方米
图片/文字:Sasaki Associates
设计服务:建筑/平面设计/室内设计/景观建筑/规划及城市设计

Project name: Middlebury College Virtue Field House and Athletic District Master Plan
Project location: Middlebury, Vermont, United States
Client name: Middlebury College
Completion date: July 2015
Size: 11,150 sqm
Image/text credits: Sasaki Associates
Services: Architecture/Graphic Design/Interior Design/Landscape Architecture/Planning and Urban Design

MORE: Sasaki ,更多关于他们: Sasaki on gooood

Post a Comment