Michigan Loft Renovation by Vladimir Radutny Architects

Light up your life and relax thoroughly

Project Specs

非常感谢 Vladimir Radutny Architects 予gooood分享以下内容。
Appreciations towards Vladimir Radutny Architects for providing the following description

该项目位于一栋世纪老建筑内部,设计团队将一套功能性极差的住宅翻修成了全新的家庭空间。在解决体量内部复杂的空间问题时,设计师精心构建了一个可以点亮生活灵感、彻底放松身心的生活环境。

▼项目概览,overview

Inside a century old structure initially built for automotive assembly and display, we renovated a residence that was poorly functioning as a domestic space. In resolving the spatial problems inside this impressive volumetric shell we crafted a living environment that evokes mental wellness and inspiration within.

▼示意图,schema

在曾经作为厂房的空间内部,被木材覆盖的低矮的过渡区使人在进入住宅时首先感受到一种浓厚的工业气息。设计师通过标准的结构部件、材料约束和灯光设计,在弱化了整体空间主导性的同时,还保持了空间结构的开放和清晰。

Now, as one enters this dwelling through a low, wood clad transition zone the overwhelming feeling of being inside a large industrial room is very much subdued. Scaled architectural components, material restraint and theatrical lighting throughout, lessens the overall spatial dominance, while openness and clarity of space is maintained.

▼工业气息浓厚的住宅内部,the interior of the house with factory style

洗衣机、各种家电和储物空间被整合在嵌入式橱柜,也战略性地分散在整个空间中。开放式厨房整体高于地面,给人带来良好膳食体验的同时,还能坐拥密歇根大道的绝美景观。连续的木质平台完美适应了开放式客厅的宽阔敞亮,为更加私密的家具布置提供了可依靠的边缘,也可以放置一些住户精心挑选的绿植和装饰物。

Living functions such as laundry, mechanicals and storage are integrated within the built-in cabinetry and dispersed strategically throughout the space. Kitchen elements are treated similarly and placed atop the raised platform to elevate one’s experience during preparation of meals with views in a direction of our city’s most iconic street, Michigan Avenue. The continuous wood platform organizes the vastness of the open room, providing an edge for more intimate furniture arrangement and a backdrop for plants and life objects collected throughout our client’s lives.

▼拥有绝佳景观的开放式厨房,an open kitchen with a great view

▼木制平台将厨房整体抬高,the bottom wooden floor elevates the kitchen as a whole

为了更好地控制噪音和温度,卧室空间被包裹在黑色钢材之中且与周边远离。他是一个完全程式化的、固定在木制平台上的视觉锚点,其金属外壳还能打开用作电视柜。卧室的主要目的是打造一个原始洞穴式的空间来改善睡眠,内衬木镶板与隐约的日光共同形成了室内绿洲。

Clad in black steel, the sleeping cube is situated away from the perimeter for greater noise and temperature control. Acting as a visual anchor atop a platform, it is fully programed, the metal skin transforms as panels open up, revealing one of many uses contained within. While its main purpose echoes a primal cave for sleeping, lined in wood paneling with borrowed daylight forms an oasis within.

▼卧室被包裹在黑色钢材之中,clad in black steel, the sleeping cube is situated away from the perimeter

▼卧室外壳还可用作电视柜,bedroom casing still can be a TV stand

▼可滑动玻璃门为卧室带来良好采光,sliding glass doors bring good light to the bedroom

▼内衬木镶板与隐约的日光却共同形成了室内绿洲, lined in wood paneling with borrowed daylight forms an oasis within

当居住者在不楼层间活动时,会有各种意想不到的绝佳视角显现出来。上层空间主要作为住户的休息空间和工作区域,使开放的生活在一天中既分离又连接。在上层阁楼,混凝土天花板仿佛触手可及。一扇大门径直通向户外花园,在那里可以看到芝加哥市宏伟的天际线。

As one moves between levels, a variety of unexpected vantage points and views are revealed. These upper levels function as sleeping space for visitors and couple’s work zones, enabling open living to have both separation and connectivity throughout the day. At the upper loft, where one finally comes close with the concrete ceiling, a doorway leads to a vast outdoor garden with views of our city’s majestic skyline.

▼从客厅向阁楼望去,view to the upper loft from living room

▼通往阁楼的楼梯细部,details of stairs

▼平行镂空的楼梯赋予了空间更多通透感,the stair of parallel hollow out gave a space more transparent sense

▼二楼拐角处视角,view of the second floor corner

▼二楼休息区域,rest area on the second floor

▼二楼工作区域,working area on the second floor

▼浴室,bathroom

▼一层平面图,the first ground floor plan

▼二层平面图,the second floor plan

▼剖面图,sections

Design Architect: Vladimir Radutny Architects

Location: Chicago, USA

Design Team: Vladimir Radutny, Ryan Sarros, Fanny Hothan 

Construction: Artistic Construction LLC

Project Area: 2250 sq.ft.

Project Year: 2015-2018

Photographs: Mike Schwartz Photography

More:Vladimir Radutny Architects.

Post a Comment