Landscape Project for the Mango Logistic Center by AELAND

Traditional industrial parks are lit up with vegetation

Project Specs

Design:
Location:

感谢  AELAND 对gooood的分享。
Appreciation towards AELAND for providing the following description:

Mango物流中心的景观项目旨在将其外部空间与周边的农业景观相结合,同时拥有区别于传统工业园的鲜明特色。

▼项目概览,overview

The main objective of the Mango Logistic Center landscape project is to integrate its exterior spaces to the agricultural landscape of the surroundings and at the same time provide a strong character that differs from the schema of traditional industrial Parks.

▼园区平面图,plan

街道的不对称部分在减少建筑和铺砌面积的同时,还增加了场地的渗透性:外环小道可供行人和自行车通行,主物流建筑被一个倾斜的绿色地下室所环绕。

The Asymmetric section of the street allows to reduce the constructed and paved surface and increases the penetration of the fields: the exterior ring has a sidewalk for the pedestrian and bicycle circulations and the main logistic building is placed in the interior surrounded by a green sloped basement.

▼物流园内的不对称小径,a sidewalk in the logistics park

园区内不同种类的草坪被水泥墩分隔开来,各种草坪的规模和出现频率还会根据物流的运转情况和进入园区的车辆的视角来进行调整。同时,它们也会被用来放置一些照明设备或家具。这样一来,整个园区就被营造出了一种动态的节奏感。这种节奏的变换和调整,显示了物流园内不同区域的不同用途。

The vegetation is organized in wide bands of grasses that are limited by short concrete walls. The scale and frequency of the bands is modulated following the logistic movements and the points of view from the vehicles that will accede to the plants and warehouses and it is also used to place other urban elements like the lightning or the furniture. By these means, the project creates a rhythm that will be mainly experienced from the dynamic perspective of the pedestrian and vehicles movement pedestrian. This rhythm changes and adapts to indicate the different parts and uses of the logistic plant, like the lorry entrances, the pedestrian square or parking spaces.

▼不同种类的草坪被水泥墩分隔开来,the vegetation is organized in wide bands of grasses that are limited by short concrete walls

植被带的耗水量低且无需悉心呵护,与农田周围的杏仁树群以及草坪相连。物流中心的边界和背景视觉效果由成排种植的柏树和白杨树所构成。

▼植被规划剖面图,section

The vegetated bands are low maintenance and water consumption and are combined with groups of almond trees that, as well as the grasses, are connected with the agricultural fields of the surroundings. The limits of the logistic center and the background visuals are planted with aligned groups of cypress and white poplars trees.

▼植被带,the vegetated bands

More:AELAND

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment