Kleines House by Lukas Lenherr Architektur

A spiraling and vertically upward living space that can be experienced in different sequences and as well by sitting on horizontal nets

Project Specs

Location:

非常感谢 Lukas Lenherr Architektur 予gooood分享以下内容
Appreciation towards Lukas Lenherr Architektur for providing the following description:

在瑞士Jonschwil的市中心,一座典型的旧仓库得到了建设性的修护。三个带有卫生设施的房间被纵向地叠加起来,营造出一个呈螺旋式上升的三层起居空间。

▼住宅外观,exterior view © Florian Amoser

In the middle of Jonschwil in Alttoggenburg, Switzerland, a typical old storage house was constructively secured. Three superimposed rooms with sanitary cells were installed one above the other, opening up a spiraling and vertically upward living space through all three floors.

▼剖面图和模型,section & model
© Lukas Lenherr Architektur

基于6×6米的正方形平面,一个面积大约为99平方米的居住空间被塑造出来。各个房间通过室内的开口彼此连接,大尺寸的窗户敞开于房子周边的环境,随之带来不同方向的视野。

On the square floor plan of 6 x 6 meters emerges now a “small house” with not quite 99 square meters of living space. The openings in the interior connect the rooms, large windows create connections to the nearby surroundings and perspectives emerge.

▼室内空间
interior view © Florian Amoser

▼室内窗口和织网
interior openning & nets © Florian Amoser

房子的内部环境使人联想到日本住宅的布局。屋内未设走廊,仅由一系列房间组成。在不同的空间序列之中,或落座于水平的织网之上,居住者得以感受到室内氛围的变化。所有的材料都尽可能地保持简单和天然,裂纹和不同的质地彼此“坦诚相见”。材料的使用展现出一种非常规性,而其使用的痕迹也成为了室内氛围的一部分。

The spatial circumstances reminds of Japanese room constellations. The house has no corridors but consists of a sequence of rooms. They can be experienced in different sequences and as well by sitting on horizontal nets. All materials are clearly reduced and natural. The contrasts and cracks of the materials meet each other without lamination. Often, the materials are unconventionally used and the traces of work are part of the atmosphere.

▼所有的材料都尽可能地保持简单和天然
all materials are clearly reduced and natural © Florian Amoser

为了保护地下水源,房屋没有修建地窖。技术设备也被集中在洗手间的橱柜里。紧凑的空间节约了供暖的成本,厚厚的木纤维保温层和羊毛材料保证了房间的温暖。中间楼层的木柴炉可以与地暖连通。

The house has no cellar because of the groundwater and the technical equipment is tiny that it can be found in a closet in the washroom. Small also means a little volume to heat. A thick insulation of wood fibre and sheep’s wool protects the house. The wood stove in the middle floor can get supported by the floor heating.

▼楼梯和浴室,staircase & bathroom
© Florian Amoser

住宅中使用的材料大都是未经处理且未切割的,螺丝保持了裸露,可以在需要时拆卸和重复使用。整个房子也可以被看做是一个存放建材的仓库。厨房的设计也遵循了重复利用的原则。木制框架来自于建材交换市场,从细节中体现出再利用的理念。

The building materials are untreated, open screwed and mostly uncut. They are removable and reusable. The house can be seen as a store of building materials. The kitchen also works according to this principle of reuse. A wooden frame in which the devices are placed and come from the component exchange trade. The idea of ​​reuse also in detail.

▼厨房,kitchen © Florian Amoser

▼楼梯和天花板织网细节
staircase and net details © Florian Amoser

紧凑的面积为这个有两个孩子的家庭提供了足够的生活空间。垂直的起居室连接了所有的房间,促进了不同成员之间的互动。同时,小巧的住宅也降低了建造的成本和能耗。

The small footprint offers enough space for a family with two children. The vertical living space connects all rooms and living in the smallest space becomes an event that promotes connections. Retreats are always possible and therefore more conscious to experience. The small footprint will also be followed by low construction costs. In addition, there is a low energy consumption, which entails small additional costs.

▼阁楼,attic © Florian Amoser

四季的变化将在木制立面上留下痕迹。产自当地的落叶松木饰面和设计简洁的木窗会根据朝向发生不同的变化,随后产生的螺旋状纹理将起到防止老化的作用。考虑到对城市景观形象的保护,改造的手法尽可能保持了克制,并且与建筑所在的历史环境保持了呼应,旨在塑造地区的可持续性。

The weather will reflect over the years on the wooden façade. The squared timbers from local larch and the simple wooden windows from pine will react differently depending the localisation on the facade and to the surrounding. The later emerging screw pattern counteracts the aging. According to the preservation of the townscape image, the restrained building refers to the historical context and it shapes the place sustainably.

▼立面细节
facade detailed view © Florian Amoser

除了维护上的便捷性之外,住宅还提供了一个菜园空间,作为停车场区域的延伸。适当的简化、舍弃和自给自足是可持续性的重要体现,正如人们普遍认同的那样――少即是多。

The fact that the environment is small is more of a coincidence. In any case, it is easier to maintain and offers space for a vegetable garden that is available at the expense of the parking lot. Reduction, renunciation and sufficiency are important representatives of sustainability for us – and as is well known, less is more.

▼临街立面
street facade © Florian Amoser

▼立面图,floor plans
© Lukas Lenherr Architektur

▼立面图,elevation
© Lukas Lenherr Architektur

More:Lukas Lenherr Architektur

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood

Post a Comment