Kahawa – Coffee & Books, Poland by Atelier Starzak Strebicki

A modern mix of coffee and books

Project Specs

Location:

非常感谢 Atelier Starzak Strebicki 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Atelier Starzak Strebicki on gooood.
Appreciations towards Atelier Starzak Strebicki for providing the following description:

想象一下,一家咖啡馆、一间阅览室、一家书店和一家咖啡烘焙公司,这些都坐落在一个翻新过的旧牛奶酒吧里。业主对书籍的职业热情和对其在非洲度过的童年的美好回忆融合在了这个项目当中,因而业主想创造一个满足图书爱好者和咖啡爱好者各种需求的地方。空间被划分为三个区域,清楚地说明了这个多功能概念。

Imagine a café, a reading room, a bookstore and a coffee roasting company all located in a refurbished former milk bar. The idea to create a place that would meet various needs of book lovers and coffee enthusiasts was a consequence of bringing together owners’ professional passion (for books) and memories of exotic (African) childhood. The space is divided into three zones that clearly illustrate this multifunctional concept.

▼一进入室内首先看到的是书店区域和咖啡柜台,the bookstore and the coffee counters welcome the guests

最前面是第一个区域,有着高高的混凝土天花板,其中包括了一个酒吧、一个咖啡屋和一个安置在平台上的书店。浅色木材制成的酒吧凳沿着窗户边排开,由Jozef Chierowski改造的标志性型号366的舒适的扶手椅,搭配着低矮的咖啡桌,软枕头随意地放置在木制平台的楼梯上——所有的这些决定着这个空间的使用模式:人们可能从此经过,或者在此停留一会儿,或者常驻于此。

The first zone – right at the front, crowned with a high concrete ceiling – includes a bar, a café and a bookstore mounted on the podium. Light wooden barstools lining up against a long window sill, comfortable armchairs – revamped iconic Models 366 by Józef Chierowski – paired with low coffee tables, and soft pillows thrown on the stairs of the wooden podium – all define possible modes of using this space – in passing, for a while or quite a while.

▼书店其实更多的是一个开放式书架,人们登上平台在宽阔的阶梯上阅读;the bookstore is more like an open bookshelf on a podium, people can climb up to read on the broad stairs

▼从书店区域俯瞰整个空间,overlook at the whole space

▼咖啡厅吧台,the counter for the cafe

▼裸露混凝土天花板细节以及灯饰,the exposed concrete ceiling and the lights

第二个区域位于后方,并配备了一个大木桌,周围有着软垫椅,人们可以在这里一起享受美食或者当做工作间一起使用。Kahawa的字样被刻印在进入这个区域的地板装上。原来的水磨石地板被保留下来,偶有修补;原来的柚木地板也是只进行了必要的修补。使用者们可以用脚去感受它们。

The second zone – located at the back and equipped with a large wooden table surrounded with upholstered chairs is dedicated both to collective feasting and working together during workshops. The entrance to this part of Kahawa is inscribed on the floor. You can feel it with your feet when the original terrazzo (only occasionally patched up with new fragments) gives way to original teak floor (again – only where necessary supplemented by new ash wood planks).

▼第二个区域位于后方,并配备了一个大木桌;the second zone – located at the back and equipped with a large wooden table

第三个区域在一个玻璃墙后,使得坐在桌子后面的客人们可以窥视到Kahawa的“心脏”,在那里烘焙和包装咖啡。白色的墙壁映衬着黑色闪亮的烘焙机,向人们大方地展示着砖结构。设计中使用原有层面和纹理,从而保留了最美丽的墙壁和地板的几何图形,这也是设计的主旨。朴素、低调的色调、天然的材料和大量的光线成为盆栽植物、书籍和咖啡爱好者这幅生动的色彩画的背景画框。

The third zone spreads behind a glass wall that enables guests sitting behind the table to peek into Kahawa’s heart, where the coffee is roasted and packed. The black shiny roasting machine is set against the white walls unashamedly revealing their brick structure. This tendency to uncover original layers and textures, to preserve what is the most beautiful in geometry of walls and floors informs the general idea of the project. Frugal and unobtrusive tones, natural materials and lots of light constitute a frame for the truly live colours that are brought by potted plants, books and their coffee-loving readers.

▼当人们坐在第二个区域里的大方桌周围吃饭或者工作时,能透过背后的玻璃墙看到第三个区域;when people dine or work together at the second area, they can see the third area from the glass wall in the back area

▼从第三个区域透过玻璃厂看向第二个区域,looking at the second area from the third area

▼第三个区域是Kahawa的“心脏”,在那里烘焙和包装咖啡;Kahawa’s heart, where the coffee is roasted and packed

▼卫生间细节,details of the restroom

Post a Comment