Jardim do Sol 住宅,巴西阿雷格里港 / Hype工作室

结构与空间的巧妙融合

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :
标签 :

非常感谢来自Hype Studio 对gooood的分享。更多关于他们:Hype Studio on gooood
Appreciation towards Hype Studio for providing the following description:

该项目位于巴西阿雷格里港南部地区的高档社区。这对夫妇有两个孩子,他们喜欢有朋友来参加聚会和庆祝活动。地下一层有技术室、员工室和40辆车的停车位——事实上,这是房主的一个收藏古董车的小型博物馆。一楼有一个巨大的开放式空间,其中包括了客厅、餐厅、家庭办公室、家庭影院和厨房。家庭影院和厨房的巨大的滑动门可以隐藏或完全打开,连接客厅。另外由一栋独立的楼为娱乐和聚会提供了空间。二楼有四个套间卧室。

House located in a high-end gated community in the southern district of Porto Alegre, Brazil. The program is divided in three floors for a couple with two children who enjoy having friends over for parties and celebrations.The underground level has technical rooms, staff rooms and parking for 40 cars – in fact, it’s a small museum for the owner’s antique car collection. The ground floor has a huge open space with living and dining rooms, a home office, a home theater and the kitchen. Large sliding doors make it possible to hide or completely open the home theater and the kitchen to the living room. A separate building houses a space for entertainment and parties. The second floor has four en-suite bedrooms.

▼住宅立面, the facade

▼入口, the entrance

   

▼二层立面同时为房间提供遮阳, the second floor facade works as shading for the bedrooms

   

▼进入室内回看入口, the doorway viewing from inside

▼入口特别设计的楼梯连接二层,the specially designed stairs connecting to the second floor

▼二层通高的室内空间,横向竖向都将空间拉伸,two-floor high main living space, stretching the space both vertically and horizontally

▼家庭影院的滑门可以完全打开, large sliding doors make it possible to hide or completely open the home theater

▼储藏空间和房门也可隐蔽在墙壁中, storage spaces are hidden as walls

   

项目两侧使用了两堵巨大的混凝土墙来阻挡邻居的视线。这是基于隐私的考虑,将娱乐空间放置在基地的后部也是出于同样的考虑。南立面有双层高玻璃窗,让整个客厅都能欣赏到美丽的瓜伊巴湖美景。北立面有遮阳棚和悬臂构造,可以控制各个方向的阳光直射——这是为什么四间卧室都朝北。屋顶的钢网格一直延伸到内部的庭院,营造出房子伸展的感觉,混合了室外和室内空间。

The design uses two huge concrete walls on the sides to block the neighbors’ views to the house, granting privacy – same strategy used with for locating the entertainment space in the back of the site. The southern façade has double height glass windows, allowing the entire living room to enjoy beautiful views of Lake Guaíba. The northern façade has shadings and cantilevers that allow the control of direct sunlight – reason why all four bedrooms face the north. In the roof, a steel grid extends above the inner yard, creating the feeling that the house extends itself, mixing outdoor and indoor spaces.

▼两侧巨大的混凝土墙不仅起到剪力墙的结构作用,还与主要生活空间的体量巧妙地夹出了竖向流通空间;左图为西墙南看,右图为东墙北看,the two huge concrete walls act as sheer walls structurally and sandwich the vertical circulation space against the main living volume;left image is the western wall looking south, and right image is the eastern wall looking north

   

▼北立面的悬臂结构,一层形成了深深的门廊,二层有着四个朝北的房间;the cantilever structure on the north, with four bedrooms on the second floor and a long horizontal porch at ground floor

▼从二层俯瞰生活空间,南面玻璃墙向花园打开,looking down at the living space from second floor, the southern facade opens to the garden

▼屋顶的钢网格构件一直延伸到庭院内部,仿佛是室内空间的延展;the steel grid in the roof extends to the inner garden, linking the interior and the exterior space

▼独立位于南侧的娱乐空间,深藏内部,面朝花园的一面用玻璃完全打开;the independent entertainment building is hidden deeply inside, opening up to the inner garden with glass facade

地下一层是一个混凝土箱体,肋板状水泥屋顶允许大跨度结构。一个有玻璃制的倒影池可以让自然光进入,也可以从内部的庭院里看到。房子是钢结构,使用细长型的钢柱,也允许有大的自由跨度。整个项目遵循一个190×190厘米的网格,在整个房子的屋顶结构中清晰可见。

The underground level is a concrete box built with a ribbed slab roof that allows large spans. A reflecting pool with a glass bottom allows natural light in – as well as views from the inner yard. The house structure is made of steel with slender pillars, also allowing large free spans. The entire project follows a 190×190 cm grid that is clearly visible in the roof structure throughout the house.

▼地下层巨大的停车区域,肋板屋顶减少了结构柱数量;the steel grid in the roof extends to the inner garden, linking the interior and the exterior space

▼玻璃制的倒影池连接庭院与地下空间,使得地下层也可享受充裕的阳光;the glass reflecting pool connects the garden and the underground space, letting light penetrates into the dark underground

▼从地下到花园,from underground level to the garden

▼花园的另一端,the other end of the garden

▼娱乐楼旁的映景水池,the reflecting pond by the entertainment building

   

▼娱乐楼的屋顶花园,the roof garden of the entertainment building

▼地下层平面,the underground floor plan

▼首层平面,the ground floor plan

▼二层平面,the first floor plan

▼剖面,section

▼设计思路分析图,diagrams for design strategies

▼楼层分布,levels

项目名称: Jardim do Sol 住宅
建筑公司: Hype工作室
项目建筑师: Fernando Balvedi
项目地址: Av. Cavalhada 5205, Porto Alegre/RS
完成年份: 2017
总建筑面积: 2.000 m² / 21,500 sq ft
摄影: Marcelo Donadussi
设计团队: Fernando Balvedi, Jean Grivot, Maurício Santos, Luísa Konzen, Naiara Forneck, Luis Bonilla, Bruno Carvalho.
结构: Constsul Engenharia
水电工程师: Filippon Engenharia
空调系统: Sistema Engenharia
灯光设计: Sandra Thomé Luminoténica
景观设计: Karol Gehlen

产品信息
1. Scheid – 木板,窗框和门;
2. Monte Grappa – 钢结构;
3. Inotech – 玻璃扶手和楼梯;
4. Thyssen Krupp – 电梯
5. Deca – 水龙头, 花洒, 清洁器具
6. Palimanan – 水池石材覆面
7. La Cava – 酒柜

Project name: Casa Jardim do Sol (Jardim do Sol House)
Architecture Firm: Hype Studio
Lead Architect: Fernando Balvedi
Project location: Av. Cavalhada 5205, Porto Alegre/RS
Completion Year: 2017
Gross Built Area (square meters or square foot): 2.000 m² / 21,500 sq ft
Photo credits: Marcelo Donadussi
Photographer’s website: http://www.mdonadussi.com.br/#arquitetura
Other participants:
Architecture Team: Fernando Balvedi, Jean Grivot, Maurício Santos, Luísa Konzen, Naiara Forneck, Luis Bonilla, Bruno Carvalho.
Structural Engineer: Constsul Engenharia
Electrical and Plumbing Engineer: Filippon Engenharia
HVAC: Sistema Engenharia
Lighting Design: Sandra Thomé Luminoténica
Landscape Design: Karol Gehlen

Product Information
1. Scheid – Wooden panels, doors and windows;
2. Monte Grappa – Steel structure;
3. Inotech – Glass railing and staircases;
4. Thyssen Krupp – elevator
5. Deca – faucets, showers, sanitary ware
6. Palimanan – pool stone cladding
7. La Cava – wine cellar

More: Hype Studio



发表评论

3 评论

  1. 真豪宅 负一层的车库终于能停的下两位数的兰博基尼了

  2. Profile Photo
  3. 中庭很大,抵我们家几倍。

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×