Jaffa House by Raz Melamed + Omar Danan

Facing the endless waves of the sea, the house becomes a continuation of its natural surrundings

Project Specs

Location:

感谢 Raz Melamed Architect 予gooood分享以下内容。更多请至:Raz Melamed Architect on gooood 
Appreciation towards Raz Melamed Architect for providing the following description:

面向特拉维夫旧城入口处的无尽海浪,层层叠叠的连排别墅以其传统的石砌外墙给人留下了深刻的印象——Jaffa住宅便坐落在这一古老的建筑群当中,在建筑师Raz Melamed和Omar Danan的重新设计下,它成为了一座精致而又独一无二且的建筑。

Facing the endless waves of the sea that break right at the entrance Old City, townhouses stand with an impressive and traditional stone cladding. Within one of these ancient buildings lies an apartment that architects Raz Melamed and Omar Danan turned into a house that is a meticulous, one-of-a-kind architecture.

▼建筑外观,exterior view © Amit Geron

住宅周围的建筑均位于山脊,在过去的300年间,它们发生了一系列变化,根据居民的意愿时常被合并或分割。该项目提供了一种并不常见的外观:建筑被放置在一个清晰的网格中,其底部楼层通过柱子和拱顶被分为6个正交单元,且没有水平层级和层高上的变化。

The buildings that surround the house are built in the topography of a ridge, which has seen architectural changes over the past 300 years, throughout which the houses were split and united frequently according to the wishes of the residents. This joint-architect project provides a rare appearance as it is uniquely built in a clear grid whose ground floor is divided into 6 orthogonal units using columns and domes, with no levels or changes in ceiling heights.

▼周围环境,context © Amit Geron

▼鸟瞰,aerial view © Amit Geron

住宅的内部空间经过重新设计,呈现出传统与现代、光滑与粗糙、以及轻盈与厚重并存的观感。原始建筑完全以Kurkar石材覆盖,这是以色列的一种古老且传统的材料,用于装饰墙壁与拱门。在翻新的过程中,一些选定的区域被涂上石膏,在为建筑赋予现代气息的同时,保持了其外观上的洁净。白色石膏带来关于大海的联想,带来一种存粹而宁静的感觉。这样一来,建筑元素与自然元素之间的隔阂得以消除,住宅本身成为了大海的延续。

The interior of the house in its redesign presented a play between traditional and new, smooth and rough, plaster and stone – in the original construction the house was covered entirely with Kurkar stone, an ancient traditional stone in Israel, that adorned its walls and arches, and during the renovation was plastered in selected parts whose role was doubled, playing both contemporary and clean. The white plaster mimics the feeling of the sea, which in its infinite appearance creates a feeling of pure serenity. In this way the architecture is a continuation of the sea, and vice versa, and they live in subordination as if they were a whole in which there is no partition between a built element and a natural element.

▼入口空间,entrance © Amit Geron

▼细部,detailed view © Amit Geron

▼一层客厅,living room on the ground floor © Amit Geron

▼白色石膏带来关于大海的联想,the white plaster mimics the feeling of the sea © Amit Geron

海洋毫无疑问地成为了住宅设计中的一个组成部分,犹如太空和沙漠一般,给人以广袤无垠的感觉。呼应着这种自然而流动的景观,白色的墙壁由一点开始延伸,不间断地在房屋周围蜿蜒,在空间中成为一种无尽的存在。

There is no doubt that the sea is an integral part of the design of the house, and being a cosmic motif, infinite like space or desert, it illustrates the natural flow of the landscape, and so the apartment in design is its architectural reflection: its walls are the architectural cosmic motif, their white color begins at one point and winds uninterrupted around the house in an endless performance in space.

▼从餐厅望向阳台,view towards the balcony from the dining area © Amit Geron

▼餐厅,dining room © Amit Geron

▼餐厅细部,dining room details © Amit Geron

▼厨房,kitchen © Amit Geron

独特的白色拱门标示出住宅的入口,黄铜材质的门把手使人联想到某种石头,在房屋内部,这一元素将重复出现在灯具、图书室、水龙头和各种扶手处,像珠宝一般贯穿了整个空间的叙事。进入大门后,以白色树脂铺设的地面逐渐伸向内部,在空间中创造出一种不可阻挡的流动。

The entrance to the house is greeted by a door with a white arch and a brass handle, a material reminiscent of stone, which will return as a jewel throughout the house with light fixtures, a library, taps and handles. When opening the door, you are welcomed by a white resin-paved space, a material without partitions that creates an unstoppable flow in the space.

▼从入口拱门望向楼梯,view from the white arch at the entrance © Amit Geron

▼回望入口,look back to the entrance © Amit Geron

▼楼梯和拱顶,the staircase and the arches © Amit Geron

▼楼梯细节,staircase details © Amit Geron

▼楼梯俯瞰,overlook © Amit Geron

住宅共有两层,包含客厅、生活区、厨房、餐厅、客用洗手间和一个宽阔的阳台,其中阳台以轻薄的覆盖物遮蔽,可以眺望大海,同时还配备以桑拿浴室、按摩浴缸和淋浴间。

The house has two floors with a living room, a living area, a kitchen, a dining area, a guest toilet, and a huge balcony on one level with a thin covering, overlooking the sea and equipped with a sauna, jacuzzi, shower, living room and kitchen.

▼二层起居室,living room on the first floor © Amit Geron

▼二层空间细节,first floor detailed view © Amit Geron

▼卧室,bedrooms © Amit Geron

▼浴室,bathroom © Amit Geron

阳台是房屋设计中的重要角色,不论是日常起居还是娱乐,大部分的活动都发生在阳台空间。从阳台望向西立面时,可以看见历史悠久的石砌外墙和新修的砖窗;另外一个半圆形的阳台也被涂上显眼的白色,与建筑古老的材料共同讲述着历史与现代的变迁。

The balcony is a major player in the design of the house as most of the life takes place in it, whether for entertaining or for the enjoyment of the tenants themselves. A view from the balcony to the western wall reveals an ancient stone façade with new brick windows, and a semi-circular balcony, also white, so that the new white stands out against the ancient stone, and together they tell a story on historical and contemporary levels.

▼半圆形阳台,the semi-circular balcony © Amit Geron

▼露台视野,view from the terrace © Amit Geron

▼平面图,floor plans © Amit Geron

More:Raz Melamed Architect。更多请至:Raz Melamed Architect on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment