Intertech R&D Building by ERA Architects

Energy efficient building providing ideal work space for an innovative company.

Project Specs

Location:

非常感谢 ERA Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:ERA Architects on gooood.
Appreciations towards ERA Architects for providing the following description:

科技园,科技发展区和创新中心指的是那些在法律和财政的支持下,培养新科技研究机构和创新公司的地区。在土耳其,这些科技园区最先发展于大学校园之中,工业和学校在此可以相互合作。近年来土耳其政府开始在大学校园之外的大城市边郊规划新的科技发展区,这些区域不仅受到了法律和财政上的特殊支持,而且拥有更加灵活的建筑法规,使得建造可以展现公司创新精神的新建筑成为可能,让园区熠熠生辉。Intertech总部大楼便位于伊斯坦布尔科技园中,由ERA建筑事务所设计建造。园区靠近Kurtkoy地区的Sabiha Gokcen机场,周边城市化发展迅速。

Techno parks, Technology Development Zones or Innovation Centers are similar terminologies describing specially designated areas where research institutions or innovative companies developing new technologies are fostered by some legal and financial encouragements. In Turkey, the development of such techno parks first initiated within university campus areas where industry and university can work together. Recently Turkish government started to designate new technological development zones not only in university campuses but also in the outskirts of large cities. These areas not only have special legal and financial advantages but they also have rather flexible building codes. The innovative characters of the companies and favorable building regulations enable more exciting and fresh architectural examples to flourish in these areas. ERA Architects was selected by a client to design the headquarters in the new Istanbul Technopark Campus. The building for Intertech, a Denizbank / Sberbank initiative, is located in Istanbul Technopark Campus, next to the Sabiha Gokcen Airport in Kurtkoy District, within a rapidly urbanizing new neighborhood.

▼ 建筑外观,玻璃立面反射天空,external view of the building, glass facade reflecting the changing sky

Intertech

新建筑的主要使用者为一个年轻而富有创新精神的信息技术团队。由于他们在大部分时间内都对着屏幕,沉浸在数码的世界中,设计的主要目标是创造一个舒适的自然光环境,让使用者可以在天地之间的广阔平面上畅想遐思,充分发挥自己的聪明才智。

业主需要设计合理地安排室内空间和流线,以有效控制项目预算。然而创造一个充满活力的社交环境必然会影响建筑室内空间的形状和组织。为了解决这一矛盾,建筑师设计了丰富的地面空间,与整齐有序的建筑体块形成鲜明对比,利用室内外空间的关系带来多变的空间和社交体验。

A young and innovative team of Information Technologies is the host of this new building. Since they spend most of their time in a digital environment, concentrated on their screen, the design’s main goal of has been set to create a place of comfort by daylight where users can contemplate with views of a wide horizon animated by planes going back and forth between earth and sky.

The client’s demand for a rational usage of interior spaces and circulation has been a significant parameter in relation to the budget. Yet, creating possibilities for a lively social environment would affect and shape the interior organisation of the building. The architects have envisioned a tension between the exteriors and interiors of the building; sturdy looking and well-arranged mass contrasts with the building’s ground relationship enabling diverse spatial and social experiences.

▼ 建筑外观,玻璃立面创造开阔的空间,规则的建筑形体与地面空间形成对比,external view of the building, glass facade creating wide and open space, well-arranged mass contrasts with the building’s ground

Intertech

Intertech

不透明的白色建筑被分成两块,如同张开的双臂,连接两个体块的连桥划分出入口广场,迎接使用者进入建筑之中。在最初的设计中,连桥为一个社交空间,但在业主的要求下,这里变成了一个小健身房,人们可以边健身边欣赏外界景色。

The solid and opaque white building is divided into two arms inviting users inside, while the bridge connecting the two sides defines an entrance courtyard. The bridge, initially proposed as a socializing area, has been transformed into a small gym in accordance with the demand of the client.

▼ 两个体块由连桥连接,the two sides are connected by a bridge

Intertech

Intertech     1-external6_intertech_ERA architects

▼ 玻璃围合的透明连桥,glass enclosed bridge

Intertech

▼ 连桥内的健身房,可以眺望室外景观,gym inside the bridge, where outdoor scenery could be viewed

Intertech

建筑总共有十层,其中四层在底下。地上层中围绕结构核心设有开放的工作空间,结构核中包含饮品站,可开放会议室,消防楼梯和卫生间、系统管道井等设备区。此外,每层楼上都设有露台,让使用者可以在休息时到室外放松身心。

The building has a total of ten floors, which four of them are placed below ground. The floors above the ground consist of open work spaces surrounding the structural core in which tea-coffee stations, open and closed meeting rooms, fire-escape stairs, service areas like restrooms and shafts for system installations are located. There are also terraces on each floor where users can relax outside on their break times.

▼ 入口接待区,reception at the entrance

5-reception_intertech_ERA architects

▼ 工作空间,中部设有饮品站和设备区等,work space with coffee station and service area in the middle

Intertech

Intertech

Intertech

▼ 五层会议室外的接待区,reception outside the meeting rooms in the 5th floor

Intertech

主食堂位于建筑后部的地下层中,连接地面和地下的阶梯状露台将阳光和景观引导到了餐厅之中,并且让室内空间和基地边缘产生联系。

The main dining hall is placed below the ground floor on the backside of the building. The staged terrace stretched between the lower and the main ground levels help the sunlight and landscape reach this dining hall while linking the interiors to boundaries of the site.

▼ 地下层食堂通过阶梯露台与室外相连,underground dining hall connected with the outdoor space by staged terrace

Intertech

3-terrace_intertech_ERA architects

建筑在与天空进行对话的同时,加强了其在能源效率上的表现。白色玻璃组成的立面如同一张画布,时刻反射着变化的天空。部分立面面板由自动系统控制,会在一天中特定的时间段内打开,以让新鲜空气进入室内空间。不仅如此,Intertech大楼还获得了LEED金标认证,其设计和建造都满足了该认证在节能环保方面的特殊要求。

The building establishes a dialogue with the sky, while enhancing its performance in terms of energy efficiency. The façade’s white dyed glass cladding acts like a canvas that reflects the constantly changing sky on the building. Some of the panels on the façade, controlled by an automation system, are regularly opened on specific hours of the day to let the fresh air in. In addition to all the design principles mentioned above, Intertech building is also LEED Gold-certified; developed to meet the certificate’s specific requirements.

▼ 立面采用白色玻璃,部分可以打开,引入新鲜空气,white dyed glass cladding, part of which could be opened to let in fresh air

Intertech

▼ 夜景,night view

Intertech

▼ 总平面图,site plan

11_d01siteplan_intertech_ERA architects

▼ 地下一层平面图,1st basement floor plan

11_d08_1st.basementfloor_intertech_ERA architects

▼ 地面层平面图,ground floor plan

11_d02_groundfloor_intertech_ERA architects

 

▼ 一层平面图,1st floor plan

11_d03_1st.floor_intertech_ERA architects

▼ 五层平面图,5th floor plan

11_d07_5th.floor_intertech_ERA architects

Name of the Project: Intertech R&D Building
Design: 2014
Construction: 2014-2016
Client: Intertech
Site Area: 5.000 sqm
Construction Area: 19.000 sqm
Architect: ERA Architects – Ali Hiziroglu
Design Team: Ali Hiziroglu, Cigdem Duman, Muge Inci Ozpolat, Ugur Yavuz, Melis Uysal, Deniz Akkoca, Burcu Ozgur
Photography: Yercekim Architectural Photography

Drawings: ERA Architects
English text: ERA Architects
Chinese text: gooood

More: ERA Architects,更多关于他们:ERA Architects on gooood.

Post a Comment