House Puri Bukit by Alexis Dornier

A new work as part of the expansion of the Uluwatu Surf Villas

Project Specs

Location:
Materials:

非常感谢 Alexis Dornier 予gooood分享以下内容。更多关于:Alexis Dornier on gooood
Appreciation towards Alexis Dornier  for providing the following description:

Puri Bukit海景别墅是乌鲁瓦图冲浪别墅群扩建项目的一部分,是由Alexis Dornier与Tim Russo(室内)合作设计。

As part of the expansion of the Uluwatu Surf Villas, Ocean View 3 (PURI BUKIT) has been designed in collaboration with Tim Russo.

▼建筑外观,exterior view

这座包含四间卧室的别墅坐落在乌鲁瓦图的一处山崖顶端,能够俯瞰印度洋的美景。基于倾斜的地形,所有的内部组织被覆盖在巨大的多面木制屋顶之下。屋顶中央设有大尺寸的天窗,为位于建筑中央的客厅带来了自然光照。主起居空间沿着交通流线延伸至户外泳池平台和花园,中央核心筒呼应了室内的主要轴线,从上升的入口楼梯延伸到主客厅,最后走向海边。

This four bedroom villa sits on top of a cliffside hill overlooking the Indian Ocean in Uluwatu, Bali. As a result of the oblique nature of its plot, the large multifaceted wooden roof drapes over the building’s organization within its boundaries. The center of the roof is crowned with a generous skylight that illuminates the expansive, centrally located living room. While the main living area flows towards the outdoor pool side terrace and garden, the central core of the house corresponds to the prevailing linear axis running from the ascending entrance stairway, through the main living hall and all the way towards the sea.

▼别墅坐落在山崖顶端,the villa sits on top of a cliffside hill

▼上升的入口楼梯,the ascending entrance stairway

▼泳池平台和花园,outdoor pool side terrace and garden

▼泳池平台,outdoor pool side terrace

▼主起居空间,main living hall

▼屋顶中央设有大尺寸的天窗,the center of the roof is crowned with a generous skylight

▼从客厅望向入口,view to the entrance area from the living hall

别墅拥有宏伟而开放的内部环境。设计并未采用较为流行的吊顶手法,而是将每个房间顶部的独特菱形结构直接暴露出来。多角形的室内划分生成了通高空间和倾斜的屋顶阁楼等多样的空间组合。别墅中还装饰着由冲浪艺术家Andy Davis特别创作的艺术作品。

The villa embraces a lofty and open atmosphere. The absence of the architecturally prevalent ‘drop ceiling’ reveals the unique, diamond-esque geometrical composition in each room. The room division across the polygonal floor plan, generates different combinations of floor-to-ceiling height and roof tapered angles. This villa features custom artwork by iconic surf artist Andy Davis.

▼卧室视野,view from the bedroom

▼室内装饰着Andy Davis创作的艺术品,the villa features custom artwork by iconic surf artist Andy Davis

▼从泳池平台望向别墅内部,view to the living space from the terrace

▼夜景,night view

▼首层平面图,ground floor plan

▼立面图,elevations

▼剖面图,sections

LOCATION: Uluwatu Surf Villas, https://uluwatusurfvillas.com/ Uluwatu, Bali, Indonesia
Instagram.com/uluwatusurfvillas
PROGRAM: private residence, part of USV
ARCHITECTURAL DESIGN: Alexis Dornier
CONSTRUCTION: instagram.com/bali_construction
INTERIOR DESIGN: Alexis Dornier with Tim Russo https://www.instagram.com/alexisdornier/
SIZE: 360 m2
Lot size – 1,100m2
Villa size – 295m2
Pool size – 40m2
STATUS: completed march, 2019
COLLABORATORS: Uluwatu Surf Villas
BRANDS: Grohe, Toto, Tecnogas, Franke, LG, Sika flex
PHOTO CREDIT: kiearch, http://kiearch.com/

More: Alexis Dornier。更多关于:Alexis Dornier on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment