House ALM / Estudio ODS

Red Gate White House

Project Specs

Location:
Materials:

来自 Estudio ODS 对gooood的分享。更多关于他们:Estudio ODS on gooood.
Appreciation towards Estudio ODS for providing the following description:

ALM住宅位于葡萄牙塔维拉古老内城的狭窄用地上,南北两侧前后临街,加上阁楼共有两层。随着时间的流逝,旁边的新建筑挡住了它的自然采光与通风,改造迫在眉睫。建筑的主入口在北侧,南侧的入口需经一道狭窄的走廊。为了在这个狭窄纵长的地段引入自然光线和通风,建筑师在中心位置安放了一个庭院,所有的核心功能围绕庭院布置。

House refurbishment in Tavira, Portugal.

In an consolidated urban context of Tavira inner city an narrow lot with peculiar limits holds a old house with two floors and a roof attic. Over time the lot has changed its limits and new constructions were had blocking the natural light and ventilation. The house is located between two streets; the main access is made in the north side and a secondary access is made by the south throw a especially narrow corridor.

The depth of the lot suggest us a courtyard in the middle that allows natural light and ventilation to come inside. The courtyard works as the new center of the house in which an exterior three level promenade is initiated.

/wp-content/uploads/2015/08/bd744efb33fc7fcef2a77f186099ad2c.jpg

室外楼梯联系三个层次的平台,首先是地面的庭院,庭院为客厅厨房提供采光;接着往上,到达位于厨房上方的小泳池层;在往上,到达拥有良好观景视野的屋顶阁楼平台。

从层次功能来讲,地面层是公共区域–门厅,客厅,厨房,卫生间;二层是私人区域,拥有两个卧室和一个卫生间;顶层的阁楼层有一个与露台直接相联系的室内空间。

The exterior stair works has a connection element of the three levels promenade; starting in the ground floor courtyard which offers light and ventilation to the living room and the kitchen; following to the next level terrace to a raised water tank; the last level terrace offers a unique cityscape view of Tavira and a roof attic.

The program is separated by levels: ground floor holds the social areas; entrance room; living room; kitchen and wc; the first floor holds the private areas with the two bedrooms and a bathroom. The roof attic a extra space is offered with direct relation with the terrace.

/wp-content/uploads/2015/08/c7b1aaa08d260042b3bf2deb31f108d0.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/21f0c9ef9ecc85ae979a20dce68e17ed.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/10d830757e73da92990fa13cdd781431.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/37c908742481eaf02f4cbe95528b176e.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/b0074b61609d8fc8641af63988ad6151.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/b8cfc3e48fd0912cb4115093661d51e1.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/b6e459bdee1d68e87060294e0f66886b.jpg

简单而优雅的运用本地材料。一楼地板采用了马赛克瓷砖,二楼采用了抛光混凝土。南北入口的都采用了两道红门。

The  materials used seek for the simplicity found in Algarve’s vernacular architecture; in the ground floor the hydraulic mosaics cover all the interior spaces; the first floor solid wood for private areas and outside areas a grey polished concrete covers all the areas.

A red door spots the house in both elevations.

/wp-content/uploads/2015/08/8cd00fc6b87f444ce80f8a2a28d796fd.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/875bb0a2d9dc9277a57bf2f0d01c49b5.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/720d52b5b77ff142b4d36f9b321dbfb8.jpg

Architects: Estudio ODS
Location Tavira, Portugal
Architects In Charge: Bruno Oliveira; Marlene dos Santos
Project Year: 2012
Photographs: Ricardo Santos

 

MORE:  Estudio ODS 更多关于他们:Estudio ODS on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment