Hoeve cl by JUMA architects

Restoring farm’s lost charm, and increasing the interior comfort.

Project Specs

Location:
Materials:

感谢 JUMA architects 予gooood的分享。更多关于他们:JUMA architects on gooood
Appreciation towards JUMA architects for providing the following description:

该项目对农舍进行改造,旨在恢复其失去的魅力、提高室内舒适度。

The renovation of this authentic farm sought to restore its lost charm, and increase the interior comfort.

▼项目外观,appearance © Annick Vernimmen

原有屋顶状况不佳且十分低矮,设计团队使用新且高的屋顶框架代替旧有框架,原有的Velux式窗户也被老虎窗取代,使修复吊杆屋顶瓦成为可能。改造形成了完整的屋面,老虎窗不仅引入阳光和景观,还增强了农场的乡村特色。设计团队完美地整合了入口空间,并将连接房屋两翼的体块改造成由实木梁支撑的新遮阳蓬,使建筑变为对称的整体。

The existing roof construction was in poor condition and also very low. It was replaced by a new and higher roof truss and the existing Velux windows were substituted by traditional dormer windows. This made it possible to recuperate the old Boom roof tiles. This intervention resulted in the creation of a full-fledged floor, with dormer windows that not only provide natural light and views, but also enhance the rural character of the farm. JUMA beautifully integrated the entrance door and converted the connecting volume between the two wings of the house into a symmetrical whole, with solid wooden beams that support the new awning.

▼改造后完整的屋面,full-fledged roofing after renovation © Annick Vernimmen

▼起居体块,volumes of living spaces © Annick Vernimmen

▼老虎窗增强了农场的乡村特色 © Annick Vernimmen
dormer windows enhancing the rural character of the farm

▼附属建筑,the annex © Annick Vernimmen

▼入口门厅连接房屋两翼 © Annick Vernimmen
entrance hall connecting two wings of the house

▼入口大门,entrance door © Annick Vernimmen

▼新遮阳蓬,new awning © Annick Vernimmen

楼梯原位置不合空间逻辑,因此被拆除。新楼梯位于入口门厅,是充满雕塑感的旋转楼梯,引人注目,给人一种友好的感觉。

The difficult staircase was situated in an illogical place in the house and consequently removed. The new, sculptural spiral staircase is now a real eye-catcher providing a warm welcoming feeling in the entrance hall.

▼入口门厅,entrance hall © Annick Vernimmen

▼旋转楼梯,spiral staircase © Annick Vernimmen

▼墙面细节,details of walls  © Annick Vernimmen

▼一体式书桌,integrated desk © Annick Vernimmen

▼从门厅看向客厅,view from entrance hall to living room © Annick Vernimmen

▼客厅,living room © Annick Vernimmen

▼从客厅回看门厅,view back to hall from living room  © Annick Vernimmen

▼位于客厅的桌子,the table in the living room © Annick Vernimmen

▼向后庭院开放,open to backyard  © Annick Vernimmen

设计团队将厨房转移到更为中心的位置,并将火炉巧妙地安置在巨大的壁炉中。

JUMA moved the kitchen to a more central location and the stove was ingeniously placed in the monumental hearth.

▼从客厅看向厨房,view from living room to kitchen © Annick Vernimmen

▼厨房,kitchen © Annick Vernimmen

▼餐厅,dining room © Annick Vernimmen

▼向后庭院开放,open to backyard  © Annick Vernimmen

此外,设计团队拆除了厨房原来所在的附属建筑,并用木材新建,现在是健身室。其内部空间开放,美丽的屋顶木构架裸露在外,在小空间中营造出宽敞的空间感。

In addition, the annex in which the kitchen was originally located was demolished to make way for a new volume in wood, which now houses the fitness room. This new volume has been left open to reveal the beautiful wooden ridge, creating a wide spatial feeling within a fairly small surface.

▼健身室,屋顶木构架裸露在外,fitness room,wooden ridge is exposed © Annick Vernimmen

▼卧室,bedroom © Annick Vernimmen

▼开放式浴室,open bathroom  © Annick Vernimmen

More:  JUMA architects     更多关于他们:JUMA architects on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment