Herningsholm Vocational School by C.F. Møller Architects

Modern and democratic.

Project Specs

Location:
Materials:

非常感谢 C.F. Møller Architects 对gooood的分享。更多关于他们:C.F. Møller Architects on gooood.
Appreciation towards C.F. Møller Architects for providing the following description:

新落成的丹麦Herningsholm职业学校在一片学校建筑群中显得有些超凡脱俗。它的设计理念是“自内而外”的——核心问题在于创造最佳的学习和研究环境;也是“由外向内”的——它与周围环境的和谐关系创造出一个宜人的城市空间,适合户外教学和学习。建筑设计考虑到这样一个观点——那就是我们的行为受到所处环境的影响。建筑所塑造的学习空间对于学生的日常学习过程有着至关重要的影响,因此本项目采用了现代和民主的设计原则。

The new Herningsholm Vocational School asserts itself as an independent building in an existing campus cluster of educational buildings. The school is designed inside-out – with a focus on the creation of optimal learning and study environments – as well as outside-in, in relation to the surrounding context where welcoming urban spaces provide possibilities for outdoor work and teaching. The building takes into account that our behavior and thinking is shaped by the physical environment we are in. The form of the learning environment – the architecture – has a significant impact on the student’s daily learning processes, and is therefore designed for modern and democratic principles.

▼建筑外观,building appearance

建筑的平面成夹角布置,由一个斜屋面将三个体块连为一个整体。最高处位于南面,有三层高,向北逐渐坡向二层。这是为了与建筑相临的街道的尺度相协调。这一夹角布局与相邻建筑围合成了三个新的学习及公共空间:入口大广场、学习花园和前院。入口广场成为了联系附近学校和居民的重要场所。其上,草坪仿佛是从一大片混凝土中裂生而出,将城市尺度和人体尺度联系起来。到了冬天,枯黄的草坪成为了天然的座椅。在下雨天,它还可以起到辅助排水的作用。

The building is an angular layout that brings together three building volumes under a sloping roof, which in scale responds to the surroundings by dropping from three floors furthest south to two floors in the far north. The angular building creates three new outdoor urban and learning spaces in conjunction with the neighboring buildings: The Plaza, the study garden and a front garden. The Plaza becomes an important destination that brings together the surrounding institutions and users. The Plaza incorporates greenery in the form of two large cracks in the poured concrete; merging the urban scale with the human scale. In dry weather, the triangulated depressions offer seating in the green. During rainfall, the recesses act as natural infiltration and retention basins to relieve the sewers.

▼建筑体量分析,diagram of the volume distribution

▼草坪仿佛是从一大片混凝土中裂生而出,greenery in the form of two large cracks in the poured concrete

▼几何形态的立面,the angular form

建筑体量在入口广场处的切口制造了一种戏剧性的建筑语汇:屋面悬挑形成了灰空间,中和了建筑南北方向的高差,并且形成了一个鲜明的主入口,以及一排像商店橱窗一样的一层教室,展示着内部的教学活动。

An incision into the building volume towards the Plaza produces a dramatic architectural idiom for the school. The roof overhang forms a covered outdoor space, which mediates the transition to the lower buildings to the north, and clearly highlights the school’s main entrance and “shop fronts” on the ground floor where the various educations and their work is made visible.

▼入口处的灰空间,the roof overhang forms a covered outdoor space

在大楼西面保留了原来的树木,围绕他们形成了一片安静的花园,称为“学习花园”。师生们可以在这里学习、思考和冥想。南面则是一片半公共空间,从一层教室可以直接通往这里。

To the west, around existing trees, a quiet green garden space called study garden is formed, for learning, reflection and contemplation; while to the south a more semi-public space front garden is established with direct access from the classrooms on the ground floor.

▼大楼西侧形成了一片安静的花园, a quiet green garden space is formed around existing trees

学习空间是建筑的主要功能区,每两个为一组共用一个公共区,后者可以作为灵活的教学空间使用。

The learning spaces that are the building’s backbone are organized around a unifying common space that also serves as a flexible learning environment. The learning spaces are grouped 2 and 2 so as to create direct access to the common space from all learning spaces in the school.

▼室内灵活的教学空间,interior space serves as a flexible learning environment

公共学习区提供了丰富的条件:这里有面向花园的双层通高的房间可以作为工作室;还有让学生们自由交谈的咖啡厅;还有更加安静的学习角和提供不同设置和空间功能的研读间。

The common study spaces also offers varied physical environments to work in, from the double-height rooms facing the garden, suitable for workshop-like uses, to a student café space for informal gatherings of students, to dedicated study corners of quieter and more intimate character – and each individual learning space in itself is designed for numerous setups and spatial uses.

▼双层通高的房间作为工作室,the double-height rooms facing the garden

这个建筑的设计。学习空间的设计适用于当代更加灵活多变的教学要求。墙壁内嵌的木质长椅提升了空间的别致感,并且激发了可变的,创新的使用方式。可移动的家具系统可以实现不同教学需要下的快速空间转换。

The building is designed for general use, and the learning spaces are designed so that the physical environment supports and matches varied, flexible and contemporary learning principles. Built-in seating / study niches in the facade brings quality to the spaces, and inspires alternative, more unconventional uses. Mobile furnishings can quickly transform the learning space for various teaching situations.

▼透明的走廊地板,the transparent floor in corridor

▼天窗中洒落的阳光,the hallway lit by the daylight

▼走廊墙壁内嵌的木质长椅提升了空间质感,built-in seating / study niches in the facade brings quality to the spaces

▼教室,classroom

根据朝向的不同,立面也各不相同。它展示了建造,可持续原则和安装细节是如何整合到建筑理念中的:玻璃幕墙立面与壁龛的错落布置来自于建筑的遮阳要求。建筑立面采用了大型预制纤维增强水泥板和铜阳极化处理的铝百叶,后者为立面增添了几分暖意和别致。

The facades are differentiated by orientation, showcasing how the constructions, sustainable initiatives and installation principles are fully adapted and integrated with the architectural concept: The glazed facades feature integrated niches and deep reveals that provide shading for the facade architecture, which plays on gravity and ease using massive pre-fabricated fibre cement facade panels in combination with tall, bronze-anodized perforated aluminum shutters which add warmth and variation to the composition.

▼夜景,nightscape

▼平面,plan

▼立面,elevation

▼剖面,section

Client: Herningsholm Vocational School
Address: Herning, Denmark
Architect: C.F. Møller Architects
Landscape architect: C.F. Møller Landscape
Engineer: COWI
Year: 2014
Size: 4,700 m2
Awards: 1st. prize in architectural competition, 2014

More: C.F. Møller Architects更多关于他们:C.F. Møller Architects on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment