Glamtree Resort by ArchiWorkshop

Spending leisure time in the forest.

Project Specs

Location:
Tags:

感谢 ArchiWorkshop 予gooood分享以下内容。更多关于他们:ArchiWorkshop on gooood
Appreciations towards ArchiWorkshop for providing the following description:

基地遍布栗树,景色优美,走进其中,仿佛漫步在森林深处,随后,Seori山中溪谷的美丽景色便映入眼帘,山中景象每时每刻都不尽相同。建筑师希望游客们在深林中度过休闲时光后能以轻松愉悦的心情回归日常生活。Glamtree不仅意味着露营棚屋和树木,而且体现了对大自然的深刻理解。该项目的总体规划和露营设计的灵感来自于森林中的树叶和鹅卵石。

The site is full of chestnut trees and consists of natural contours. By stepping in to the site, you can feel like walking in a deep forest, and then will see the beautiful scenery of valleys of Seori-Mountain. Seori-Mountain is showing different looks by each hour and each season.We expected visitors to have a journey of experiencing staying in the forest and returning back to their daily lives with relaxing and healing experiences. ‘GLAMTREE’ has the meanings of Glamping Pavilion and Tree. It also has a comprehensive meaning of rich nature. The master plan and glamping design is inspired from the leaves and pebbles in the forest.

▼项目概览,包含接待中心和露营棚屋,overview,including welcome center and glamping pavilion © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

 

接待中心
Welcome Center

游客到达度假村时,会先经过一个停车场,沿着木林的小路,是基地内的石头堆叠成的石墙。穿过这里,便到达接待中心。

When you arrive at GLAMTREE, you will first encounter a parking lot with stone walls stacked along the path in the wooden forest. A stone wall is built with the stones from the site. As you walk through the path in forest you will encounter the welcome center that greets visitors.

▼接待中心鸟瞰,aerial view of welcome center © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

接待中心的屋顶从地面漂浮而起,因此,透明的立面得以环抱后部的自然。漂浮式屋顶的设计是为了让游客即使身处屋内,仿佛仍置身森林之中。接待中心前设置巨大的梯田式阶梯,连接了花园和溪谷,它顺应地势,为游客创造多样的体验。

The roof canopy of Welcome Center floats from the ground, so the transparent façade allows to embrace the nature behind. We designed floating like roof, in order to be experience as a part of nature as if they are still in the forest even when entering the building. The center of the Welcome Center is formed with large terrace like steps, which connects between welcome garden and the creek. The Welcome Center actively embraces the terrain of the land and creates various experiences.

▼接待中心,透明立面,漂浮式屋顶,welcome center,transparent facade,floating roof © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼梯田式阶梯,顺应地势,terrace-like steps,embracing the terrain of the land © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼接待中心入口,entrance of welcome center © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼接待中心室内,游客即使身处屋内,仿佛仍置身森林之中,interior of welcome center,even in the house, visitors seem to be in the forest © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼接待中心与室内泳池间的缝隙,gap between welcome center and indoor swimming pool © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼室内泳池,indoor swimming pool © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼室外泳池,outdoor swimming pool © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼屋顶细节 © Kyungsub SHIN, Chaironecreative
details of roof

 

露营棚屋
Glamping Pavilion

露营棚屋像树叶脉络一样,沿着缓坡布置在森林小路旁。在其露台上,游客可以充分享受自然。

Glamping pavilions naturally settle like leaf veins on small forest paths along the gentle slope of the forest. From the outer terrace of the glamping, the scenery of the nature is experienced.

▼露营区域鸟瞰,aerial view of glamping area © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼露营棚屋,glamping pavilion © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼露营棚屋室内,interior of glamping pavilion © Kyungsub SHIN, Chaironecreative

▼模型,models © ArchiWorkshop

▼总平,site view © ArchiWorkshop

Project Name: Glamtree
Architecture Firm: ArchiWorkshop
Website: www.archiworkshop.kr
Contact e-mail: office@archiworkshop.kr
Firm Location: Yeon-Hee, Seoul, south Korea
Completion Year: 2020
Gross Built Area: 2,050 sqm
Project location: Gapyeong-gun, Gyeonggi-do, Korea
Lead Architects: Hee-Jun SIM & Su-Jeong PARK
Lead Architects e-mail: office@archiworkshop.kr
Photo credits: Kyungsub SHIN, Chaironecreative
Photographer’s website: Kyungsub SHIN, Chaironecreative
Photographer’s e-mail: Kyungsub SHIN (http://www.shinkyungsub.com/),
Chaironecreative (https://www.chairone.co.kr)
Design Team: Junhyuk SEO, Sooyoung KIM, Yoomi CHAE, Eunsol KIM
Clients: Glamtree
Engineering & Construction:
Structure Engineer: GHDW
Mechanical Engineer: Shungshin Mechanical Engineer
Electrical Engineer: Shinhan Electrical Engineering co., LTD

More:  ArchiWorkshop     更多关于他们:ArchiWorkshop on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment