Geijoeng, Shenzhen, China by Studio Glume

Sculptural space providing artistic shopping experience

Project Specs

Location:

感谢 Studio Glume 予 gooood 分享以下内容。更多关于他们,请至:Studio Glume on gooood
Appreciation towards Studio Glume for providing the following description:

幾樣Geijoeng是一个崇尚后极简主义的女装设计品牌,致力以服装展现当代女性精彩不拘的个性。其全新门店位于深圳汇港购物中心二期,定义为极简主义背景下的多元风格集合店,展示品牌原创设计的同时,亦陈列列来自全球的风格服饰和生活设计品。Studio Glume为幾樣Geijoeng设计了独具风格的门店空间,带来轻松舒适而极富艺术感的购物体验。

呼应品牌理念,全新门店以简洁理性为基调,选用大理理石、不锈钢、艺术喷漆等材质和工艺,在其中融入天然的原木和色彩柔和的布料料。硬朗与温和,理理性与感性,  逻辑的完美和粗粝的生命感,不同元素的对话、融合,让空间在极简外表下,展现丰富的质感和细腻的层次。

Geijoeng is womenswear designer label committed to showcasing the wonderful and casual features of the contemporary woman with its seamless post-minimalist aesthetic. The new store is located in the second phase of Shenzhen Huigang Shopping Center; the space has been devised as a multidimensional select shop with injections of minimalism, hosting Geijioeng’s designs along with curated fashion and lifestyle designer products from around the world. Studio Glume designed a polished space for Geijoeng, bringing a relaxed, comfortable and artistic shopping experience.

Echoing the brand concept, the new store is based on the philosophy of minimalism using marble, stainless steel, artistic spray paint and other materials and processes, incorporating natural logs and soft-colored fabrics. An interaction between tough and gentle accents with rational and emotional elements lets the space express a rich layered texture disguised under a simple minimal appearance

▼空间概览,overall view of the project ©何智峰

门店正立面选用绿色大理理石,以纤细克制的比例勾勒勒,大面积落地玻璃,线条利利 落,呈现理性、静谧、开放的当代气息。敞亮玻璃内透出空间柔和的色彩和质地温暖、富有艺术感的陈设置景,形成微妙反差,引人步入细览。门后一片米灰色哑光质地大理石作为衔接,由冷静外观,延伸至内在的细致天地。

The store front is made of green marble, outlined in a slender and restrained proportion, with large floor-to-ceiling glass and neat lines, presenting a tranquil and open contemporary atmosphere. The bright glass reveals all soft colors featured in the space and the gentle warmth of its textures forming an inviting contrast. In the back, a piece of beige matte marble is used as a link to connect the calm appearance to the inner pristine interiors.

▼隐藏斜角区后形成的方正空间,regular space after hiding the service rooms ©何智峰

位于商场二楼的门店是一个不规则形空间,由一个斜角四边形和一个狭长区域组成,且有较多支撑方柱。如何最有效地利利用空间,并弱化立柱在空间中的存在,是设计时需要考虑的重要方面。设计师把斜角区域规划为隐藏式储物间、设备间和试衣间,将主体空间引正。并利于一侧两根立柱之间的区域设计了收银台,为空间带来一丝方正简洁的形式感。绿色大理石再次出现,让内外空间获得了呼应与联系。

The second floor is an irregular space, composed of an oblique quadrilateral area with multiple supporting square columns. The space was utilized effectively by downplaying the columns and creating a hidden storage room, equipment room and fitting room, leading to the main space. In addition, a cash register is designed in the area between the two columns on one side, which brings a sense of squareness and simplicity to the space. The green marble reappears indoors, allowing the internal and external spaces to echo each other and connect.

▼收银台位于两个柱子之间,空间中部设置特别设计的沙发,cashier is setted between the two columns, a special designed sofa in the center of the space ©何智峰

齐整简洁的灯光布局和特别定制的灯光系统,带来平和且明亮的室内光线。空间内的狭长区域被巧妙利利用,设计成移步换景的长廊。特别造型与质地的展台形成艺术景致,立柱则恰好成为空间段落的停顿。区别于传统商业空间设计喜欢营造封闭空间的处理方式,设计师刻意保留了长廊一侧建筑外立面的玻璃幕墙,与户外形成开放的对话关系,让自然光线进入室内,带来光线的流动和变化。

The lighting throughout the space has also been designed with a neat and concise aesthetic in mind to give a sense of peace to the store. The glass wall on the facade of the building, on the side of the corridor, has been deliberately retained to form an open interaction with the outdoors, allowing natural light to flow in the interiors breaking away from traditional commercial space design which usually favors enclosed spaces.

▼保留长廊侧的落地窗让阳光进入室内,remain the glazing on the side of the corridor, allowing natural light to flow in ©何智峰

空间内色彩的使用简洁克制而富于变化,以柔和的米色为基调,白色的墙面、地面和廊柱,分别以不同材质完成。设计师为店铺中心的休息区特别设计了一款沙发,不规则的几何造型带来一丝趣味,柔和的色彩和材质,也和长廊尽头的布帘呼应,为空间增添了柔软的氛围。

The use of colors in the space is simple, restrained and full of changes. Soft beige is the base tone, and the white walls, floors and columns are finished with different materials. Studio Glume custom designed a sofa for the rest area in the center of the store; the irregular geometric shape brings a touch of fun; the gentle colors and materials also echo the curtains at the end of the corridor, adding a soft atmosphere to the space.

▼沙发和茶几细部,closer view of the sofa and side tables ©何智峰

Studio  Glume以雕塑的手法创作店内的陈设道具,风格受到多位二十世纪极简主义艺术家的影响。这些雕塑般的道具在空间中有节奏地穿插布局,或独自安放,或与挂杆结合,恰如其分地融合在空间陈列列中。沙发边富有雕塑感的小桌,仿佛各具生命。

Studio Glume uses sculptural techniques to create all furniture pieces in the store. The style is influenced by many minimalist artists of the 20th century. These sculptural props are interspersed and laid out rhythmically in the space, either self-installed, or combined with hanging rods appropriately integrated into the store display.

▼展示区设置富有雕塑感的陈设道具,sculptural display installations in the exhibition area ©何智峰

这些  “雕塑”  呈现自然原始的形态,有的陡峭高耸,有的圆润敦厚,有的扁平如同绵延峡谷……它们以特殊的喷漆工艺制作,呈现出明快又梦幻的色彩和陶瓷般光洁的质感,并与不不同品种的实木组合,形成具有冲突感的趣味关系。这些实木在加工过程中保留留了了它们原始的特质,有的厚重,有的灵活轻巧,有的带  有原始风化质地。形态、质地的改变,带来更更细微的变化和互动,如同大自然的丰富多样,充满可能性。

These “sculptures” present natural and primitive forms, some are steep and towering, some are round and thick, and some are flat like a rolling canyon… They are made with a special spray-painting process, showing bright and dreamy colors and ceramics. The smooth texture, combined with different varieties of solid wood, forms a conflicting and interesting relationship. During processing, these solid woods retain their original characteristics: some are thick and heavy, some are flexible and lightweight; this diversity of nature adds complexity to the space.

▼各种各样的雕塑式展柜,various display installations like sculptures ©何智峰

幾樣Geijoeng全新概念空间强调风格和个性,同时具有理理性包容的姿态,注重对话与沟通,展现品牌理理念与生活样本。极简主义风格的空间带来整齐、清晰和理性的舒适,展现明确的核心本质,让我们从复杂喧嚣的外在环境中片刻抽离。同时融入富有艺术感的陈设道具和各种丰富质感的材质,希望置身空间中的人得到情绪关怀,收获舒适愉悦的体验。

Geijoeng’s new concept store emphasizes style and individuality; at the same time, it has a rational and balanced attitude, focusing on dialogue and interaction, showing the brand’s own philosophy and DNA. The minimalist space brings integrity, clarity and comfort, revealing a clear core essence that allows its visitors to temporarily withdraw from the complex and noisy external environment.

▼试衣间
fitting room ©何智峰

Studio Glume的此次项目展现了了工作室兼具理理性和艺术感知的双重特质,以及融合空间设计与艺术创作的目的。力力图在满足空间功能性和风格化,实现项目诉求的同时,将极具风格特色的艺术作品融入更更多的生活和消费空间。

In this project, Studio Glume demonstrates their symbiotic approach of both rationality and artistic perceptions along with the synergetic integrating of space design and artistic expression. While striving to satisfy the functional demands of the select shop, Studio Glume also aims to integrate highly distinctive artistic sensibilities within a lifestyle and commercial setting.

▼平面图,plan ©Studio Glume

位置:深圳市南山
区面积:245㎡
完成时间:2020年年8月
主创设计师:王颖
设计团队:何智峰、林林程辉、陈宇川
灯光设计:Studio Glume
陈列列道具:Studio Glume
摄影:何智峰

Location: Nanshan District, Shenzhen
Area: 245m²
Completion Time: August 2020
Chief Designer: Wang Ying
Design Team: He Zhifeng, Lin Chenghui, Chen Yuchuan
Lighting Design: Studio Glume
Display Props: Studio Glume
Photography: He Zhifeng

More: Studio GlumeStudio Glume on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment