F1 Paddock Montreal by Les architectes FABG

The rapid renovation of the Expo site

Project Specs

Location:

非常感谢 Les architectes FABG 予gooood分享以下内容 。更多请至:Les architectes FABG on gooood 
Appreciation towards Les architectes FABG for providing the following description:

作为一级方程式加拿大大奖赛续约协议的一部分,蒙特利尔市需要打造一座永久性的建筑来取代现有临时建筑以满足赛事需要。新的围场将包括车队的车库、国际汽车联合会(FIA)和筹办方的办公室、可容纳5000人的休息室以及记者和广播员所在的多媒体中心。所有家具和设备都从国外运来,并于赛事期间进行安装。

▼园区概览,campus overview  © Les architectes FABG

As part of a renewal agreement for the Formula 1 Canadian Grand Prix, the city of Montreal needs to replace the existing temporary structures with a permanent building that will accommodate the needs of the event. The new paddock will include garages for the racing teams, offices for the Fédération internationale de l’automobile (FIA) and the promoter, lounge space for 5000 people, and a multimedia center for journalists and broadcasters. All furniture and equipment are shipped from abroad and installed for the duration of the event. 

▼从赛道区域看向建筑,view to the building from the track area  © Les architectes FABG

坐落在圣母岛上的吉勒-维伦纽夫赛道位于67年世博会旧址。旧园区现已逐步改造成一个容纳了赌场、公共海滩、奥林匹克赛艇池和军事博物馆的公园。这条4公里长的赛道被业余自行车爱好者广泛用作非正式的训练跑道。

▼建筑轴测图,axonometric drawing  © Les architectes FABG

The Circuit Gilles-Villeneuve on Notre-Dame island is on the former site of Expo 67 that has been transformed gradually into a park featuring various attractions such as a casino and a public beach, as well as an Olympic rowing basin and a military museum. The 4 km circuit is used extensively as an informal training track by amateur cyclists.

▼项目概览,overview  © Les architectes FABG

▼4公里长的赛道被业余自行车爱好者用作非正式训练跑道,the 4km track is used as an informal training track by amateur cyclists  © Les architectes FABG

为了在未来两届大赛间的10个月内完成这一耗资5000万美元的项目,本次建筑由预制部件组合而成,其中包括混凝土板、钢梁、钢柱、CLT木梁板、幕墙和可拆卸隔板。在赛车活动结束后,建筑可以随时拆除,材料也能被再次利用。

▼建筑部件爆炸轴测图,explosive axial mapping of building components  © Les architectes FABG

To facilitate the completion of the $50M project within the 10 months separating the next two editions of the Grand Prix, the building is an assemblage of prefabricated parts including, concrete panels, steel beams and columns, CLT wood beams and panels, curtain wall and demountable partitions. It can also be dismantled and the material reused in case of termination of the car racing event.

▼建筑后侧视角,rear view of the building  © Les architectes FABG

▼看台和办公区域入口,grandstand and office area access  © Les architectes FABG

与其他国际大奖赛相比,这里的休息区没有外墙和空调,内饰十分简洁,照明用电也由太阳能板来提供,以合理地利用公共资金。屋顶结构将使加拿大赛场显得与众不同,并在基于团队更好地利用自然资源,梦回67年世博会且致力于可持续发展的共同愿望的基础上,来赋予建筑独特的身份。

▼入口台阶区域,entrance step area  © Les architectes FABG

▼露台与屋顶,balconies and roofs  © Les architectes FABG

In contrast with other international Grand Prix, lounge areas have no exterior walls and no air-conditioning, finishes are bare, solar panels provide electricity for lighting and the building tries to make responsible use of public money. The roof structure will distinguish the Canadian edition and give it an identity based on our collective desire to make a better use of one of our most important natural resources, reminiscence of the daring structures of Expo 67, and commitment toward sustainable development.

▼看台区域,grandstand area  © Les architectes FABG

▼独特的屋顶结构与带座的看台,unique roof structure with seated bleachers  © Les architectes FABG

▼停车场内部,inside the garage  © Les architectes FABG

▼园区平面,site plan  © Les architectes FABG

▼项目平面,plan  © Les architectes FABG

▼剖面图,sections  © Les architectes FABG

MORE: Les architectes FABG,更多请至:Les architectes FABG on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment