爱丁堡Eden Locke酒店 / Grzywinski + Pons

城市夹缝中的热带风情

项目标签

设计公司:
位置:
类型:

来自 Grzywinski + Pons 对gooood的分享。更多关于他们:Grzywinski + Pons on gooood.
Appreciation towards Grzywinski + Pons for providing the following description:

设计师为位于爱丁堡的Eden Locke酒店进行了室内设计,该酒店拥有72个房间,底层拥有一个咖啡屋和一个酒吧。整个项目如同一次室内改造和对现存复杂结构的装配。设计师就是在一栋18世纪乔治亚官邸与20世纪风格扩建建筑之间改造了这座酒店。该建筑作为类型学的经典案例,它覆盖在Craigsleith Quarry Ashlar下,并在一个板岩屋顶下排成天窗。乔治亚文化并没有给建筑留下过多的装饰,但对设计师来说,这种文化下所形成的建筑形式,其采光和空间比例规划是独一无二的。

Eden Locke is a 72 room hotel with a cafe and bar on the ground floor that we designed in the Scottish capital of Edinburgh. The project was a complete gut renovation and comprehensive fit out of an existing hybridized structure. We took an 18th Century Georgian mansion and its 20th Century extension down to their respective bones and created the hotel from there.  Our building is a classic example of the typology, sheathed in Craigsleith Quarry Ashlar and topped in a row of dormers under a slate roof. While the Georgians didn’t offer much in the vein of variation or embellishment, the beauty of the light and the proportional balance in their spaces are, to us, second to none. 

▼酒店入口咖啡厅,the entrance bar

带着敬畏之情,设计师以自己的方式对建筑进行由内而外的改造。设计师遵从现存的传统细节设计,尤其是建筑的开窗和环绕方式。设计师将热带氛围引入室内,使空间随时享受到苏格兰的温暖日光。设计师的目的是协调相邻冷酷建筑之间的紧张关系,翠绿的内部与周围形成极度不协调的同时,也提升了彼此的个性。

With a dash of reverence we sought to embellish the building in our own way, and from the inside out. We celebrated the existing heritage details, in particular the fenestration and their surrounds. We amplified the visual warmth of the long Scottish light with an approach that leaned towards the sophisticatedly tropical. Our intention was that the tension between the severe and stony building fabric and the verdant interior would foster measured incongruity where one exalts the other. 

▼公共空间改造图,principle of public space

▼绿色为空间主色调,green as the main color

▼吧台,bar

设计师参与了室内家具以及所有的细木制品的设计,并使用了大量曲木,藤条,柳条,赤土陶器,黄铜,石头,水泥包层和钢,所有元素均与茂盛的植被协调共存。在建筑的入口处,设计师试图使用建筑过渡手法来表现空间与时代的变化。玻璃灯泡和锻铁由玻璃,木材及石头门廊围合。面向室外的小空间设计,外部的方石碓和室内立面形成了有组织的外观形式。

We also designed much of the furniture and all of the joinery and employed bent wood, cane, wicker and terra cotta in equal measure with brass, stone, cementitious cladding and steel, all of which sits amongst ample vegetation. At the thresholds into the building we paid special attention as to how to architecturally transition between both the spaces and the eras. Glazed fanlights and wrought iron are framed by glass, timber and stone vestibules. Vignettes of the space within are shown to the street and the exterior ashlar and interior elevations form a studied composition on the facade.

▼空间内多采用藤条为设计元素,rattan as materials

▼铜制的吊顶让空间氛围更加现代化,the brass lamps on the ceiling are modern

▼简单素雅的装饰设计,the simply but elegant design

   

设计师仅对建筑进行部分改造,因此在跨越乔治亚建筑和20世纪建筑之间的空隙中,创造了一处动态的空间。设计中强调了公共空间中的大型开窗和较高的天花板,将床和环形座椅安排在更为亲密的混合区域。房间内部的楼梯环绕中央浴室与核心厨房,定制的衣柜在变化高度的房间内围合出各种区域。

We manipulated the building sectionally so that rooms spanned both the generous Georgian volume and the tighter spaces of the 20th century addition, yielding some dynamic spaces. We capitalized on the larger period fenestration and lofty ceilings in the public areas of the rooms while beds and circulation sit in the more intimate areas of the hybrid spaces. We created internal stairs that encircle a central bathroom and kitchen core while a bespoke wardrobe doubles as a balustrade within rooms where the height changes.

▼房间改造图,the principle of rooms

▼客房采用明亮的色彩,bright colors in the bedroom

▼楼梯环绕的中心区域为洗手间,the interior stairs surrounds the bathroom

▼定制的衣橱成为空间中的隔断,the customized wardrobe act as partition

设计师在建筑设计中采用了温暖的材质和纹理和柔和的灯光,使室内时刻充满苏格兰亲密怡人的自然光线。设计师在遵循乔治街美学及传统的同时,对改造设计也有自己独特的想法。设计师希望这里成为一种环境资产,这对于设计师来说是无价的。

Throughout the building we crafted a palette of warm materials and textures, powdery tones and soft lighting that make the most of the inimitably breathtaking natural light in Scotland. While we were deferential to the heritage and beauty of both historic George Street and our building, our intervention has a decidedly bold perspective all its own. We hope it becomes as much of an asset to its environment as that context has been invaluable for us.

▼卧室享受充足的自然光,letting in the natural light

  

▼洗手间,bathroom

    

LOCATION: Edinburgh, UK
YEAR: 2017
ARCHITECTS: Grzywinski + Pons
AREA: 3400 square meters
PHOTO CREDITS: Nicholas Worley

More: Grzywinski + Pons,更多关于他们:Grzywinski + Pons on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »